• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Седмицата на брака се проведе за девета година у нас

Седмицата на брака се проведе за девета година у нас

/КРОСС/ Днес е последният ден от честването на Международната Седмица на брака, която се проведе, от 7 до 14 февруари, за девета поредна година в България. Над 25 събития в сферата на взаимоотношенията привлякоха интереса на семейни и несемейни в София и страната. Популярни специалисти като Мадлен Алгафари, Стойне Василев, Стоян Георгиев, Ева Кулева и други се включиха в инициативата.

Практическа им насоченост и възможността при повечето от тях да се приложат на практика умения в различно сфери на общуването ги направиха още по-полезни за участниците.

Седмицата започна с концерт в столицата, с участието на различни изпълнители и танцова група за деца, който бе предаван на живо. Забавни събития с цел запознанство на несемейните и тим-билдинг кулинарни вечери за семейните, съпътстваха инициативата. Някои от събитията предстоят през този уикенд и по-късно.

По време на четвъртото издание на Училище за успешен брак бяха връчени и наградите на двойките спечелили конкурса тази година на тема "Наследството на добрия пример". 17 души участваха в него. Те споделиха за добрия пример, който са приели от родителите си.

Саша Габровска, директор на Столичния дом за радостни обреди и член на журито на конкурса, по повод историите. Сред участниците в журито са Мадлен Алгафари, Владо Николов, Саша Габровска, Стоян Георгиев и Валентина Каролева в екип с техните половинки.

Стотици двойки се включиха в практичните предизвикателствата на Седмицата на брака за изграждане на траен и удовлетворяващ брак през сайта и страницата в социалните мрежи на инициативата.

Кметовете на Русе, Благоевград, Казанлък, Смолян и Димитровград подкрепиха Седмицата на брака у нас. Градоначалниците на Русе и Благоевград бракосъчетаха двойки по повод на инициативата. Здравни специалисти и бизнес предприемачи се включиха в подкрепа на семейството, в отговор на апела на инициативата тази година: "Да насърчим брака и семейството!" В храмове и молитвени домове служители от трите клона на християнството послужиха на семействата.

Двойно повече градове и над два пъти повече събития, спрямо миналата година, съпътстваха деветото издание на Седмицата на брака у нас. "Радваме се, че нарастващ брой млади семейства и много несемейни се включват в тях", споделя Михаела Джоргова, координатор на екипа на Седмицата на брака у нас.

От началото на Седмицата на брака досега браковете у нас са нараснали* с 37 процента. Инициативата допринася положително това да се случва, с нарастващата обществена подкрепа, както и активното включване на двойките.

Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да напомни на двойките за важността да поддържат близостта помежду си. Тя цели превенция на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса и липсата на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.