• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

БТПП: Очакваме държавата да продължи с мерките за подобряване на бизнес средата

БТПП: Очакваме държавата да продължи с мерките за подобряване на бизнес средата

София /КРОСС/ Най-после Агенцията по вписванията предприе мерки за намаляване на финансовата тежест върху бизнеса - така председателят на БТПП Цветан Симеонов коментира отчетените от вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова 22% понижение на административната тежест за бизнеса и гражданите.
Зинаида Златанова представи данните по време на конференция в гранд хотел София на тема „С лице към бизнеса и добрите европейски практики", организирана от Министерството на правосъдието и Агенция по вписванията, на която присъстваха и представители на бизнеса, гражданското общество, чуждестранни дипломатически представителства и международни организации. БТПП бе представена от председателя на Палатата Цветан Симеонов.
Припомняме, че намаляването на административната тежест е отдавнашна препоръка от членовете на БТПП и едно от условията за подобряване на бизнес средата. „Надяваме се, направената първа сериозна стъпка в тази посока да бъде продължена и добрата работа на Търговския регистър да се превърне в още един стимул за инвеститорите в България", допълни председателят на БТПП.
В рамките на конференцията бяха представени инициативи за по-добро обслужване от структурите на правосъдното министерство на фирми и граждани, включително чрез мобилното приложение за достъп до Търговския регистър.
Според прогнозите на вицепремиера и правосъдния министър Зинаида Златанова, до края на 2014 г. реалният ефект за фирми и физически лица от понижените такси ще възлезе на 7 290 349 лв.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.