• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Бъчварова: Хората трябва да се научат да живеят заедно

Бъчварова: Хората трябва да се научат да живеят заедно

София /КРОСС/ Хората трябва да се научат да живеят заедно. Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя сподели, че в Гърмен хората признават, че могат да живеят добре с част от ромите и са го правили.
Хората обвиняват за конфликта дошлите и заселилите се незаконно в „Кремиковци", а не всички, живеещи там. Пропуск на МВР е, че в течение на времето не са установявани навреме незаконно заселилите се, каза Бъчварова.
Не искам от тази ситуация да се върви към политически дивиденти, подчерта вътрешният министър. Тя добави, че медиите са хиперболизирали ситуацията и е могло да се влезе в хаос.
Тя каза още, че не е в правомощията на МВР да бута незаконните постройки в Гърмен. Решението зависело от местната власт. Оттук нататък това е един процес, който тече в рамките на закона и е в ръцете на местното ръководство, за да се справи с него и да каже кога ще се справи с него".
Попитана дали има ромска престъпност, Бъчварова отговори, че има определен тип престъпления, които „се срещат" по-често сред ромите, но не са изключителна негова запазена мярка. Като такива престъпления вътрешният министър посочи кражби по домовете и на селскостопанска техника. МВР трябва да действа по-бързо, а видеонаблюдението е модерно средство за превенция на такъв вид престъпност, подчерта Бъчварова.
Прави ли се стратегически план или ромите са проблем на българските политици само преди избори - на този въпрос Бъчварова заяви, че имало много стратегии, но не и резултати. Сред ромите има много хора, които се образоват - познавам лично такива, но трябва и ромите също да участват в интеграцията, да разберат, че равното отношение означава равно прилагане на закона, поясни вътрешният министър. Това е просто за разбиране, не знам защо е толкова трудно да се осъществи - може би заради много наслагване на предразсъдъци, изрази учудване Бъчварова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.