• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Болестно застрашени

Болестно застрашени

/КРОСС/ Едва ли остана какво повече да се каже за некомпетентността на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Госпожата явно продължава да не е наясно къде точно се намира и какви са й отговорностите. След като съвсем се омота какви са постиженията на ведомството й в борбата с битовата и организираната престъпност, вицепремиерката продължава да затъва в сериозната тема за нелегалните мигранти, опасността от тероризъм и мерките, които държавата прилага спрямо тях.

Тероризмът е като тежко заболяване, за което разбираш тогава, когато е късно, прозря вчера Бъчварова. Когато един министър с ресор "сигурност" прави подобни изявления, едва ли някой гражданин се чувства особено спокоен. Омръзнало ни е да слушаме констатации! Тези, които са гласували за този кабинет, със сигурност са очаквали някой да поеме нещата в ръце и да действа, да решава проблеми. Министърката обаче отново пусна клишетата, от които най-вероятно утре ще се отрече. Вече го е правила неведнъж.
Тероризмът не е заболяване, както и Бъчварова не е лекар. Диагностицирането на проблемите определено не е от най-силните страни на този кабинет. Това обаче не пречи управляващите да започнат да мислят и прилагат мерки за справяне със сложните задачи. Ако евентуално имат капацитет. Ако нямат - да си ходят, преди съвсем да са забатачили нещата.

Докато некомпетентността и липсата на решимост властват, всички ние ще сме болестно застрашени. Некомпетентността не винаги е заразна, но води след себе си опасни рецидиви. А Бъчварова да спре да разчита само на "чуждестранните партньори", защото ако в България националният интерес не е приоритет, то другите страни поставят на първо място собствената си сигурност и благополучие.

Автор: Павлета Давидова ("Дума")

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.