• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борисов иска преференциални цени за въоръжение от Европа и Америка

Борисов иска преференциални цени за въоръжение от Европа и Америка

/КРОСС/ На Мюнхенската конференция поставих въпроса за цените на въоръжението - геостратегически сме разположени на място, заради което Европа и Америка биха могли да дадат преференциални цени. Това каза пред журналисти министър-председателят на България Бойко Борисов след среща с вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман относно разширяването на Шенген и във връзка с официално откриване на официоза на Мюнхенската конференция по сигурността - вестник Security Times, предава „Фокус".

„Ние как даваме възможност да тренират в България в базите ни. Това също да се приеме като материален носител и да намалят цените", изтъкна Борисов.

Министър-председателят посочи, че е разговарял с вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман, защото като дойдат избори и всички започват да приказват, като в България, срещу Турция. „Тогава се говори най-много и срещу страните от границата, защото явно хората в Бавария са много уплашени, както и в цяла Германия и не искат да чуват за разширения, защото оттам могат да дойдат мигранти", каза премиерът.

Той поясни, че са го питали колко мигранти преминават през България за годината, а той им е отговори, че за миналата година са общо петима.

Според него всичко с Шенген ще е наред. Във връзка с преминалия наскоро през България представител на „Ислямска държава, премиерът заяви: „Още от времето, когато ръководех службите, по такива теми избягвам да говоря. Много гледат телевизия. Много внимателно наблюдават всеки на по-висок пост, не само тук, а в света къде и какво се изказва. Въпросното лице не мина, защото е задържано и системите, които сме изградили заедно с партньорските служби са много надеждни. Това не е епизодичен случай. Затова и премиера на Великобритания Тереза Мей каза: „Както и да се развива Брекзит, моля те остави така да работят службите в България за британските служби". Действително в това отношение ние имаме изключително надеждно партньорство. Това са ни може би най-добрите звена, които имаме", посочи Борисов и изрази радостта си, че през годините не са политизирани и местени.

По повод освободения германски журналисти в Турция, Борисов припомни, че е казал, че това незабавно трябва да се направи.

„Неслучайно е направено вчера. Днес всички са доволни и се надявам в бъдеще да няма подобни неща. Когато има задържан журналист, когато има такова напрежение в НПО, в медиите, колкото и добри неща да се опитваме на политическо и работно ниво да поговорим, остава един неприятен оттенък. Радвам се, че тази сага е приключила и действително да вървим напред", допълни министър-председателят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.