• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Дайнов: България е опасна за европейския ред

Дайнов: България е опасна за европейския ред

/КРОСС/ Бойко Борисов искаше да отиграе няколко хода. Първо той искаше да се покаже като помирител между Европейския съюз и Турция. На второ място премиерът искаше да получи гаранции, че България ще влезе в еврозоната и Шенген, а на трето място искаше да покаже, че води борба срещу корупцията. Това коментира в сутрешния блок на БТВ политологът Евгений Дайнов по повод на срещата между Бойко Борисов и Ангела Меркел, която се проведи.

Той добави, че доста са му харесали посланията на германския канцлер, която в изказванията си няколко пъти е използвала думата ред, като за Турция тя я е използвала като „подредени отношения", за Шенген и еврозоната също е използвала думата ред.

„За Западните Балкани отново каза, че има ред и правила", коментира още Дайнов.

Според него посланието на Меркел в случая е било, окей, „ние приемаме вашите искания и желания, но си има ред, за да бъде постигнато това".

Според политолога Бойко Борисов също така индиректно е признал, че съдебната реформа у нас не е съвсем завършена както обявиха преди време в Народното събрание. Очевидно в Европа са му обяснили каква би трябвало да бъде тя и че у нас липсва такава.

„Нали си представяте, ако дойде някой германски прокурор и го пуснете в българската прокуратура? Мислите ли, че за два дни няма да му стане ясно всичко", попита риторично Евгений Дайнов.

Дайнов смята, че България е опасна за европейския ред.

България е опасна за европейския ред. Най-големият проблем е изчезващите контейнери. От ЕС не знаят какво има в тези контейнери. България е крехка и несигурна страна, въпреки че е член на ЕС. Можем най-много до самолетчето да стигнем, защото не можем да прекарваме изчезващи документи и контейнери, в които да има някакви неща, за които от ЕС не знаят ядрени бойни глави ли са", добави още Дайнов.

Гост в сутрешния блок беше и журналистът Мария Стоянова.

„България по план трябваше да се присъедини към Шенген през 2011 година. На мен ми е много неприятно, че съм ощетена, защото имам български паспорт. Ако корупцията е проблем, ако редът е проблем, нека европейските политици, които идват на посещение, да го кажат. На нас ни се полага да пътуваме спокойно, както всички холандци, германци. Ако корупцията е проблемът да не сме в Шенген, е редно западните политици, които идват в България, да го кажат в прав текст. Не е честно към всички български граждани да се държат лицемерно", коментира Стоянова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоя пък измисленяк "експерт" кого заблуждава?!? Някой да е видял ред в гейропа??? Освен дистанционно ръководени "управленци", няма абсолютно никакъв ред и самостоятелност! ЕС е изкуствено създаден и няма бъдеще в този си вид. Виж Европа от времето на Де Гол е нещо истинско, но уви...

23.01.2018 14:01:21

Анонимен

Ако е вярно, че този е женен за рускиня, това вероятно до някъде обяснява русофобството му, а покрай него и българофобството му.

23.01.2018 13:01:32

Анонимен

а по плана на Иван Костов, трябваше да сме в еврозоната 2014г. Също дотогава трябваше да се субсидира и производството на ориенталски сортове тютюн. Дали са свързани, как мислите?

22.01.2018 11:33:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.