• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

България може да сключи споразумения за ползване на акцизни складове със съседни държави

България може да сключи споразумения за ползване на акцизни складове със съседни държави

/КРОСС/Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев се ангажира да предложи сключването на междуправителствени споразумения за ползване на акцизни складове в съседни на България държави. Това стана ясно от думите му в отговор на въпроса на народните представители от Реформаторският блок (РБ) Петър Славов и Мартин Димитров относно икономически фактори, отговорни за недостатъчната конкуренция и оставащите високи цени на горивата при ниски котировки на барел петрол и отслабващ долар.

Мартин Димитров конкретно предложи за начало България да сключи междуправителствени споразумения с Гърция и Румъния, които да позволят на вносителите на горива да ползват техни акцизни складове. Томислав Дончев поиска от депутата конкретен текст.

В ситуация, в която горивата на пазара са скъпи, държавата не трябва да отхвърля никакви идеи за решаване на въпроса, включително и екзотични, допълни вицепремиерът.

Мерките от страна на държавата на пазара на горива трябва да са перманентни и на всички фронтове, обяви Томислав Дончев като подчерта, че в никоя европейска страна държавата не се меси на пазара, а гарантира наличието на конкуренция. Той отново лансира тезата на управляващите, че тази мярка минава през по-силна и работеща Комисия за защита на конкуренцията.

Време е да мислим за система за ранно оповестяване, и НАП, и митниците имат достатъчно информация, призова още вицепремиерът и допълни, че в момента Министерството на финансите изготвя подробен анализ за този пазар, тъй като разходите за горива били сериозно перо и в държавния бюджет както и в този на общините.

България е решила да не товари потребителя като е определила относително ниска ставка на акциза и ДДС, но това не личи при крайните цени на горивата, посочи още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бойко Борисов и Цветан Цветанов били на посещение в Африка. Малко преди да отпътуват към България с правителствения самолет, от тайните служби им съобщили, че има голяма опасност от атентат срещу тях. И Бойко казал на Цецо да намери двойник, когото да качат на правителствения самолет, а те да изчакат Фалкона, да ги прибере по-късно. На летището изборът на двойници не бил особено богат и Цецо намерил само един негър с маймуна и качил него. Правителственият самолет излетял с него и маймуната, а на летище София го чакала Цецка Цачева. Когато кацнал, негърът с маймуната тръгнал по червената пътека към Цецка, която го гледала с недоверие. Поогледала го, поогледала го и казала: - Ех, шефе, толкова си почернял в тая Африка, ако не беше с Цецо, нямаше да те позная.

04.09.2015 16:18:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.