• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Движение 21: Дебатът за бъдещето на Европа и България са свързани

 Движение 21: Дебатът за бъдещето на Европа и България са свързани

/КРОСС/ „Гласът на българите в Европа не се чува. Доказателство за това е, че ползите за обикновения български гражданин са пренебрежимо малки и не се отразяват върху подобряването на жизненото равнище. И така ще продължава да бъде ако изпратим и този път в Европейския парламент същите представители, от същите партии, които управляват България през последното десетилетие. Ако изпратим същите зависими евродепутати, България ще продължи да губи повече, отколкото да печели от членството си в ЕС." С тези думи се обърна към пловдивчани Лидия Чорбанова, зам.-председател на партия Движение 21 и втора в листата с кандидатите за евродепутати по време на дискусия, в която взе участие и лидерът Татяна Дончева. Срещата се проведе в галерия Arsenal of art в квартал Капана. Чорбанова изтъкна, че движението се включва в надпреварата за Европейския парламент защото вярва, че промяна е възможна и тя е в ръцете на всеки то нас.
Водачът на листата Данаил Георгиев представи останалите кандидати за Европарламента и отбеляза, че 3-ма от тях са тясно свързани с региона на Пловдив - д-р Лидия, Чорбанова, Павлина Ковачева и д-р Вяра Гришина. Повечето от хората, на които политическата сила залага са млади и много енергични. Дебатът за бъдещето на Европа и дебатът за бъдещето на България са неразривно свързани и започват тук, в България! За промяната обаче, която всички желаем трябва да се създадем предпоставки. Задължителна предпоставки за промяна, за достойно членство на България в ЕС е отстраняването на ГЕРБ от власт, добави Георгиев.
В хода на дискусията Чорбанова заяви, че след 12 години членство в ЕС българите нямат равни права с европейските граждани. „Европа си затвори услужливо очите пред бедността и задълбочаващите се социални неравенства в нашата страна. За това ние ще настояваме в Европарламента за равно заплащане на равно положен труд за всички граждани в Европа, което ще даде глътка въздух на нашата социалната система, каза тя. - Ние ще настояваме за равнопоставено участие на България в регионални партньорства, които да ни дадат възможност да черпим по-големи преимущества от механизмите за подпомагане на страните - членки.

Необходими са ни партньорства, които ще доведат до придобивки за страната, които ще имат пряко въздействие върху подобряването на живота на всеки един български гражданин."
Татяна Дончева припомни колко е важно българите да упражнят правото си на глас на 26 май и прикани пловдивчани да подкрепят прогресивните и извънсистемни играчи, тези които се противопоставят на статуквото. Тя отбеляза, че е в ръцете на гражданите да не позволят повече да бъдат управлявани от „еднокнижници". Изрази своето изумление от вида на Пловдив. „Как е възможно централният площад да Европейската столица на културата за 2019 г. да е строителна площадка през май? Кога ще бъде готов? Защо властите в италианския град Матера успяха да се организират навреме?", попита лидерът на Движение 21. След това изрази надежда, че в новия Европейски парламент демократично избраните и изпратени от българските граждани евродепутати ще могат да формулират и отстояват политиките, които са нужни на всички нас, а не само онези, които обслужват правителствата.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.