• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Калоян Паргов: „Дошло е време разделно“

Калоян Паргов: „Дошло е време разделно“

/КРОСС/ Днес сме се събрали, за да пожелаем успех на нашите кандидати на 26 май с бюлетина номер 18. Как да разгадаем този номер: първи с осем депутати ,съгласни ли сте?, това каза Председателят на градския съвет на БСП - София Калоян Паргов по време на представянето на листата на „БСП за България" в София.

„Това е срещата на кандидатдепутатската листа за ЕП с нас софиянци.

Тук сме, за да дадем нашата енергия и нашата надежда за успех на кандидатите ни", изтъкна Паргов.

„Ще цитирам един голям българин, акад. Антон Дончев: „Дошло е време разделно". Дошло е време всеки да определи днес дали е за справедливост сега или е за запазване на статуквото. Борбата няма да е нито лесна, няма да е нито лека и трябва да си го знаем отсега. Тук сме, за да изпратим кандидатите ни за ЕП в битка за доверието на българските граждани", каза още Калоян Паргов.

Той се обърна към кандидатите, когато отидат в Европарламента да не забравят, че „политиката която ще водят, трябва да е свързана с проблемите на българските граждани, с неговите тревоги и цели. България е сред страните с най-остро изразено социално неравенство, а това трябва да се промени час по-скоро.Нашата цел е изграждане на социална и справедлива Европа, която поставя в центъръ си нуждите ицелите на обикновения гражданин, една Европа, която защитава демокрацията, която съзвава равни възможности, която осигуравя социални възможности за своите граждани и гарантира устойчивото развитие.

Затова в ЕП трябва да изпратим достойни българи и професионалсти , такива, кавито са нашите кандидати. Всичките 17 кандидати бяха представени със своите биографии.

От своя страна Председателят на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев посочи, че социалистите трябва да са непримирими към случващото се в България, което по думите му е под маската на стабилността всъщност е застой.

„Няма кой друг освен социалистите в Европа заедно с българските като част от нашето семейство да обърнем посоката на ЕС, да прекъснем това статукво, което не се харесва на твърде много европейски граждани", заяви той.

„Какво е статуквото в ЕС? Същото като в България. Кой управлява Европа - ЕНП заедно с консервативните националисти и с подкрепата на либералите. Кой управлява в България?", коментира Станишев. По думите му има обща кауза за промяна в Европа и България.

„Тези дни имах възможност да отговоря на Бойко Борисов, който плаши българите с Тройната коалиция и с Елена Йончева", каза още той. Станишев защити Елена Йончева и посочи, че е нелепо управляващите да я атакуват за корупция.

Водачът на листата на „БСП за България" Елена Йончева коментира, че пред България има два пътя.

„Или ще живеем в този авторитарен режим и криминална система, или ще въстанем на 26 май", каза Йончева. Елена Йончева подчерта, че социалистите ще се преборят за младежката гаранция, детска гаранция, за образователните програми „Еразъм+".

"Ние ще се борим за това Европа да има силна външна политика и отбрана, защото това е важно. Важно е, защото в момента гласът на Европа не се чува", допълни още Йончева.

По думите й гласът на Европа не е чут, в резултат на което тръгват бежански вълни. Тя обяви, че БСП ще събуди България и ще победи на тези избори. Според нея трябва да започнат сериозни промени за победа в страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.