• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

ЕК: България да заложи на интерконекторите с Гърция и Румъния

ЕК: България да заложи на интерконекторите с Гърция и Румъния

/КРОСС/България трябва да дава приоритет на интерконекторите с Гърция и Румъния, призова говорителят на Европейската комисия за енергийните проекти и регионална политика Якуб Адамович. Коментарът му бе във връзка с думите на премиера Борисов, че България ще наложи вето на всеки проект, който свързва Европа с руския газ и не преминава през България.

"Кой съм аз, че да коментирам българския премиер! По въпроса за газовия хъб, наясно сме, че въпросът за газовата диверсификация - и за доставките, и за маршрутите, е много важен за България, особено за втечнения газ и синьото гориво от южния газов коридор", заяви Адамович, цитиран от БНР.

"Ние ще подкрепим всеки проект, който отговаря на европейските изисквания, основните принципи на енергийния съюз и особено на енергийната стратегия , която наскоро приехме. По отношение на интерконекторите в региона, в Комисията смятаме, че трябва да се дава приоритет на вече планираните проекти, като интерконекторите между България и Гърция, България и Румъния , както и върху проектите от общ интерес, които вече са идентифицирани", обясни още той. Адамович допълни, че за втечнения газ има три важни доставчика - Русия, Норвегия и Алжир.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българина

Якуб!?!?! Какво да кажем повече. Ревин Леви пише на Маркс следното: ,,Еврейският народ в общия си брой е същия месия. Ще завладее целия свят, като постигане обединението на всички човешко племена, събарянето на границите и на монархиите, и на цялото днешно разединение. Ще създаде една световна демократична република, която ще даде гражданските права на всички евреи. В този нов ред на човечеството израелските деца, разпръснати по целия свят, деца на същото племе и със същото традиционно възпитание ще бъдат господстващите елементи навсякъде, без съпротива, специално ако успеят да наложат хегемонията на евреите над работническите маси. По този начин и под претекст за победа на пролетариата, демократичните режими на целия свят ще се намерят в еврейските ръце.

26.09.2016 09:30:09

Радулов

Това е поредния шамар от Европа по отношение на газовата независимост на България и по-специално - газов хъб "Балкан"

24.09.2016 12:48:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.