• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

България ще се възползва от нов европейски инструмент за развитие на научните изследвания

България ще се възползва от нов европейски инструмент за развитие на научните изследвания

/КРОСС/ България ще бъде първата страна от ЕС, която ще се възползва от нов европейски инструмент за развитие на научните изследвания. Става дума за вид техническа помощ, която ще включва финансиране и експертни съвети, обясни комисарят по научните изследвания и иновациите Карлош Моедаш, след среща с министъра на образованието Тодор Танев, съобщи БНР.
Комисар Моедаш добави, че България първа е поискала подкрепа, затова ще е и първата страна, която ще я получи. Той не назова сумата, на която ще може разчита страната ни, но добави, че средствата за всички страни-членки до 2020-а година са 20 милиона евро, както и че експертната помощ ще е „денонощна".
"Винаги във всеки век е имало проблем с грамотността, затова трябва да се погледне надълбоко и критично в основните фактори и условия, задвижващи растежа и създаването на нови работни места в България и където е необходимо да потърсим съдействие и подкрепа от европейската комисия и държавите-членки. Едно е ясно, единственият фактор, който може да окаже устойчиво съдействие, е човешкият капитал", каза министърът на образованието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Въпросният министър би следвало да е обект на научно изследване от медицинско заведение.

03.03.2015 14:28:52

Анонимен

ИНТЕРЕСНО МИ Е ЧЕ БЪЛГ. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ПРОТЕСТИРАХА ПРОТИВ СЛ БИНЕВ А ПРОТИВ ТОЗИ ЦЪРВУЛ-МИНИСТЪР ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ.ВСЪЩНОСТ БЪЛГ. ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ЕДНА МЪРЛЯВА КУРВА

03.03.2015 13:19:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.