• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Европейската инвестиционна банка откри офис в България, очаква добри проекти

Европейската инвестиционна банка откри офис в България, очаква добри проекти

/КРОСС/ Очакваме добри проекти в България - това ще бъде в полза и на Европейския съюз. Това каза президентът на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Вернер Хойер на откриването на офиса на банката в София, предава „Фокус".

„Ние сме най-голямата многонационална банка. Ето защо трябва да допринасяме за промените. През последните няколко десетилетия имаше недостатъчни инвестиции в ЕС. От това произтичат множество заплахи. Дълбоко убеден съм и много вярвам в европейския дух. През последните 25 години ЕИБ оказва подкрепа на основни сектори в България. Общият ангажимент е около 500 млн. евро. Само за 2016 г. сме подписали договори в размер на 467 млн. евро. Оказваме подкрепа на малки и средни предприятия по линия на плана „Юнкер". Сега след 2 години работа по плана сме постигнали повече от 2/3 от това, което трябваше да постигнем до следващата година", коментира Хойер.

По думите му в синхрон с тяхната мисия е да предоставят не само финансиране, но и консултантски услуги.

„В България това се осъществява с нашия консултантски екип. Оказваме подкрепа на България за прилагането на различни финансови резултати. ЕИБ в добро сътрудничество с България може да представи добри проекти, които да отговарят на условията за финансиране. Днес заедно с Бойко Борисов имахме среща и за мен е удоволствие да представя нашия колега, който ще оглавява представителството ни в София. Надяваме се да откликнем да потребностите на местните институции. Винаги сме били ангажирани към подкрепа за инвестиции в реалната икономика. Ние сме и най-големият кредитополучател в света. Взимаме съществени заеми, за да може от наша страна да отпускаме кредити", каза още Вернер Хойер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.