• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Паргов: Всички леви трябва да се обединим и да намерим правилния път за България

Паргов: Всички леви трябва да се обединим и да намерим правилния път за България

/КРОСС/ Всички леви в България трябва да се обединим и заедно да намерим начина, по който България да тръгне по правилния път. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов по време на конференция на тема „Лявото: вчера, днес и утре", посветена на 126 години от създаването Софийската градска организация и 150 години от рождението на Георги Кирков, предава „Фокус".

„Поводът, заради който сме тук, показва, че левите идеи са живи и се вълнуват от тези две събития - 150 г. от рождението на Георги Кирков и 126 години от създаването на Софийската градска организация. Амбицията ни е с този форум да поставим началото на серия от дискусии, които са важни както за фундаменталния ни развой, така и за нашата партия. Амбициите ни са свързани с това, че дискусиите ни ще се превърнат в реална политика и така да се даде перспектива за бъдещето на България през призмата на лявата политика", каза той и обясни, че не е тайна, че в лявото пространство и в БСП съществуват редица противоречия дори и на историческа основа, свързани с бъдещето на лявото движение в България.

„Затова трябва да си отговорим на въпроси като тези, какво да се прави занапред, как да реагираме на съвременните процеси, как осмисляме тези процеси и как да променим зловещата бъдеща участ, как да измъкнем държавата от онази бездънна пропаст, към която вървим стремглаво през последните 28 г.", коментира Паргов.

„Според мен сме длъжни да анализираме и спада в нашата електорална подкрепа и да търсим отговори на въпроси защо от партия, която получаваше доверие на 2,5 млн. българи допреди години, днес се задоволяваме с по-малко от милион последователи, както и какви стъпки трябва да предприемаме, за да привлечем към БСП младите хора. И целта е не БСП да монополизира лявото пространство, а да бъде заедно с всички леви хора. Актуална е и дилемата превръща ли се БСП от масова в парламентарна партия - това вълнува всички социалисти. Това осмисля нов тип работа на теоритично равнище. Надявам се чрез подобни дискусии да се стигне до онези хора, които държат химикалките и са в позиции да решават", каза още лидерът на БСП - София.

По думите му партията възнамерява през 2018 г. да разшири този форум.

„Като най-близки по време са дискусии от типа „Лявата политика и местната власт" предвид задаващите се избори през 2019 г. Нормално е да сложим акцента и върху столицата - защо не успяваме да имаме червен кмет, защо не успяваме да доминираме в София, след като в края на 20 в. сме имали комуна и сме печелили без значение резултата след това. Геополитиката също е много важна - променя ли се БСП от масова в парламентарна партия. Важни са и теми като „лявата политика и културата", „лявата политика и образованието и науката", както и конкретни предложения в различните сектори, които да станат основа за политика", каза още Паргов и уточни, че всички леви трябва да се обединят и заедно трябва да намерят начина, по който България да тръгне по правилния път.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Лявомислещ

Положението на БСП е такова, защото отстъпихте от базисно леви идеи!!! Превърнахте се в партия на която само фразеологията й е лява, и то когато са в опозиция! Дойдете ли на власт - ставате от десните по-десни!!! Пример: при Кабинета "Станишев" - приемането на Плоския данък във вида му днес, тогава дори Иван Костов ви запита: "- Ама какво правите? Защо премахвате необлагаемия минимум?!?"!!! Един Костов!!! Не можеше да повярва!!! На последните избори, след като ТРИ години говорихте, че дойдете ли на власт - ще премахнете Плоския данък! И изведнъж - не, няма да го махаме! Е, как да ви се довери човек? Когато си изясните какви сте, кои сте и какво сте - заповядайте и помолете за нашия вот!!!

16.12.2017 21:57:34

Анонимен

Само гдето ти не си ляв! ...ти си мишок драпащ за власт покрай кака Кури...

16.12.2017 15:38:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.