• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Кой готви "майдан" в България?

Кой готви "майдан" в България?

/КРОСС/ В интернет се появи информация, че в България, в навечерието на встъпването в длъжност на новия президент на страната Румен Радев, което ще стане на 22 януари, трябва да се проведат „протестни демонстрации с цел дестабилизиране на ситуацията в страната в полза на определени партии", предаде РИА Новости. А за 21 януари пред президентството, в самия център на София, е насрочен „протест", организиран от действащи в страната „неправителствени организации", които се финансират от чужбина и в частност от САЩ.

По неофициална информация, в една от действащите в България „неправителствени организации" наскоро са получени инструкции за организиране на масов безредици. Те съдържат препоръки за участие в тези „активни мероприятия" да бъдат привлечени лица на възраст под 40 години. Всеки участник ще получава до 30 евро на ден. Протестът трябва да се проведе с лозунги срещу президента Радев , както и с антируски лозунги.

Кои НПО подготвят провокативните действия, не е известно. Междувременно неотдавна изпълнителният директор на фондация "Америка за България" Нанси Шилър публично заяви, че фондът вече няма да стои в сянка, а ще се обяви на висок глас.

Неотдавна стана ясно, че този фонд е платил на Българската национална телевизия и частната национална телевизия БТВ, съответно 30 600 хил. долара и 26 500 хил. долара за отразяване на предизборната борба между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп.
Ясно е, че зад този фонд стоят същите американски кръгове, които подкрепиха "Майдан"-а в Киев през 2014 година.

Както по-рано писаха българските медии, пряко отношение към организирането на провокативните протести в България има американския финансист и филантроп Джордж Сорос.

Следва да се отбележи, че Сорос използва отдавна оттренираната схема за разпределение на субсидии за дейността на НПО, които са "гнезда на стършели" на територията на балканските страни.
В същото време новият президент Румен Радев даде знак, че ще търси „сближаване с Русия". Той заяви, че членството на България в ЕС и НАТО не означава, че Русия е враг на България.

Радев каза, че въпреки че част от световната общност не признава законността на анексирането на Крим от Русия, жителите на полуострова трябва да решат бъдещето си, включително - ако искат отново Крим да е част от Украйна. Освен това, той се изказа положително за избирането на Тръмп за президент на САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Омонимен

Българският майдан (квото и да значи тая тъпа дума), се състоя през зимата на 1997-ма г. Всички сме свидетели докъде стигнахме след 97-ма г. - тотален разпад на държавата, тотално обезсмисляне на законността и тотално срастване на мафията с т.нар. дясна политика (еврогейщината). Абсолютно обезсмисляне на държавата България и българска нация - това постигнаха лакеите и корумпираните и платени антибългари-соросоиди! Ако го позволим още един път, значи наистина сме нация, която няма място под слънцето!!!

19.01.2017 20:53:20

Анонимен

Нашият "майдан" го направихме още през 1990, дълго преди руската пропаганда да измисли термина, когато на два пъти през лятото и есента последователно прогонихме от властта старите комунисти-русофилистици. Великоруските пропагандисти и техният български слугинаж продължават - доста глупаво - да не разбират, че България е била и продължава да бъде доста по-различна от бившите съветски републики по отношение на националната си осъзнатост, институционална памет и способност да води независима политика. Не може да става дума за никакви "майдани", те са лексика и практика само в бившата империя, която чрез перфидно подтисничество продължава да пречи на демократизацията и модернизацията на тези народи. А колкото по преобладаващото русофилство на българския народ - това е празна пропагандна теза, неподкрепена с доказателства. С изключение на ограничена група руски възпитаници, преобладаващо беловласи старци и комсомолци от по-новото време, нищо русофилско няма в историята на третата българска държава

19.01.2017 18:28:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.