• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Над 270 малки и средни фирми от Русия имат интерес към България

Над 270 малки и средни фирми от Русия имат интерес към България

/КРОСС/ От началото на тази година над 270 малки и средни фирми от Русия са проявили интерес към България, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на руската Агенция за подкрепа на малките и средни предприятия Константин Сергеенко, който е сред участниците в двудневната среща на бизнеса от Русия и България, организирана от Българо-руската търговско промишлена палата в Албена.
"При нас членуват над 5 хил. компании, като от началото на година 7 дружества са се договорили и имат своите български партньори" - каза Сергеенко. Той добави, че ембаргото, налагано от Европа дава отражение, но към момента все още руските фирми и агенцията не са правили изчисления.
"Основно ембаргото и санкциите касае големите фирми, а по-малките - не. Нашата агенция е точно в подкрепа на малкия и среден бизнес и мога да заявя, че тези, които имат контакти намират начини да преодоляват пречките. Вече има един оформен триъгълник в търговско-икономическо отношение Русия-Беларус-България" - заяви още Сергеенко. Той добави, че в годините страната ни е загубила своя дял на руския пазар, като основно сега плодове и зеленчуци Русия внася от Полша и Холандия. "Именно такива форуми са пътят за преки контакти" - каза Сергеенко.
Общо над 50 фирми от България и Русия взеха участие в събитието, като председателят на БРТПП Жельо Добрев обяви, че българската палата има контакти със 174 регионални търговски палати от Руската федерация.
"Русия заема три първи места в търговско-икономическите отношения на страната ни - 12 на сто от общия търговски стокооборот на България е с Русия. Федерацията държи и 20 % от общия внос на България, а между 50 и 70 на сто е делът на отрицателното търговско салдо. По наши данни над 350 хил. руснаци имат имоти в България, а над 22 хил. от тях вече имат и българско гражданство" - каза Ж. Добрев. От българска страна с презентации се представиха фирми от производството, строителния бранш, недвижимите имоти, туризма и хранително-вкусовата промишленост, съобщи standartnews.com.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами кой ни насилва да продаваме земя на чужденци.

29.09.2014 20:29:53

Анонимен

Груба грешка, граничеща с престъпление е допускането на руснаци на родна земя, където с откраднати и придобити съмнителни средства бясно перат пари, изкупувайки нашата територия и жилищни имоти ! Това е глутница от навлеци, които при добре обмислени и организирани схеми създават проблеми, за решаването на които обикновено се домъкват и добре въоръжени прошляци ! Необходима е промяна към по-добро !

29.09.2014 20:09:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.