• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

България очаква над 10% увеличение туристите от Русия

България очаква над 10% увеличение туристите от Русия

/КРОСС/ Туристическият сезон през 2016 г. бе успешен за България. Властите очакват ръст на броя на руските посетителите в страната с цели 10 %, а отделни туроператори вече имат и по-оптимистични прогнози, пише специализираният туристически портал Turprom.ru, цитиран от "Фокус". Тези данни бяха приведени на пресконференция на туристическата компания „Солвекс", на която присъстваше българският посланик в Руската федерация Бойко Коцев.

„През 2016 г. Русия зае четвърто място по обем на туристическия поток в България. Посрещнахме 600 хил. руски туристи, което представлява 19 % прираст. През този сезон също очакваме ръст. Нашите административни структури и туроператорите ще гарантират сигурността на туристите и конкурентни цени", увери Коцев. Дипломатът подчерта, че оптимистичната прогноза се потвърждава и от данните за зимния сезон, когато България е била посетена от 28 хил. руски туристи - с 12 % повече спрямо предходната година.

„През лятото очакваме не по-малко от 10 % прираст на туристите от Русия. Нашите планове са да актуализираме рекламите за целевите пазари, в това число и Русия, както и да работим с водещи туроператори. Консулската служба също е готова за сезона. Можем да издаваме визи бързо и без проблеми" , увери българският посланик.

Коцев допълни, че в България се разработва проект за електронни визи. Впрочем, по оценки на туроператорите, процесът по издаване на визи за туристи в България никога не е бил сложен.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо очквате руснаци да ви пълнят джобовете? Къде са братята - американци и богатите западни туристи?

27.05.2017 19:48:08

Анонимен

Всички руски туристи да бъдат обучавани и запознати с делото на Св.Св.Кирил и Методий!Ако откажат-да ходят на море ....в любимата на техния фюрер Путлер Македония.

25.05.2017 16:15:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.