• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Забравената България

Забравената България

/КРОСС/ Какво означава, когато Путин и Си Дзинпин разговарят с лидерите на околни нам държави за общи глобални и регионални проекти, а България не присъства ? Най-малкото, каквото и да бъде решено, то няма да вземе предвид нашите интереси. Даже по-вероятно ще изглежда решенията да се вземат срещу нашите интереси.

Отсъствието ни от форума в Пекин е твърде неприятно подсещане, че дори и съседите ни не смятат за нужно да се съобразяват с нас. Те, а като че ли и Русия и Китай, ни считат дотолкова васална държава, че видимо смятат диалога с България за губене на време. По-лесно би им било да поискат от Вашингтон нещо, щом се отнася до българска територия, отколкото да си губят времето в празни приказки тук. Знаят, че Борисов така и така пак ще иска разрешение от САЩ или, ако е за някоя дреболия, от Германия. И колкото и някое предложение да изглежда изгодно за нас, той ще го провали, за да го преотстъпи на Турция.

Някой ще каже - ами не са ни поканили. Предишният абзац обяснява защо не е имало смисъл да ни канят.

Иначе разглежданите въпроси са били от жизнено значение за нас и икономиката ни. Не може Русия, Китай и азиатските лидери да разискват с Ердоган, Ципрас и Вучич, с премиерите на Унгария и Полша и с президента на Чехия трансконтиненталните коридори и ние да се правим, че сме на Луната. Заобикалянето на България от големите енергийни и транспортни магистрали и изтикването ни в дъното на световната карта е пряко следствие от политиката на последните 4-5 правителства, три от които се водят Борисови.

Форумът в Пекин показа няколко важни неща. Русия, Китай и азиатските икономики настъпват към Европа, безсилна да направи каквото и да е. За Ципрас и Ердоган бе много полезно да разговарят в Пекин, сами или в по-широк кръг, с общи приятели. За Сърбия бе много важно да ни изтика от сметките. За Чехия, Полша и Унгария срещата бе сигнал към Германия и Франция, че няма да се оставят да бъдат второ качество европейци и имат силни козове в ръцете си. За България тази среща показа в в каква международна изолация сме изпаднали и колко мнението ни е без никакво значение, даже и в регионален план.

Васил Василев, Фейсбук

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За съжаление е абсолютно вярно.

18.05.2017 23:07:26

Анонимен

Баце в момента е по-нисък от тревата...

17.05.2017 21:19:33

Анонимен

А нас с Баце кой ни бръсне и за слива ? Той Баце като не е поканен трябваше да се самопокани май само от китайци не е гален по главЪта !

17.05.2017 18:39:04

Анонимен

Идиоти, кое от казаното от Василев не е истина? Били ли сме на форума в Пекин? Били ли сме въобще поканени на него? Ако ще опонирате, правете го по същество! А така с плювки...

16.05.2017 21:16:30

Анонимен

С милиционери бизнесмени ще е така! Имат нисък таван! Не беше загрижено ченгето за България, когато трябваше да краде или по време на Югоембаргото!? Продадохте всичко за пари ...

16.05.2017 20:12:30

Анонимен

Абе може и ченге да е, но в случая говори за България и който не разбира написаното е пълен лаик.

16.05.2017 14:23:29

Анонимен

Васил Василев-ченге, комунист, доносник, путинофил и рублофил.И накрая-гнусен национален предател и мръсник.Толкоз!

16.05.2017 12:38:01

КГБ

ВАСИЛЕВ, ТИ СИ БЕШЕ АГЕНТ НА ДС И СИ ОСТАНА ТАКЪВ ! ВИНАГИ ЗАЩИЩАВАШ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. БГ Е ЧЛЕН НА НАТО И ЕС, А ОТ СССР И СЕГА ОТ РУСИЯ НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ПОЛЗИ А САМО ОГРОМНИ ЗАГУБИ /БЕЛЕНЕ, ЮЖЕН ПОТОК И Т.Н./ КАКТО ВИЖДАШ И РУМЪНИЯ НЕ ПРИСЪСТВА НА КИТАЙСКАТА СБИРКА, ТАКА ЧЕ НИЩО ФАТАЛНО ЗА БГ НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО.

16.05.2017 12:30:59

Анонимен

Добре го е казал човека, по-лошото е, че е самата истина казаното - никой не ни пита. Не сме никакъв фактор.

16.05.2017 12:20:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.