• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цветелин Кънчев: Има двоен стандарт при купуването на гласове

Цветелин Кънчев: Има двоен стандарт при купуването на гласове

/КРОСС/ "Истинският българин и истинските цигани не си продават гласовете, това го правят само ганьовците и мангасарите. Нагледен пример беше как една партия, която вкара евродепутати, раздаде 1.2 милиона лева на евроизборите в квартал „Факултета" и накрая получи от там едва сто петдесет и няколко гласа." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Цветелин Кънчев, председател на „Евророма".

"Тенденцията и голямата продажба на гласове съм забелязал, че е в големите градове и големите махали, а не в малките населени места, където аз обикновено ходя", поясни той.

"При купуването на гласове има двоен стандарт, защото при българите един глас върви за 50 лв., а при циганите 20 лв.", посочи още той.

"Некадърното управление на всички партии по време на прехода доведе голяма част от хората в страната да си продават гласовете. Мизерията в някои райони на страната е толкова голяма, че населението там просто е принудено да се съгласява с това." Това каза от своя страна Боян Расате, председател на „Български национален съюз - Нова демокрация".

"Разбира се, че има купуване на гласове и това може да се установи във всички бедни райони в България", добави националистът.

"В Българския национален съюз никога не сме нападали представителите на различни етнически общности и сме заявявали, че циганите и ромите са жертва на лошото управление на политиците през годините, които нямат никакъв интерес да решат ситуацията и положението с тях. Проблемите в Катуница, в Родино и други места естествено, че са на етнически принцип. Да, те може да са възникнали от някаква битова ситуация, но в основата са си етнически. Докато циганите в България са привилегировани в много отношения в сравнение с останалите граждани на страната такива сблъсъци и конфликти ще има", смята Боян Расате.

"Състоянието, в което се намира циганската общност е изключително и отговорност на държавата и всички партии управлявали по време на прехода. Затова аз призовавам циганите да престанат да гласуват именно за партиите на прехода и да гласуват за националистическите партии", каза националистът.

"Всичко под българското небе се купува и продава, независимо дали става въпрос за избиратели, наблюдатели и така нататък. Политиците и управляващите в страната са си изготвили и приели така законите, че да имат възможността и условията да практикуват подобни дейности." Това каза от своя страна кандидат-депутатът Райко Живков.

"Проблемът с ромската общност в България е много сериозен и голям, и той трябва възможно най-скоро да бъде поставен сериозно на масата, защото това е като бомба със закъснител в държавата ни. От сегашната ситуация страда цялата ни страна", каза Живков.

"За съжаление в момента пазара на труда в България е силно капсулиран по отношение на представителите на ромската общност. Българските роми трябва най-сетне да гласуват по съвест", подчерта той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.