• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

EVN България се снабдява с над 100 нови трансформатора от ЦЕРБ

EVN България се снабдява с над 100 нови трансформатора от ЦЕРБ

/КРОСС/100 нови разпределителни трансформатора на EVN България ще достави ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА ЕАД (ЦЕРБ) през 2016 г. Те са предназначени да подменят старите съоръжения в подстанциите на EVN.

Енергийното дружество, което снабдява с електричество 1,5 млн българи, се подсигурява с трансформаторите, за да гарантира безпроблемното електрозахранване, както и за да понижи екологичния риск от изтичане на масло в околната среда.

Инвестицията на EVN България в новите съоръжения ще възлиза на около 3,5 млн лв. Първата доставка от 27 трансформатора е вече направена.

ЦЕРБ спечели проекта в консорциум с чешката фирма производител с над 100-годишна история - BEZ Братислава. Българското предприятие се съревновава с 8 фирми, сред които световното име Siemens.


ЦЕРБ е най-старото и най-голямо предприятие за енергийни ремонти у нас. Създадено е през 1948 г., а през 2001 е приватизирано. Специализира в производство, диагностика, поддръжка и ремонт на въртящи се електрически машини и трансформатори, вибродиагностика и балансиране, превоз на тежки извънгабаритни товари. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина.

EVN България извършва своята дейност на територия от близо 42 000 km2 и снабдява с електроенергия 1,5 млн. потребители в Югоизточна България. Компанията е част от австрийския концерн EVN AG, който обслужва 14 млн. клиенти в общо 21 страни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ivan Atanasov

ЕВН винаги са си подържали мрежата в добро състояние. Радвам се ,че избрах тях пред ЧЕЗ.. А отностно фирмите които ще им доставят трансформаторите: ЦЕРБ от много години са се доказали като лидер в областта си и са изградили име ,както в България така и в Европа! Познат инжинер от Албания ми каза че и наскоро са спечелили проект!

26.01.2016 21:33:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.