• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Първият концерт на хор „Турецкий“ събра над 3 хиляди зрители в НДК

Първият концерт на хор „Турецкий“ събра над 3 хиляди зрители в НДК

/КРОСС/ Турнето на хор Турецкий в България започна с грандиозен концерт в НДК, който събра над 3000 зрители в зала 1. Руските музиканти изпълниха много любими и популярни песни „Моя страна, моя България", „Нека винаги има слънце", „Калинка". 
Музикалното изпълнение на мъжкия хор продължи почти три часа. Беше поднесена кошница с цветя от името на посолството. 
"В София ни чакаха. Билети за концерта бяха разпродадени отдавна. Изглежда хората очакват нормалната музика. Ние им предлагаме огромен репертоар - много руски песни, класика, рок, шансон, фолклор и много други музикални жанрове на различни езици. Хората наистина харесват това разнообразие. Българите обичат хитове, които са от времената на Съветския съюз ", сподели Михаил Турецки в интервю за кореспондент на ТАСС." Ние внимателно се подготвяхме за концертите, тъй като според отзивите на организаторите на турнето това събитие беше много очаквано. "Има сближаване между българския и руския народ. Нашите концерти влияят много добре на взаимното разбирателство, за приятелство, за духовно сближаване на народите."
"Българската публика е великолепна и дружелюбна, открита, искрена и мила. Близостта на Европа дава на България едно високо ниво на култура. Публиката възприема добре класическата музика и разбира музикалното изкуство", подчерта руският музикант.
Ръководителят на художествената група "Хор Турецкий" отговори, че програмата за България е подготвена на базата на репертоара от предишни турнета и обогатена с 90% нова.
Турецкий каза, че догодина възнамерява отново да дойде в България с концерт, където планира да представи песни от военните години. "Тази година, за съжаление, нямахме време, но много бихме искали да дойдем в София с концерта" Песни на победата ", в който събрахме най-добрите песни за мира, войната, героизъм и любов, за да ги представим на централния площад. Наистина искаме да подарим на българите този празник ".
В четвъртък Хор Турецкий ще изнесе концерт във Варна, а на 28 февруари в Пловдив.

 

 

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.