• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

България се нуждае от социална политика, подкрепа за труда и за държавната роля в икономиката

България се нуждае от социална политика, подкрепа за труда и за държавната роля в икономиката

/КРОСС/Перник наистина е крепост на социализма. Не за друго, а защото социализмът създаде индустриална България. Социализмът създаде българското машиностроене. Социализмът създаде българската металургия. Социализмът създаде българската минна промишленост в съвременните й измерения.

Това заяви водачът на листата на коалиция „БСП - лява България" в 14-ти МИР- Перник Валери Жаблянов в подкрепа на думите на председателят на социалистическата партия Михаил Миков „Перник е крепост на социалистическите идеи".

Перник е крепост на социализма и заради това ние наистина ако искаме да се развиваме като държава, да имаме благосъстояние, да бъдем богати хора, да имаме самочувствие, това няма да стане без възстановяване на машиностроенето, на енергийния отрасъл, на химическата промишленост и на промишлеността въобще, това, което в предишното правителство, на г-н Орешарски,ние бяхме нарекли с понятието индустриализация, реиндустриализация, каза Жаблянов в интервю за КРОСС.

Кандидат-депутатът призова българските граждани да подкрепят левицата, защото: „Трябва да има много по-силна левица, защото в България и защитата на труда, и доходите са далече от нивата в ЕС, към който ние принадлежим".

Днешното състояние на България е резултат от управлението на десницата през последните години, не на нещо друго. Не е на олигархията, не е на сбъркания модел. Десницата в България наложи този модел на управление, на икономика, на финанси и заради това ние се намираме на последното място в ЕС. Ако някой може да извади България от това положение, то това е левицата, категоричен бе Валери Жаблянов.

По думите му в момента България се нуждае от социална политика, от подкрепа на най-слабите, от подкрепа за труда, от подкрепа за държавната роля в икономиката.

И тук с десницата се разграничаваме фундаментално, категоричен бе Жаблянов. Кандидат-депутатът допълни: Гледал съм програми, платформи на други партии - никой от тях не се ангажира с доходите на българите. Никой. Какво ми обещават? Някаква стабилност, някакви общи приказки чуваме от колегите от ГЕРБ. За Реформаторския блок ням да коментирам. 

Цялото интервю с Валери Жаблянов може да прочетете тук.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

йордан

Ало,другарю Жаблянов!!! Ако нямате подръка веднага мога да Ви предоставя Планът Сидеров!!! Ако не да Ви припомня- На 20.02.2014 година в 42 НС ПП АТАКА предложи минималната заплата в България да се приравни към средната минимална заплата за държавите от ЕС! ОТХВЪРЛЕН С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ/ДПС И БСП

19.09.2014 12:44:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.