• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Успехът на българската икономика през годината се дължи на външни фактори

Успехът на българската икономика през годината се дължи на външни фактори

/КРОСС/ Положителните фактори за българската икономика тази година са били не вътрешни, а международни. Това показва годишното допитване на Българската стопанска камара.

Сривът на международната цена на горивата и кризата в туризма заради разклатената сигурност в редица страни създадоха възможност и пред българската икономика, от които тя не успя докрай да се възползва, коментира за БНР изпълнителният председател на камарата Божидар Данев.

Намалението с 50 на сто на цените на горивата почти означава един гигантски допълнителен финансов допинг за българската икономика, както и милионите туристи в България, събитията в Турция, Тунис, Египет.

Като свой успех бизнесът отчита бойкота си в диалога със синдикатите и държавата, с който успя да задържи без промяна осигурителните прагове за догодина.

Досега никога не сме имали такъв успех. Показахме, че можем да диктуваме някои неща - и на правителството, и на синдикатите. Ние смятаме да продължим с подобен натиск. Част от този натиск е, както виждате, и прекратяването на практиката за сливането на почивните дни, административното определяне на минималната работна заплата, каза още Данев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ега ти успеха. 200 лв. пенсия за половин милион българи. За сравнение: Румъния - 500 лв. минимална, Сърбия, Македония и Албания - 400 лв., Гърция - при 1700 лв., помощи за Коледа. Алчна и крадлива сган.

20.12.2016 10:14:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.