• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Пожарникар загина в Бяла

Пожарникар загина в Бяла

/КРОСС/ Пожарникар загина при изпълнение на служебните си задължения в град Бяла, Русенско. 57-годишният Николай Е. е паднал от третия етаж на горяща сграда и е починал по-късно в болницата. Заради трагичния инцидент обявяваме двудневен траур, каза пред „Монитор" кметът на общината Димитър Славов.

Къщата, която се намира в централната част на Бяла в уличка зад пощата, е започнала да гори към 17 часа в петък. След сигнала на тел. 112 е изпратен екип огнеборци на адреса. По думите на директора на русенската пожарна комисар Димитър Павлов - Николай се е качил на навес над терасата на третия етаж, подхлъзнал се е и паднал. Откаран е в болницата с много тежки травми, от които по-късно е издъхнал.

Николай е бил пред пенсия. Погребението най-вероятно ще бъде утре. Двудневният траур в Бяла ще е в неделя и понеделник.

При пожара леко е пострадал и колега на Николай - Мартин. Той е получил обгазяване и животът му е вън от опасност.

След като новината стана обществено достояние от пресцентъра на МВР излязоха и с официално съобщение. 

То гласи следното:

Сигнал за пожар в къща на ул. "Стефан Караджа"в Бяла бил получен вчера в 16.55 часа. На място веднага бил изпратен екип на РСПБЗН - Бяла. Предприети са действия за ограничаване и ликвидиране на пожара, допълнително бил събран свободният от дежурство състав. В къща на 3 етажа, горели втори етаж и покривна конструкция. При извършването на пожарогасителните действия, младши инспектор Николай Елефтеров Николаев - водач на специален автомобил в РСПБЗН - Бяла е осигурявал пожарогасителната линия на височина 7 - 8 м от основата на къщата, разположена на стръмен скат, като е бил в най-високата й открита част спрямо терена. Пожарникарят загубил устойчивост и паднал. Незабавно бил извикан екип на Бърза помощ, който го транспортирал в най-близкото медицинско заведение. По преценка на лекарския екип пострадалият бил транспортиран в русенската болница. Въпреки предприети действия за животоспасяващо лечение, поради тежките травми, Николаев е починал около 21.15 часа.

Младши инспектор Николай Елефтеров Николаев e роден през 1960 година в Бяла. Назначен е на работа в МВР през 1992г. - като водач на специален автомобил в Общинска служба ПО - Бяла при РДВР - Русе. На сега заеманата длъжност водач на специален автомобил І степен в РСПБЗН - Бяла към РДПБЗН - Русе е от 31.10.2014 г. Награждаван е с: „Обявяване на благодарност" от министъра на вътрешните работи през 2006 г.; „Писмена похвала" от директора на НСПБЗН - МВР през 2007 година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Колко жалко за тоя човечец . Господ да дава на близките му сили .

19.08.2017 22:48:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.