• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Стефан Бурджев: Ескалацията на водната криза е заради политическото късогледство на ГЕРБ

Стефан Бурджев: Ескалацията на водната криза е заради политическото късогледство на ГЕРБ

/КРОСС/ "Дебатът за вота на недоверие днес се проведе при изключително сериозен обществен интерес. В него преобладаваше съдържанието и политическите аргументи. Нямаше много нападки и кресливи реплики. Изговориха се много важни за българските граждани неща". Така оцени проведения дебат в Народното събрание Стефан Бурджев, народен представител от ПГ "БСП за България, пред Канал 3.

"Ескалацията на тази криза, която е на гърба на перничани, можеше да бъде предотвратена, ако го нямаше това политическо късогледство да не се вдига шум преди местните избори, а се бяха взели навременни и адекватни мерки от местните политически ръководители на ГЕРБ. Това и те го признаха днес", каза още Бурджев. Според него се е загубило и много време в отричане от страна на управляващите, че ситуацията в Перник е сериозен проблем. Той подчерта, че отговорността за тази екологична и социална криза е изцяло тяхна.

"Правителството на ГЕРБ досега е инвестирало 3 млрд., когато изготвя Стратегията за водите. Тогава има 60% водозагуби в цялата водопреносна мрежа в страната. Според отчет на Министерството на регионалното развитие сега имаме 61%. Явно тези пари са ги инвестирали в увеличаването на водоразхода с един процент", коментира депутатът от левицата.

Бурджев апелира тази криза да не се разглежда като гасене на пожар и свършване на работата на парче, а да се разглежда като комплекс от взаимовръзките и отношенията между обществените сектори и системи - трябва да се гледа цялостната картина при решаването на този проблем.

"Имаме опасения за състоянието на стената на язовир "Бели Искър" и предлагаме конкретни мерки, които вече сме представили", сподели още Стефан Бурджев. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.