• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Здравният министър посети служебно Бургас

Здравният министър посети служебно Бургас

/КРОСС/ Днес министърът на здравеопазването генерал-майор проф. Николай Петров посети служебно Бургас. Един от поводите е съгласуването и поделянето на отговорностите за бъдещето на новия детски рехабилитационен център в квартал "Ветрен" между местната и държавната власт. По време на министерската визита бяха обсъдени и мерки за стабилизиране на най-голямото медицинско заведение в региона - УМБАЛ Бургас.

Професор Петров бе посрещнат от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян и ръководители на различни градски здравни звена.

Новият център се помещава в преустроена и реконструирана съществуваща сграда във в.з. "Минерални бани", кв. "Ветрен". За използване лечебните свойства на минералната вода, той разполага с покрит басейн, оборудван с необходимите уреди за подводна рехабилитация. За нуждите на ползвателите са обособени лекарски кабинет, манипулационна, кабини за хидротерапия /водолечение/, зала за активна кинезитерапия за индивидуални и групови занимания, кабинети за лечебен масаж; кабинет по ерготерапия; кабинет за медико социални дейности за работа с психолог, социален работник, логопед и социален педагог/ресурсен учител; кабини за физиотерапия (електролечение). Осигурена е достъпна среда чрез монтиран платформен подемник.

Центърът ще предоставя модерни здравни услуги спрямо потребностите на децата, въз основа оценка на тяхното физическо състояние, терапевтични и рехабилитационни програми. Реализацията му стана възможна, благодарение на проекта "Създаване на център за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания и техните семейства на територията на община Бургас", финансиран по Мярка 5: "Подобряване на достъпа до и качеството на грижите за деца с психични, генетични и онкохематологични заболявания (с акцент върху деца, страдащи от церебрална парализа, сърдечно-съдови заболявания, аутизъм и младежи, страдащи от хранителни разстройства) и соматични увреждания, причинени от инфекциозни заболявания (като полиомиелит, бактериален менингит, морбили, туберкулоза, ХИВ/СПИН и т.н.) от Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве", осъществявана с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009 - 2014.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.