• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Президентът свиква консултации, заради актуализацията на бюджета

Президентът свиква консултации, заради актуализацията на бюджета

/КРОСС/Президентът Росен Плевнелиев събира партиите на поредните политически консултации. Този път те са заради възможността в понеделник парламентът да не гласува на второ четене актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на здравната каса, поради липса на кворум. Да участват в заседанията на парламента отказаха депутатите от "Атака" и ГЕРБ. Въпреки че ГЕРБ подкрепи актуализацията на първо четене, лидерът на партията Бойко Борисов отказа групата му да направи това и в понеделник, 4-ти август, когато е насрочено извънредно заседание на парламента, заради твърденията на левицата, че има нова коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Вчера Българският лекарки съюз призова президента да убеди ГЕРБ да подкрепят актуализацията на бюджета на касата, за да не се превръща здравето на хората в политически залог.

В ситуация на остро партийно противопоставяне президентът ще търси консенсус между политическите сили и ще се опита да ги убеди да подкрепят промените в двата закона.

Росен Плевнелиев ще обсъди актуални икономически и социални въпроси днес и с ръководствата на работодателски и синдикални организации. Срещата по покана на държавния глава е във връзка със задачите и приоритетите на служебното правителство.

От КНСБ заявиха пред БНР, че ще потвърдят пред държавния глава позицията си, за нуждата от актуализация на бюджета на здравната каса и на Държавния бюджет. Ситуацията с Корпоративна търговска банка също ще бъде дискутирана на "Дондуков" 2.

Снимка: Булфото

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

червена баба

Такъв некадърен феномен като Плевнелиев никога не е имало в Президентството. Той буквално в всяко свое изказване прави България за смях пред Европа и света, тотално урони авторитета на президентската институция.На всички ни е ясно, че от него нищо не зависи, има си господари, които слуша и затова срами цяла България.

01.08.2014 16:47:43

хадес

Слугиня нещастна!

01.08.2014 16:47:18

пенчо

Не слушайте Плевнелиев! Неграмотните с власт могат да натворят куп глупости. Той разлайва кучетата само по заповед от Банкя. Това не е негово мнение, защото той едва ли има такова!

01.08.2014 16:46:55

пълна лудница

Всъщност не се учудвам особено на поредната нескопосана инициатива, идваща от “Дондуков”2. Както разбрахме съвсем наскоро, не е толкова сложно да те назначат там на работа. Напълно достатъчно е да се повъргаляш малко на жълтите павета, да изкряскаш два -три пъти “оставка” и службата е гарантирана

01.08.2014 16:46:33

Анонимен

Айде стига популизам де. Съвсем на балъци ни правите. Иска актуализация с милиарди, а за касата дава 320 млн.

01.08.2014 09:05:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.