• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в Хотел София-Балкан, зала Роял 1, ще се проведе дебат във връзка „Бялата книга" за бъдещето на България. (Дебатът ще бъде открит от Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС. В него ще се включат представители на работодателите, на синдикатите, на академичните среди, министърът на социалната политика Бисер Петков, председателите на комисиите по икономическа политика, по социална политика и по европейски въпроси на 44-то Народно събрание - господин Петър Кънев, господин Хасан Адемов и господин Кристиян Вигенин, както и други представители на гражданското общество. 

***
София.
От 9.00 часа в Хотел София-Балкан, зала Роял 3, ще се проведе конференция, на която ще бъдат представени специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017. В дискусията на високо равнище ще вземат участие заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, Владислав Горанов, министър на финансите, Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, както и Ищван Пал Секели, Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси" на ЕК и Стефан Улсон, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване" на ЕК.

***
София.
От 09.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва във форума „Историческите квартали в България - опазване и развитие, който ще се проведе в Софийска градска художествена галерия.

***
София.
От 09.00 часа в Sofia Event Center ще започне вторият ден на двудневната конференцията Evolution of Technical Communication 2017.

***
София.
От 9.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе първия у нас научно-индустриален форум: „Ден на безпилотната летателна система 2017".

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламент Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас Д., Мартин В. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Младен М., Мария Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа на паметника на разстреляните антифашисти подофицер Виктор Георгиев и редник Станко Кузов (Техно парк, „Младост - 1") социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 10.00 часа пред паметника на Димитър Миленков и другарите му на Гара Искър социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 10.30 часа - пред паметника на Димитър Благоев - Дядото в печатница „Димитър Благоев" (ул. „Илия Бешков" - ж.к „Дружба - 1") социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 11.00 часа в градина „Кристал" уличният театър „Ана Монро" ще представи своето представление „Топката". Събитието е часто от програмата Дните на Любляна.

***
София.
От 11.00 до 15.00 часа в столицата ще се движи ретротрамвай на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист", част от кампанията „Пътувай и чети".

***
София.
От 11.00 часа пред паметника на капитан Димитър Списаревски в ж.к. „Дружба - 1" социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 11.30 часа на лобното място на Христо Михайлов в район „Красна поляна" социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 11.30 часа в Борисовата градина пред бюст-паметника на Христо Ботев ще се проведе официална церемония, посветена на 141-та годишнина от гибелта на българския революционер и в памет на героите, загинали за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 12.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов, заместник-председателят на СОС Милка Христова и софийските депутати от „БСП за България" ще поднесат цветя и ще отдадат почит пред Паметника на Незнайния войн.

***
София.
От 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев на площад „Възраждане" социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 12.00 часа пред Паметника на съветската армия ще бъде дадено началото на „Мисия Здраве"-2017.

***
София.
От 13.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Александър М., Костандин Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.30 часа в зала „Kyoto" на хотел „Маринела" ще се проведе пресконференция по повод 40-тия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство. На събитието ще бъдат представени приетите предложения от 15-тата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (ОIV).

***
София.
От 17.00 часа партия „Възраждане" организира протест пред украинското посолство на ул. Боряна № 29 в кв. „Овча Купел" срещу продължаващото насилие над българите в Украйна от страна на украинските власти и в подкрепа на сънародниците ни в Бесарабия.

***
София.
От 18.00 часа, Градският съвет на БСП - София и Българският антифашистки съюз организират честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Събитието ще се състои на Братската могила в Борисовата градина.

***
София.
От 18.00 часа, в Театър „Българска армия" ще бъде поставен спектакълът „16" на Танцов театър Любляна/ Plesni Teater Ljubljana. Събитието е часто от програмата Дните на Любляна.

***
София.
От 18.30 часа в ОКИ Красно село, Зала 1, Хорът Bulgarian Voices Berlin ще изнесе концерт.

***
София.
От 18.30 часа в парка в „Младост 3" ще се проведе концерт на читалищни формации по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и празника на столичния район „Младост" . На стадиона в „Горубляне" ще се проведе I-ви международен турнир по стрелба за с лък за Купата на кмета на Район „Младост".

***
София.
От 19.00 часа във VIVACOM ART HALL ще бъде открита изложба на студенти от магистърска програма „Стайлинг" на Нов български университет.

***
София.
От 20.45 часа в парка на Военна академия ,,Георги Сава Раковски" с „Възгледите на един учител за народното творчество" на Камен Донев ще бъде открита програмата на фестивала на моноспектаклите „София Моно", който ще се състои за седми пореден път от 2 до 12 юни 2017 г.

***
Благоевград.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на Христо Ботев на площад „Народни будители" с ритуал по полагане на цветя и венци благоевградската общественост ще отбележи 141 години от смъртта на българския поет, публицист и революционер Христо Ботев.

***
Бургас.
От 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Приморски парк ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъде извършен ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.

***
Варна.
От 10.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Морската градина ще се състои общоградско поклонение по повод Деня на Ботев и на загиналите за национално освобождение.

***
Варна.
От 19.00 часа ще се проведе модно ревю на студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата" от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър" - „Градски ритъм". Събитието ще се проведе във фоайето на сградата намираща се на бул. „Осми Приморски полк" 115.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в спортен комплекс „Ивайло" ще бъде открит Националният шампионат по лека атлетика за мъже и жени, за момичета и момчета под 16 години.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа В РЗИ - Велико Търново ще се проведе пресконференция за епидемиологичната обстановка в областта.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов" по време на образователен урок ще бъде представен софтуерът на интерактивна образователна игра за деца, разработена за посетителския център.

***
Велико Търново.
От 11.45 часа на паметници „Васил Левски", „Паметник на обесените", „Стефан Стамболов", „Велчова завера", Паметна плоча на загиналите ще бъдат поставени часови, отдадена чеси и положени цветя по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа на Паметник „Майка България" със сиренен вой и едноминутно мълчание ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Програмата включва литературна композиция от ученици на ПМГ „Васил Друмев", посветена на 141 год. от гибелта на Христо Ботев; заупокойна молитва, отслужена от Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов и военен ритуал за поднасяне на венци и цветя на признателност.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Музей „Възраждане и учредително събрание" ще бъде открита национална изложба „Сабите на войводите" с участието на 12 български музея.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Детска градина „Пролет" ще има празнична програма по случай 80-годишнината на Детската градина.

***
Велинград.
От 11.50 часа при паметника на Христо Ботев в квартал „Лъджене" ще се проведе възпоменателно поклонение по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Видин.
От 11.30 часа пред паметника на Христо Ботев до парк „Владикина бахча" градът ще отбележи с тържествена церемония Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Видин.
От 14.00 часа Държавен Куклен Театър-Видин Сдружение „България в Европа" организира информационен ден за представяне ползите от компостирането на биоразградими отпадъци „Компостирането - полезно и приятно!".

***
Враца/с. Паволче.
От 8.00 часа от училището в центъра на с. Паволче (ОУ„Христо Ботев") ще тръгне традиционният поклоннически поход до историческия връх „Околчица", организиран за 11-та поредна година от ГЕРБ - Враца. Походниците ще бъдат водени от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

***
Враца.
От 10.00 часа на връх „Околчица" народната певица Валя Балканска ще изнесе концерт, след което започва награждаването на участниците в похода и Всенародното поклонение.

***
Враца.
От 11.00 часа на връх Околчица ще се състои всенародно поклонение-молебен и възпоменателен митинг по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Горна Оряховица.
От 11.45 часа в Парк „Христо Ботев" с ритуал по поднасяне на венци и цветя ще бъдат отбелязани 141 години от смъртта на Христо Ботев.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Основно училище „Христо Ботев" щев се състои поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев по повод 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Летния театър ще се състои съвместен концерт на Представителен фолклорен ансамбъл „Добруджа" с гл. худ. ръководител Стоян Господинов и Ансамбъл „Пирин" с гл. худ. ръководител Данислав Кехайов.

***
Дупница.
От 11.00 часа на паметника на Христо Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
Казанлък.
От 11.30 часа в залите на Исторически музей „Искра" и Художествена галерия - Казанлък ще се проведе Тържествената сесия на Общинския съвет.

***
Казанлък.
От 18.30 часа в залата на Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложбата - XV Национален фотопленер - Долината на Розите - Казанлък 2017.

***
Казанлък.
От 21.00 часа на площад "Севтополис" ще започне официалното откриване на Фестивала на розта 2017 г. с коронясване на Царица Роза 2017., фойерверк шоу и концерт на Ирина Флорин.

***
Калофер.
От 11.00 часа с военен ритуал по изнасяне на знамето на Ботевата чета ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в Национален музей „Христо Ботев".

***
Калофер.
От 11.30 часа в Национален музей „Христо Ботев" ще се състои митинг-поклонение по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Калофер.
От 12.00 часа в Мемориален комплекс „Христо Ботев" с едноминутно мълчание ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в сградата на Община Кюстендил ще се проведе акция по доброволно и безвъзмездно кръводаряване.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в Регионален исторически музей - Кюстендил ще бъде открита научната конференция „Историята - между еволюцията и революцията".

***
Кюстендил./с.Раждавица.
От 13.30 часа на Гаровия площад ще бъде открит паметник на загиналите във войните жители на селата Раждавица и Гърбино.

***
Пазарджик.
От 11.30 часа пред паметника на Ботев в Пазарджик на площад „Съединение" ще се проведе поклонение по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в Младежкия дом ще бъде открита двудневна фестивална анимационна работилница за деца.

***
Плиска.
От 11.00 часа в НИАР „Плиска" за шеста поредна година ще започне ежегодният Събор - фестивал на средновековния бит, култура и воински традиции „Дни на предците - Плиска 2017".

***
Пловдив.
От 10.00 часа във Военния клуб ще се състои тържествен концерт на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев". От 12.00 часа ще се състои Поклонение пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на тържествена церемония в зала „Съединение" на Регионалния исторически музей ще бъдат обявени наградените в литературния конкурс „Непрощаване с Христо Ботев".

***
Разград.
От 9.30 часа служителите на РДПБЗН-Разград ще проведат учение в ЦДГ "Незабравка" в Разград, посветено на Деня на детето и юбилея на детската градина.

***
Разград.
От 09.30 часа в Семепроизводна база - Кубрат ще започне Денят на пшеницата.

***
Разград.
От 14.30 часа в хотел Централ ще се проведе кръгла маса за популяризиране на проекта „Твоят час", по който работят почти всички училища в областта.

***
Русе.
От 18.00 часа в „Дом Канети" ще бъде открит фестивалът „Процес - Пространство". Тази година мотото на фестивала е „Вълнения" и се отнася към различните артистични пориви, търсения, емоции и процеси.

***
Силистра.
От 11.50 часа на паметника на Стефан Караджа, съратник на Ботев ще се състои поклонение пред паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Сливен.
От 11.45 часа на пл. „Хаджи Димитър" ще се състои ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци за Деня на Ботев и загиналите за народна свобода.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в парк „Митрополит Методий Кусев" ще се състои общоградски ритуал за преклонение пред подвига и почитане паметта на хилядите знайни и незнайни синове на България, отдали живота си за Родината.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в изложбена зала „Лубор Байер" ще бъде открита изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства на Център за личностно развитие.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои концерт на НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Радио Стара Загора ще се проведе среща с проф. Тодор Балкански и представяне на изследването му за Христо Милев (03.04.1867, с. Шипка - 1943, София) - старозагорски окръжен управител в периода 1906 - 1909 г. година, един от основателите на Археологическо дружество "Августа Траяна".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в НЧ „Родина" ще бъде представена „Музикална разходка с пиано" на Музикална школа при НЧ „Родина".

***
Търговище.
От 11.45 часа пред паметника на Никола Симов - Куруто, знаменосец на Ботевата чета, ще се състои общоградско поклонение с поднасяне на венци и цветя в Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Търговище.
От 18.00 часа в концертната зала на Читалище „Напредък" ще започнат Празници на Празници на женските и девически хорове „Проф. Лилия Гюлева".

***
Хасково.
От 10.30 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се проведе пресконферениця по повод Националиня конкурс-фестивал "С песните на Ари". Ведна га след събитието на същото място е насрочена втора пресконференция - на директора на ДКТ " Иван Димов" Стелиян Николов, който ще представи програмата на Театралните празици " Театър обичам те" .

***
Хасково.
От 12.00 часа пред ОНЧ " Заря" Община Хасково организира тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев по повод Деня на Ботев и загиналите за Свободата на България.

***
Шумен.
От 12.00 часа пред паметника на загиналите във войните шуменци ще се състои възпоменателна церемония в памет на Христо Ботев и героите, дали живота си за свободата на отечеството.

***
Ямбол.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Христо Ботев в двора на Професионалната гимназия по земеделие.

***
Ямбол.
От 14.00 часа в Областна администрация Ямбол областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и заместник областните управители Волен Дичев и Христо Колев ще имат приемен ден.

***
Ямбол.
От 14.30 часа в зала 203 на Община Ямбол ще се проведе пресконференция преди концерта на легендарния вокалист на „Тото" Боби Кимбъл. Ще присъства и кметът Георги Славов, по чиято покана е гостуването на Кимбъл в Ямбол по повод празника на града.

***
Ямбол.
От 20.00 часа на площада пред Общината ще започне празничен концерт за Деня на Ямбол, последван от празнична заря.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.