• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития на 1 май 2018

Предстоящи събития на 1 май 2018

/КРОСС/ ***
Копривщица.
От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на гроба на Тодор Каблешков в двора на църквата „Успение Богородично" в Копривщица. Тържественото честване ще започне в 11.30 часа пред Паметника-костница в града. Цвета Караянчева ще произнесе слово по повод 142-годишнината от Априлската епопея. Поднесени ще бъдат венци и цветя. На заслужили копривщенци ще бъдат връчени почетни плакети.

***
Панагюрище.
От 20.20 часа председателят на Народното събрание ще участва в тържествената заря-проверка в Панагюрище по случай годишнината от Априлската епопея. Цвета Караянчева ще приеме pочетния караул и ще произнесе слово.

***
София.
От 10.30 часа пред Националния дворец на културата (НДК) представители на КНСБ и Младежки форум 21 организират мобилен синдикален информационен център. На място освен полезни материали, всеки може да получи и безплатна трудово-правна консултация от експертите на КНСБ.

***
София.
От 10.30 часа в Рапортната зала на хирурзите в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" деца от Троян ще дарят специална апаратура за малките пациенти на лечебното заведение.

***
София.
От 11.00 часа от пл. „Света Неделя" започва организирано от КТ „Подкрепа" празнично шествие по повод 1 май - Деня на труда. То ще се придвижи до музея „Земята и хората", където от 12.30 часа започва концерт на „Рок за труда".

***
София.
От 11.00 часа, пред паметника на Незнайния войн (площад „Александър Невски") ще започне събирането на участниците в организирания от БСП протест с искане за достойни доходи. Протестното шествие ще мине по маршрута пл. „Ал. Невски" - ул. „Г. С. Раковски" - бул. „Дондуков" - пл. „Независимост" (пред Министерски съвет). В 12.00 часа е началото на митинга.

***
Асеновград.
От 11.00 часа ще се състои официално откриване на пещерата „Добростански бисер" като нова туристическа атракция в общината.

***
Бургас.
От 10.00 до 20.00 часа на ул. „Александровска" до Районен съд - Бургас (зад паметника "Альоша") ще се проведе пролетен фест „Фермери и творци".

***
Бургас. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще инспектира изпълнението на инфраструктурни обекти в Бургас. В 11.00 часа на мястото на ремонта - дясното платно след п. в. Ветрен в посока Бургас, той ще се запознае с рехабилитацията на магистрала „Тракия" в участъка Бургас - кв. Ветрен. След това министър Нанков ще провери напредъка по изграждане на четирилентово трасе на пътя Бургас - Слънчев бряг. В рамките на посещението си в Бургас министър Нанков ще инспектира реализирането на обекти, финансирани от ОПРР.

***
Велико Търново.
На Таблата пред Факултета по изобразително изкуство ще бъде подредена Изложба по повод Националния събор на овцевъдите.

***
Враца.
От 10.00 часа в голямата зала на ХГ „Иван Фунев" ще се проведе паметна фотоизложба за наводнението във Враца на 1 май 1966 година.

***
Враца.
От 11.00 часа пред Народно читалище „Развитие 1869" ще се проведе концерт на духовия оркестър при читалището.

***
Видин.
От 11.00 часа заместник-кметовете на Община Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков, заедно със секретаря на Общината Иванела Андреева ще присъстват на туристически празник в mестността Божурица.

***
Каварна.
От 08.30 часа пред сградата на Община Каварна ще бъдат раздавани чували и ръкавици на желаещите да се включат в общоградското почистване.

***
Панагюрище.
На 1 май от 10.30 часа започва Литийното шествие от Историческия музей в Панагюрище до централния площад "20 април". Ритуалът по издигане на националното знаме на Република България е в 10.45 часа, а в 11.00 часа е заупокойната панихида за загиналите в Априлското въстание. В 11.30 часа на Национален мемориален комплекс „Априлци" ще започне Военно-историческа възстановка „Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876", с участието на Национално дружество „Традиция".

***
Панагюрище/Попинци.
От 18.30 часа жителите на село Попинци ще проведат мирен протест срещу проучването и разработването на площ „Борова могила" от страна на „Асарел-Медет" АД в община Панагюрище и община Стрелча, област Пазарджик.

***
Перник.
От 20.00 часа в Църногорския манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян" над брезнишкото село Гигинци ще започне Всенощното бдение в чест на Пресвета Богородица Всецарица.

***
Русе.
От 14.00 часа на Русенския хиподрум ще се проведе изпитанието по Обездка, което е част от провеждащия се Национален турнир по Всестранна езда.

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" ще бъде открита изложба с творби на доц. д-р Кирил Божков, преподавател в катедра „Живопис" на Националната художествена галерия „Николай Павлович".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

наживо

01.05.2018 16:47:08

Анонимен

аноимен бодала

01.05.2018 16:42:05

Анонимен

събора ме итересува вкоприщица

01.05.2018 15:58:55

Анонимен

защто 1 май 2018 г събора не се публкува вкопрвщица

01.05.2018 15:56:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.