• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Къде, какво в страната днес

Къде, какво в страната днес

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в залата на Министерство на здравеопазването заместник-министър Лидия Нейчева ще даде пресконференция на тема проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ).

***
София.
От 12.00 часа в зала „Роял" в „София Хотел Балкан", българската минерално-суровинна индустрия ще отбележи своя професионален празник - Деня на миньора. От 13.30 часа ще се състои пресконференция за медиите.

***
Асеновград.
От 18.00 часа в центъра на града ще бъде даден старт на ултрамаратонът „Персенк Ултра 2017". В него ще участват 400 души от 19 страни.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Апелативен съд - Бургас ще бъде гледано по същество искането на руските власти за екстрадиция на руския гражданин Митрадевананда Свами.

***
Варна.
От 08.30 часа в храм „Св. Атанасий'' по повод празникът на чудотворната икона „Св. Богородица Всецарица'' ще бъде отслужена света Литургия.

***
Велико Търново./ с. Балван.
От 10.30 часа с юбилейно тържество ще бъдат открити празненствата в село Балван, посветени на покровителя на селото св. Иван Рилски. Тази година ще бъдат отпразнувани три годишнини - 20 години от основаването на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски", 10 години от създаването на дома за възрастни хора, също носещ името на светеца, както и 10 години от откриването на центъра за работа с деца и младежи „Отвори очи".

***
Враца.
В 09.30 часа пред паметника на Никола Войводов ще бъдат отбелязани 175 години от рождението и 150 години от гибелта на Войводов.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени офертите за обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор), във връзка с реализацията на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 година, по две обособени позиции".
***
Добрич.
От 18.30 часа в Градски парк „Св. Георги" ще бъде представен проектът „Стихове от и за парка".

***
Казанлък.
От 18.00 часа в галерията на ул. „ Искра" 4 ще бъде открита изложба по повод 110 години от рождението на лютиера Данаил Аврамов.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детски отдел на Градската библиотека ще се проведе инициативата „Обичам България" - пътешествие без куфар в Стара планина.

***
Сливен./ с. Жеравна.
В село Жеравна ще се състои 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия.

***
Силистра.
От 17.00 часа в градската художествена галерия ще бъде представен Националния пленер „Човек и природа"-Ветрен.

***
Стара Загора.
От 08.30 до 12.00 часа в града, Сдружение „Самаряни" и Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора инициират за 26-ти пореден път съвместна кръводарителска акция под надслов „Време е за лятно геройство".

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се състоят групови игри за запознаване и общуване.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Западна зала на Художествена галерия „Стара Загора" ще бъде открита изложба „Българското средновековие".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.