• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за днес 19 февруари

Предстоящи събития в страната за днес 19 февруари

/КРОСС/***София.
Президентът Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски пред паметника на Апостола на Свободата в столицата.

***
София.
В столичния храм „Света София" вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на панихида в памет на Васил Левски, отслужена от свещенослужители при Софийска Св. митрополия. В 17.40 часа вицепрезидентът ще се включи в литийното шествие до паметника на Васил Левски, където ще присъства на възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата.

***
София.
От 10.00 и 12.00 часа в зала 4 на НДК ще се състои „Бебешка пиеса".

***
София.
От 11.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано" 20, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията.

***
София.
От 11.00 часа в зала EFE, хотел „Маринела", лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и експертният екип на гражданското движение ще се срещнат с над 1000 представители на малкия и среден бизнес.

***
София.
От 11.00 часа пред паметника на Левски в столицата ученици от 162 ОУ „Отец Паисий", гр.София, ще дават почетен караул.

***
София.
От 11.00 часа в кинозалата на Националния военноисторически музей ще се проведе дебат за Левски с участието на професионални дебатьори от Асоциация Дебати и две от знаковите лица на българския ефир - Ива Дойчинова и Симеон Колев.

***
София.
От 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна" 92 Националният военноисторически музей и Асоциация дебати организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски?

***
София.
От 12.00 часа в Национална спортна академия „Васил Левски", закрита лекоатлетическа писта, ще се проведе детски спортен празник "Движи се, забавлявай се!".

***
София.
От 13.00 часа в Ритуалната зала на Централни софийски гробища ще се състои поклонението на доц. Петър Захариев Пашов.

***
Благоевград.
От 11.00 часа бюст-паметника на Дякона, намиращ се на бул. „Васил Левски" с ритуал по полагане на венци и цветя ще бъдат отбелязани 144 години от обесването на Васил Левски.

***
Бургас.
От 11.30 часа пред паметника на Левски в Приморски парк ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поднесени венци и цветя. Веднага след това, от 12.00 часа в Културен център "Морско казино", зала "Георги Баев", ще бъде излъчен документалният филм "Левски пред съда на Портата и историята".

***
Бяла/с. Лом Черковна.
От 07.00 часа ще започнат частичните избори за кмет на кметство Лом Черковна, община Бяла.

***
Велико Търново.
В Интерхотел ще се проведе Националната работна среща на Професионалната директорска общност за интеркултурно образование „Всеки ученик ще бъде отличник". Събитието се организира от Център Амалипе

***
Видин.
От 10.30 часа в храм „Св. Димитър Солунски" ще бъде отслужена Заупокойна молитва по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. От 11.00 часа ще се проведе поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски във Видин.

***
Враца.
От 10.30 часа в Храм „Свето Възнесение" ще се отслужи Панихида по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата- Васил Левски.

***
Враца.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат отбелязани 144 години от гибелта на Апостола на свободата.

***
Враца.
От 13.00 часа в Голямата зала на „Младежки дом" ПП ГЕРБ - Враца организира конкурс за творчески електронен продукт под надслов: „Свята и чиста България".

***
Враца.
От 17.30 часа на площад „Македония", „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" организират факелното шествие, посветено на 144-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

***
Добрич.
От 10.30 часа в храм „Свети Георги" ще бъде отслужена панихида по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски, а след това и общоградско поклонение и полагане на цветя на паметника на Васил Левски.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои Куклен спектакъл „Не пресичай на червено".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Пиано-бар „Мелоди" - Хотел „България" ще се проведе Фестивал „Изкуство и милосърдие" с благотворителна кауза.

***
Дупница.
От 12.30 часа от площад „Свобода" ще започне шествие до паметника на Васил Левски, посветено на годишнината от обесването на Апостола на свободата.

***
Карлово.
От 9.00 часа в храм „Св. Богородица" ще бъде отслужена Архиерейска света литургия и панихида в памет на апостола. От 11.00 часа ще се проведе възпоменателен митинг-поклонение на Площад „Васил Левски" с поднасяне венци и цветя на паметника на Васил Левски.

***
Кубрат.
От 7.00 часа ще започнат частичните избори за кмет на община Кубрат.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои общоградско поклонение, посветено на 144-годишнина от обесването на Апостола.

***
к. к. Старозагорски минерални бани.
В Хотел Спа „Калиста" продължава Националната политическа академия под надслов „Национално отговорно управление или популизъм", организирана от Жени ГЕРБ.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Църквата „Св. Св. Петър и Павел" ще бъде отслужена панихида по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. От 11.00 часа ще се състои поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика в Пловдив.

***
Разград.
От 10.30 часа в двора на ОУ „Васил Левски" ще бъдат отбелязани 144 години от обесването на Васил Левски.

***
Силистра.
От 11.00 часа пред паметника на Левски в Силистра Дирекция „Хуманитарни дейности", отдел „Култура", Общински комитет „Васил Левски", Общински клуб „Христо Ботьов" организират възпоменателна проява, посветена на 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски.

***
Симитли.
От 11.00 часа пред бюст - паметника на Левски в мемориалния парк в центъра на град Симитли ще се проведе ритуал по поднасяне на цветя и венци.

***
Сливен.
От 10.00 часа, пред ПМГ „Добри Чинтулов" ще се състои „Урок по родолюбие" - Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски - учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски.

***
Сливен.
От 11.30 часа в катедрален храм „Св. Димитър" ще се състои панихида в памет на йеродякон Игнатий-Васил Левски.

***
Сливен.
От 12.30 часа на пл. „Васил Левски" ще се проведе общоградска възпоменателна церемония и поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в Катедрален храм „Св. Димитър" ще бъде отслужена заупокойна света литургия в памет на Апостола на свободата Васил Левски.

***
Стара Загора.
От 9.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се състои възпоменателен ритуал „Почит към апостола".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои общоградски ритуал - поклонение с поднасяне на венци и цветя.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър - Стара Загора ще се проведе спектакълът „Петя и вълкът"- симфонична приказка по Сергей Прокофиев.

***
Търговище.
От 11.00 часа ще се проведе общоградско поклонение за поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Васил Левски. Програмата включва художествена композиция „Разпитът на Левски", подготвена от учениците на I СУ „Св. Седмочисленици". В 10.30 часа ще бъде отслужена и панихида в храм „Св. Иоан Рилски", организирана от Архиерейското наместничество и Обществен комитет „В. Левски".

***
Шумен.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Шумен Община Шумен и Шуменският военен гарнизон организират общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 144 години от гибелта на Апостола. В програмата за отбелязване на годишнината ще участва и Общинският духов оркестър "Михаил Биков". Слово за Левски ще произнесе Андрей Соколов, учител по история в СУ „Йоан Екзарх Български".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.