• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 1 май

Предстоящи събития в страната за 1 май

/КРОСС/ *** София

От 11.00 часа на пл. „Св. Александър Невски" БСП ще даде началото на своя митинг-шествие по случай Деня на труда и международната работническа солидарност, с който "БСП за България" ще открие и предизборната си кампания за предстоящите евроизбори.

*** Бяла Черква

От 11.30 часа в местността "Славееви гори" ще се проведе Национален земеделски съборпоклонение в памет на "поета на селската неволя" Цанко Церковски.

*** Варна

От 11.30 часа в Морската градина КНСБ ще проведе кампания „Моите права".

*** Каварна

От 8.00 часа община Каварна организира провеждането на общоградско почистване.

*** Клисура

10.00 часа на площад „20-ти Април" държавният глава Румен Радев ще наблюдава възстановка на моменти от Априлската епопея и ще произнесе слово.

*** Кнежа

От 10.30 часа кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев ще присъства на откриването на традиционния фолклорен фестивал в лесопарк „Гергана" край града. От 13.00 часа Андрей Ковачев ще се срещне с жители в ресторант „Хибрид" в центъра на населеното място. От 14.00 часа в салона на читалището в село Бреница Ковачев ще участва в предизборна среща с жителите на селото.

*** Копривщица

От 11.00 часа председателят на парламента Цвета Караянчева ще поднесе цветя на гроба на Тодор Каблешков в двора на църквата „Успение Богородично" в Копривщица. Тя ще участва в отбелязването на годишнината от Априлската епопея в 11.30 часа на площад „20-ти април".
Цвета Караянчева ще произнесе слово по повод 143-ата годишнина от Априлското въстание.

*** Панагюрище

От 20.30 часа председателят на Народното събрание ще участва в тържествената заря-проверка по случай 143-ата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище. Цвета Караянчева ще произнесе слово по случай паметната дата.

*** Момчилград

От 11.30 часа в Момчилград КНСБ - Кърджали организира традиционния курбан за здраве.
Очаква се той да бъде посетен и от председателя на парламента Цвета Караянчева.

*** Панагюрище

От 10.30 часа от Исторически музей - Панагюрище ще тръгне Литийно шествие до площад „20- ти април", където в 10.45 часа ще бъде издигнато националното знаме на Република България.
В църквата „Свето Въведение Богородично" в 11.00 часа ще бъде отслужен Молебен за благоденствие на българския народ. От 11.30 часа на Национален мемориален комплекс „Априлци" ще се състои Военно - историческа възстановка „Мъжество и саможертва - Панагюрище' 1876", с участието на Национално дружество „Традиция", а в 12.45 часа пред Вечния огън ще бъдат положени на венци и цветя. Националният митинг-заря, в знак на признание за мястото и ролята на Панагюрище като героична столица на Априлското въстание от 1876-та година, ще бъде на площад „20-ти април" от 20.30 часа.

*** Плиска

От 9.30 часа в Голямата Базилика Света литургия ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

От 10.00 часа в Голямата базилика на територията на НИАР „Плиска" за шеста година ще бъде организирана кръщавка на деца.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.