• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за 30 юни

Предстоящи събития в страната за 30 юни

/КРОСС/Троян. с. Балканец.
От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище" над троянското село Балканец, за 16-ти пореден път ще се проведе Празник на билките, планината и туризма. На събитието ще присъстват заместник министър-председателят и военен министър Красимир Каракачанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще започне вторият ден от 82-ото Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите. От 10.30 часа изявления за представителите на медиите ще направят председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз
Баларт, член на Конгреса на САЩ.

***
София.
От 10.00 часа в НДК Българското председателство ще бъде закрито от „доджо" децата, които откриха събитията в НДК през януари. Mega Dojo Sofia 2.0 ще събере отново над 300 ученици от цяла България на уникален тех ден, през който те ще могат да се забавляват и учат факти за Европа в създадените за тях специални работилници на петия етаж в НДК.

***
София.
От 11.00 часа ПП „Национален фронт за спасение на България" ще почете паметта на радетеля за съхранение и опазване на България и всичко българско Николай Хайтов пред паметника на писателя в Борисовата градина.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуб „България" ще се проведе пресконференция на певицата Ищар и нейния съпруг и продуцент Мишер Абисира за предстоящия в Пловдив концерт.

***
София.
От 17.00 часа в зала 42 на НДК, „Движение България на гражданите" организира среща-дискусия за проблемите на София и решенията, които предлага ДБГ. След това, от 19.00 часа, ще бъдат отбелязани 6 години от учредяването на „Движение България на гражданите".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концерт на Кралски Концертгебау оркестър - Амстердам със солист Веско Ешкенази.

***
Аксаково./с. Климентово.
В селото ще се проведе Първият международен фолклорен събор „За да остане българското". Мотото на събора е „Празник на гайдата". Събитието е под патронажа на Кмета на Община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

***
Банско.
Банско открива летния сезон с най-дългата водна пързалка в Европа. Точно в 08.30 часа кабинковият лифт ще започне да извозва гости към Бъндеришка поляна.

***
Банско.
От 13.30 часа ще започне най-голямата демонстрация на традиционни гозби от банския край, в рамките на фестивала „Фолклорна магия".

***
Боровец.
Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов ще участва в регионален семинар на Младежи ГЕРБ - София и Младежи ГЕРБ - София област, който ще се проведе в хотел „Рила" в Боровец. От 15.30 часа Цветан Цветанов ще изнесе лекция на тема
„Развитие на България в глобалните политически рамки".

***
Варна.
От 18.30 часа кампанията „Нашата Библия" за преписване на ръка на „Славейковата" Библия от 1871 г. ще бъде официално открита в сградата на Евангелска методистка епископална църква - Варна (ЕМЕЦ-Варна).

***
Велико Търново.
От 09.00 часа на крепостта Царевец ще се проведат демонстрации на средновековните занаяти, бит и традиции.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на крепостта Царевец ще започне Първи кръг на боен турнир, изпълнения на група „Ериней", урок по средновековни танци - „Спиритуал сийзънс" .

***
Велико Търново.
От 14.00 часа на крепостта Царевец продължават демонстрации на средновековните занаяти, бит и традиции.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на крепостта Царевец ще се проведат Демонстративни боеве и концерт на групите „Ериней" и „Спиритуал сийзънс" .

***
Вълчи дол./с. Генерал Киселово.
От 08.00 часа в църквата „Св. апостоли Петър и Павел" ще бъде отслужена литургия по повод храмовия празник. След това в селото ще се проведе събор в селото с участието на голям брой фолклорни групи и танцови състави от региона.
***
Каварна.
След полунощ на 30 юни в месността „Огънчето" край Камен бряг ще се проведе традиционният рок концерт за Джулай морнинг.

***
Карлово./с. Столетово.
От 10.00 часа ще се проведе XI Национален Фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува 2018".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Международен панаир Пловдив ще се състои уникално дрифт шоу на автомобили, мотоциклети и за първи път в България - дрифт на камиони. Шоуто е част от програмата на специализираното изложение за резервни части „Интер карс Експо България 2018".

***
Смолян./ с. Славейно.
От 12.00 часа ще бъде почетено делото на най-големия български клиницист и създател на българската клинична лаборатория проф. Константин Чилов /1898 - 1955/. Събитието е по повод 120 години от рождението му, в рамките на 21-вите традиционни Чилови дни.

***
Чепеларе.
От 16.00 часа на площад „Олимпийски" ще бъде открито третото издание на Националния фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.