• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за днес, 22 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 22 октомври

/КРОСС/***София.
От 9.00 часа в митрополитската катедрала „Св. Неделя"ще бъде отслужена празнична света Литургия оглавена от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, с молитвеното участие на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

***
София.
От 09.00 часа в Южен парк ще се проведе Стартират благотворителните семейни бягания NN Family Run в подкрепа на децата от SOS Детски селища България.

***
София.
В зала Универсиада ще се проведе второто издание на международния танцов фестивал „SOFIA OPEN", посветен на изкуството на състезателните бални танци.
***
София.
От 17.30 часа, в зала „София" на Столична библиотека ще бъде открита изложба „Есенни багри".


***
София.
От 18.30 часа в читалище "Младост" (ж.к. "Младост"-1, ул. "Методи Андонов", ще се проведе среща с граждани и симпатизанти на кандидата за президент на коалиция "Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева и кандидата на "Движение 21" за кмет на район "Младост" арх. Магдалина Ръжева.

***
Аврен.
В 15.30 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цетан Цетанов ще посетят Аврен, за да разговарят с жители на общината. Срещата ще се проведе в Читалище „П. Р. Славейков - 1901" - с. Аврен. Ще присъства и Емануил Манолов - кмет на община Аврен.

***
Аксаково.
В 08.30 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цетан Цетанов ще посетят Аксаково, за да се срещнат с жители на общината. Срещата ще се проведе в заседателната зала на ОбС - Аксаково, в сградата на ОДК, ул. "Слави Дойчев" № 6г. На нея ще присъства и Атанас Стоилов - кмет на община Аксаково.

***
Аксаково.
В 10.30 часа Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще се срещне с граждани в читалището.


***
с. Борисово.
В 14.00 часа в община Сливо поле, с. Борисово кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще се срещне с членове и симпатизанти на БСП и граждани в пенсионерския клуб.

***
Белослав.
В 16.20 часа кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цетан Цветанов ще се срещнат с жители на община Белослав в Читалище "Съзнание", ул. "Св. св. Кирил и Методий" № 7. Ще присъства и Деян Иванов - кмет на община Белослав.

***
Благоевград.

От 10.00 часа от Сградата на Съдебната палата ще тръгне пешеходен тур по повод Световния ден на ходенето.

***
Бургас./Средец
В 10.00 часа пред ОДК-Средец изявени деца и ученици от Общински детски комплекс - Средец ще посетят Националния археологически резерват „Деултум".

***
Бургас.
От 12.00 до 18.00 часа ще се проведат квалификациите за автомобилното състезание на затворен маршрут "Писта Бургас 2016" .


***
Бургас.
От 12:00 до 18:00 часа спирките по улица "Одрин" /от Трапезица до Кроношпан и Поделението/ няма да бъдат обслужвани поради провеждане на рали състезание.

***
Варна.
В 08.00 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще присъстват във Варна на откриване на паметна плоча по случай 150 години от откриването на първата железопътна линия в България. Събитието ще се проведе на Централна ж.п. гара - Варна, пл."Славейков" №1.

***
Варна.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участва в празничното отбелязване на 150 години от въвеждането в експлоатация на железопътната линия Варна-Русе.

***
Варна.
В 18.00 часа започва основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в град Варна. В 18.30 часа на площад "Антон Новак" (до входа на Морската градина) председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Варна кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

***

Велико Търново.
От 09.00 в Зала 102 на Факултета по Математика и Информатика на ВТУ "Св.св.Кирил и Методий" ще се проведе откриването на CODE4TARNOVO - четвъртото състезание по програмиране от серията CODE4TECH.

***

Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" ще бъде представен спектакъла „Рисувани приказки с бате Ицо" - детски куклен спектакъл, представен от КТ - Варна.

***

Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" Сдружение за сръбско-българско приятелство представя IV Алманах за поезия „Есен ‘2016".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Карлсон" - детски спектакъл.

***
Велико Търново./с. Самоводене.
От 18.30 часа в Клуб на пенсионера ще бъде представена „Комедия" - пиеса на театър „Алернатива".

***
Ветрино.
В 11.05 часа кандидат-президентската двойка Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб и Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Ветрино в НЧ "Просвета-1905", с. Ветрино. С тях ще бъде Димитър Димитров - кмет на община Ветрино.

***
Враца.
От 10.00 ч. пред сградата на Община Враца ще бъде дадено началото на спортна инициатива по повод Световния ден на ходенето.


***
Вълчи дол.
В 10.15 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с обществеността на Вълчи дол в НЧ „Димитър Благоев" пл. "Хр. Ботев" № 1. На събитието ще присъства Тошко Янев - кмет на община Вълчи дол.

***

Горна Оряховица./с. Правда.
От 11.00 часа в НЧ „Звезда-1905" ще се проведе Празник „На гости в село Правда". Ще има кулинарна изложба и фолклорна програма.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 18.30 часа в НЧ „Съединение-1888" ще бъдат отбелязани 20 години Драматичен театър при НЧ „Съединение-1888".

***
Девня.
В 17.00 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще разговарят с обществеността в Девня. Срещата ще се проведе пред сградата на читалище "Просвета" - гр. Девня, бул. "Съединение" 165 /при лошо време в читалище "Просвета"/. В срещата ще се включи и Свилен Шитов - кмет на община Девня.

***
Долни Чифлик.
В 14.00 часа Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще има среща с обществеността в залата на общината.


***
Долни Чифлик.
В 14.30 часа кабндидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева, Пламен Манушев и предедстелят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с обществеността в Долни чифлик и с жители на Бяла. Срещата ще се проведе в Читалище "Изгрев-1919 г.", адрес: гр. Долни чифлик, ул."Камчия" № 2. На нея ще присъстват Красимира Анастасова - кмет на Долни чифлик и Анастас Трендафилов - кмет на Бяла.

***
Дългопол.
В 13.20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Дългопол. Срещата ще проведе в Читалище "Никола Йонков Вапцаров"-гр. Дългопол, ул. "Г. Димитров" № 103. Ще присъства и Георги Георгиев - кмет на община Дългопол.
***
Дългопол.
От 15.30 часа ще се проведе срещата на Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП с граждани в центъра.

***
Кърджали.
От 14.00 часа в залата на читалище "Обединение" в Кърджали ще се състои Национална среща - конференция, посветена на 115-та годишнина от рождението на Мара Михайлова - основателка на Тракийския женски съюз в България, журналист, краевед и видна тракийска деятелка.


***
с. Обретеник.
В 18.00 часа, в община Борово, с. Обретеник кандидатът за вицепрезидент ще се срещне с членове и симпатизанти на партията и граждани в читалището.

Пловдив.
От 11.00 часа пред кметството в район „Тракия" ще се състои за традиционното закриване на велосезона.

*****
Пловдив.
От 11.00 часа в Трета аудитория на Висшето училище по сигурност и икономика ще се състои откриването на първия майсторски клас за студенти, воден от г-н Васил Велев - председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

***
Пловдив.
От 11.00 часа в село Тополово ще се състои тържествено честване на 100-годишнина от битката при Каймак - Чалан, като ще се отслужи панихида в памет на загиналите местни жители през Първата световна война.

***
Провадя.
В зала „Амброаз Паре" към Телекомуникационния център, Медицински университет - Плевен е домакин на инициатива на Ученическия институт към Българската Академия на науката .

***
Провадя.
В 12.30 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Провадия. Срещата ще се проведе пред сградата на община Провадия, ул. "Дунав" № 39 /при лошо време - зала № 119 на общината/. Ще присъства Дияна Агностева - общински ръководител на ПП ГЕРБ-Провадия.

***
Провадя.
В 16.30 часа Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще се срещне с обществеността в зала 119 на общината.


***
с. Писанец.
В 11.30 часа, в община Ветово, с. Писанец кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще вземе участие в честването на 115 години от създаването на Народно читалище „Просвет -1901".

***
с. Пиргово.
В 16.00 часа, в община Иваново, с. Пиргово кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще се срещне с партийния актив и обществеността в Културния дом.

***
Русе.
В 09.30 часа кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще се срещне на кафе жените с социалистки от областта в центъра на града.

***
Сандански.
От 10.30 часа на сцената на Летния театър ще бъде поставено началото на голямото надиграване в рамките на II Национален фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява".

***
Сливен.
Oт 9.00 часа в спортна зала „Васил Левски" ще се състои традиционният турнир по борба "Стоте войводи".

***
Сливен.
В 10.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие дванадесетото Национално изложение по животновъдство Сливен 2016. Събитието се ще се проведе на Пазара за селскостопански животни, преди разклона за село Мечкарево.

***
Сливен.
От 10.00 ч. на обновената площадка в центъра на село Желю войвода ще се проведат финалите на Есенния футболен турнир за ученици в община Сливен.


***
Сливен.
Дванадесетото Национално изложение по животновъдство ще се проведе в Сливен.

***
Суворово.
В 09.00 часа, Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще се срещне с обществеността в спортната зала.


***
с. Тополово.
От 11.00 часа на 22 октомври в село Тополово ще бъде отслужена нпанихида в памет на загиналите местни жители през Първата световна война и в частност в боевете водени през септември-октомври 1916 г. на връх каймак-Чалан.

***
Търговище.
От 10.00 часа в спортна зала „Дечко Стефанов" ще се проведе Петият фолклорен фестивал за любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване 2016".
***
Търговище.
От 10.30 часа в село Макариополско,общ. Търговище ще започне вторият поред празник "С баница и в делник, и в празник".

***
Шумен.
От 11.00 часа в залата до Информационния център, на партера в сградата на община Шумен, продължава младежката дискусия за възможностите за професионална реализация и неформалното образование ще се проведе в града.

***
Шумен.
В 10.30 часа председателят на БСП Корнелия Нинова ще посети Каспичан и ще присъства на честването по случай 150-тодишнина от откриването на първата железопътна линия у нас Варна-Русе.


***
Шумен.
От 12.30 часа председателят на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с граждани, симпатизанти и членове на БСП в Нови пазар.

***
Шумен.
От 12.00 часа в спортна зала „Младост" ще се състои 16-ти открит републикански турнир по спортни танци за супа „Шумен".


***
Шумен.
От 10.00 ч на ЖП гара Каспичан ще се проведе тържество по повод 150 г. от създаването на първата ЖП линия в България Русе- Каспичан -Варна. Министърът на транспорта Ивайло Московски ще открие юбилейна плоча.

***
Шумен.
От 12.00 часа в залата на читалище „Добри Войников" кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" Красимир Каракачанов и Явор Нотев ше се срещнат с граждани, ще присъстват и Валери Симеонов, Волен Сидеров и Ангел Джамбазки.


***
Шумен.
В 18.30 часа в Драматичния куклен театър „Васил Друмев", Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще присъства на концерт-среща, заедно с граждани от областта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.