• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития на 10 март 2018

Предстоящи събития на 10 март 2018

/КРОСС/ ***
София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър", бул. „Симеоновско шосе" 6, Българско дружество по ендокринология и Медицински факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" организират практическа конференция на тема „Йоден дефицит в България. Бременност и хипотиреоидизъм".

***
София. От 10.00 часа стартира първото у нас състезание за технологии в спорта - Спортни Хакатони България. Домакин на събитието е Национална Спортна Академия „Васил Левски". Програмата започва в Зала 1 със Sports Tech конференция, на която ще бъдат представени най-добрите практики и иновации в спорта и технологиите, подпомагащи прогреса на спортистите и управлението. Стартът на самото състезание е от 10.30 часа в Зала 2 на Спортната академия.

***
София. От 11.30 часа в Дом на киното ще се проведе разговор с участието на Роман Балаян, Юрий Мечитов, Завен Саркисян и Харутюн Хачатрян.

***
София. От 13.00 часа Синдикатът на служителите в затворите в България организира протестен митинг шествие, което ще премине от Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите до Министерския съвет. Протестът е под надслов „Европа и за нас".

***
София. От 16.00 часа в парк хотел „Витоша" ще се проведе тематична среща „Психологическа подкрепа и кинезитерапия при хората с множествена склероза", организирана от Фондация „МС общество - България".

***
София. От 16.30 часа в Гранд хотел София ще се проведе пресконференция на Вим Вендерс, специален гост на 22-рия София Филм Фест.

***
София. От 19.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов, заедно с народни представители и общински съветници от групата на социалистите, ще присъства на тържествена служба в Централната софийска синагога и официално представяне на книгата „Българските евреи: жива история". Събитието е по повод 75 години от спасяването на българските евреи и почитането паметта на 11 343 евреи, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и гр. Пирот - територии, администрирани през 1943 година от българските власти.

***
Варна. От 09.00 часа в учителската стая на Първа езикова гимназия под патронажа на евродепутата Емил Радев ще се проведе първата по рода си симулация на работата на Европейския съвет.

***
Велико Търново. От 10.00 часа от квартал „Асенов" и от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" ще започне традиционния поход, посветен на празника Осми март, който ТД „Трапезица" организира.

***
Горна Оряховица. Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще открие националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето", което ще се проведе в ПТГ „Васил Левски". Резултатите от съревнованието между отборите от професионални гимназии от цялата страна ще бъдат обявени след 14.00 часа. След това зам.- министър Михайлова ще отговаря на журналистически въпроси.

***
Горна Оряховица. От 10.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Турнир по хандбал „Б" ХРГ жени, под домакинството на ХК „Раховец 2008" - град Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица. / с. Правда. От 12.00 часа в НЧ „Звезда 1905" в село Правда ще се състои поздравителен концерт и изложба на плетива по повод Международния ден на жената.

***
Горна Оряховица. От 15.30 часа на Стадион „Локомотив" ще се проведе среща от Втора лига - мъже между ОФК „Локомотив" - град Горна Оряховица и ФК „Созопол" - град Созопол.

***
Гълъбово. От 16.00 часа ще започне 17-тият Международен турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Динев Ройдев".

***
Пещера. От 11.00 часа Съветът за младежка политика в Пещера организира конференция-семинар на тема „Презентационни и комуникационни умения", която ще се проведе в галерия „проф. Веселин Стайков".

***
Русе. От 09.00 часа в Голяма зала и зала „Европа" на Доходно здание и малка зала на ДТ „Сава Огнянов" ще се проведе конкурсната програма на XI Национален фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика за деца и младежи - певци и инструменталисти „Дунавски славеи". От 18.00 часа в Голяма зала на Доходно здание ще се състои награждаването и гала концерт на отличените с участието на Елица Тодорова.

***
Русе. От 10.00 часа в спортен комплекс „Дунав" започва седмото издание на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща".

***
Стара Загора/Котел. От 11.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев" в Котел ще изнесат благотворителен концерт.

***
Стара Загора/Котел. От 16.30 часа в покрития общински басейн в Стара Загора ще започне Националният плувен турнир „Русалка".

***
Тутракан./с. Варненци. От 10.00 часа в тутраканското село Варненци ще се проведе Национален събор „Добруджански кукери" .

***
Шумен. бъде домакин на Третия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват". Над 700 деца и младежи от цялата страна ще се състезават в три основни раздела: Музика, Изобразително изкуство и Хореография.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.