• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа, в Новата конферентна зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски" вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще открие годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) на тема „Обучението по България - приоритет на държавата и на българските училища в чужбина".

***
София.
В 9.30 часа Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави Божествена Света Литургия за храмовия празник на столичната църква "Св. Седмочисленици".

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 11.30 часа, в централата на КНСБ, в залата на 11 ет., ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултати за потребителските цени и издръжката на живот от - юни 2016г. От наблюдението на ИССИ - КНСБ се вижда, че дефлацията, макар и затихнала, отново се завръща, а сериозен проблем остава големият обхват на наети на МРЗ.

***
София.
От 11.00 часа в Гранд хотел „София", зала „Сердика" ще се състои встъпителна пресконференция по проект „Проектиране и внедряване на интегрирана информационна система (ИИС) за планиране и управление на ресурсите в ДП „Пристанищна инфраструктура".

***
София.
От 13.30 часа Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, ще проведе заседание за избор на административни ръководители на органи на съдебната власт.

***
София.
"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД въвежда временни промени в разписанието на някои влакове. Това се налага поради системния недостиг на изправни локомотиви през последните дни.

***
Бургас.
От 10.30 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Международен турнир по парапланеризъм - целно кацане.

***
Бургас.
От 10.00 до 12.00 ч. в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение на МБАЛ- Бургас ще се извършват безплатните първични прегледи за двойки със стерилитет .

***
Благоевград.
От 17.30 часа в Градска художествена галерия ще бъде открит V Национален пленер по живопис „Живописна технология в съвременното изкуство".

***
Варна.
От 8.30 часа в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил" ще бъде отслужена Света Литургия, по-късно молебен и честване на 138 години от Освобождението на Варна.

***
Варна.
Oт 15.00 часа в зала „Варна" на Община Варна ще се проведе пресконференция на Юбилейния 25-и Международен ДЖАЗ фестивал "Варненско лято".

***
Варна.
Oт 17.00 часа, в Гражданската зала на ВОС. Окръжен съд Варна ще бъде домакин на среща на българския съдия в Съда на Европейския съюз Александър Арабаджиев с магистрати.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа на стадион „Ивайло" ще се състои откриването на Детски футболен турнир „Трифон Иванов".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в заседателната зала на ОДМВР - В. Търново ще се проведе брифинг, на който ще бъде предоставена информация за телефонни измами, кражби и др. посегателства срещу собствеността, извършени на територията на област Велико Търново.

***
Велико Търново./ с. Момин сбор
От 10.00 часа в Клуба на пенсионера в селото ще се честват 10 години от създаването на клуба.


***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена драмата „Албена" -по едноименната творба на Йордан Йовков.

***
Видин.
От 10.30 ч в сградата на Дирекция "Бюро по труда " - Видин ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат отчетени състоянието на пазара на труда. Ще бъде направен и анализ на дейността в Дирекция „Социално подпомагане" - Видин, както и анализ на дейността в Дирекция „Инспекция по труда" - Видин.

***
Видин.
Oт 9.00 часа, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, ще бъде отслужена тържествена света Литургия в храм „Св. Николай Чудотворец", гр. Видин. Светата Литургия ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. След богослужението ще бъде осветена и празнична храна, за здраве и благословение на присъстващите вярващи християни.

***
Враца.
От 10.30 часа в Конферентната зала на Общински съвет - Враца ще се състои встъпителна пресконференция, по повод стартиране дейностите по проект „Подкрепа за включване в пазара на труда на неактивни млади хора от община Враца".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще се състои концерт в памет на народния певец и почетен гражданин на Кюстендил - Благовест Порожанов.

***
с. Маноле.
От 9.30 часа на територията до Могила Малтепе, село Маноле, община Марица ще бъде направена първата копка на обекта по проект "Музей на открито Малтепе".

***
с. Паталеница.
От 9.00 часа в пазарджишкото село Паталеница ще започне празнична света литургия по повод християнския празник, посветен на Свети Панталеймон и Светите Седмочисленици, като ще се проведе и общоселски празник.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в Община Пловдив ще се състои брифинг с участието на посланика на Великобритания Нейно превъзходителство Ема Хопкинс. Преди срещата с медиите Н.Пр. Ема Хопкинс ще посети отделението по неонатология в УМБАЛ „Пловдив", където със съдействие на фондация „За Нашите Деца" се предоставят професионални социални услуги на най-уязвимите деца чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи се семейни отношения.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в храм „Свeто Въведение Богородично" и храм „Св. Димитър" ще бъде отслужена света литургия за Св. вмчк. Пантелеймон. Св. Седмочисленици.

***
Сливен.
В 11.00 часа, в зала 105 на община Сливен ще се състои пресконференция с председателя на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-председателите Деян Дечев и Кирчо Димитров по повод предстоящата на 28 юли сесия на Общинския съвет.

***
Смолян.
От 11.00 часа в сградата на „Бюрото по труда" Смолян, етаж 3, ще се проведе пресконференция по въпроси свързани с безработицата и програмите за безработните. На пресконференцията ще присъстват директора на „Бюро по труда"- в Смолян Замфир Копчев, директора на „Бюро по труда"- Златоград Димитър Алендаров, както и Емилия Даракчиева, директор Дирекция „Инспекция по труда" Смолян.

***
Търговище.
От 11.00 часа директорите на дирекциите "Бюро по труда", "Инспекция по труда" и "Социално подпомагане" в Търговище ще дадат съвместна пресконференция в Областна администрация-Търговище. Ще бъде представена дейността на трите институции през шестия месец на 2016 г., нови инициативи, извършени проверки и други актуални теми.

***
Шумен.
От 10.00 часа в къща музей "П.Волов" ще се проведе лятно занятие, посветено на комикса.

***
Шумен.
От 13.30 часа в „Двора на кирилицата" в Плиска ще бъде отслужен празничен водосвет от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. По повод „честване на 1100 години от успението на Св. Климент Охридски . В 14.00 часа е началото на историческата възстановка, която ще покаже пристигането на учениците на светите братя Кирил и Методий в Плиска. Програмата включа и „Урок по житие на св. Климент Охридски" от проф. Пламен Павлов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.