• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Предстоящи събития в страната на 26 февруари 2018

Предстоящи събития в страната на 26 февруари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 13.00 часа, в „София Тех Парк" на бул. „Цариградско шосе" №111, в партера на сградата „Лабораторен комплекс", министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие дискусия, посветена на новото райониране на страната.

***
София.
От 14.00 - 17.00 часа, в аула „Максима" на УМБАЛ „Св. Екатерина", бул. „Пенчо Славейков" 52А, 1431 София, ще се проведе конференция на тема: „Защита на здравето на всеки гражданин на ЕС". Конференцията ще открият: Кирил Ананиев, министър на здравеопазването на Република България; Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018; проф. д-р Генчо Начев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина" и Н.Пр. г-н Херберт Салбер, посланик на Федерална република Германия в България.

***
Карлово.
От 15.00 часа на площад „Васил Левски" в град Карлово министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в тържествения ритуал по посрещането на военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република България, които успешно приключиха участието си в мисията на НАТО „Решителна подкрепа" в Афганистан.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Недялко Ц., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, 15-ти състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Любомир Димитров - Гребеца, обвинен в убийство по чл. 115-118 от Наказателния кодекс. Част от заседанието ще бъде при закрити врата, защото ще се слушат Веществени доказателствени средства.

***
София.
От 10.00 часа в Руски културно-информационен център, зала 305, етаж 3 ще се проведе телемост Москва - София по време, на който ще бъдат представени резултатите от съвместния проект в областта на културата, реализиран от българския вестник „Стандарт" и руската медийна група МИА „Россия сегодня" - РИА Новости - „Спутник" по повод 140 години от Руско-турската война и Освобождението на България.
От 10.30 ще се проведе ученическа интелектуална игра - викторина.

***
София.
От 11.00 часа в НДК ще бъде официално открит „Салонът на музеите". Близо 40 музея и няколко галерии от различни краища на България ще представят щрихи от своите експозиции на площ от 500 кв. м. на третия етаж на Двореца.

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на БАН ще бъде представен Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН, в рамките на кампанията БАН представя своите институти.

***
София.
От 14.00 часа в зала 42 на НДК ще се проведе дискусия на тема „Отвъд съкровищата: съвременно управление на културното наследство". В нея ще участват директори на музеи, експерти и археолози, а сред дискутираните теми ще бъдат културното наследство в съвременния виртуален свят, мениджмънт на образователни програми, възможности за представяне на културното наследство и др.

***
София.
От 14.00 часа, 5-ти състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Пламен Христов, обвинен в убийство на по чл. 115 от НК. (Охранителят, обвинен за това, че е намушка 19-годишен младеж в мол).

***
София.
От 15:00 часа в зала "Сердика" на София Хотел Балкан ще се проведе публичен дебат със Сесилия Малмстрьом, европейски комисар по въпросите на търговията. В дискусията ще се включи и председателят на Парламентарната комисия по околна среда Ивелина Василева.

***
София.
От 17.00 часа в галерия „УниАрт" на Нов български университет официалната церемония по награждаването на победителя във второто издание на Конкурс за нова пиеса' 2018 на тема: „Родината".

***
София.
От 18.00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен център ще се състои концерт, посветен на деня, в който отбелязваме паметта на Светителя Серафим, архиепископ Богучарски и Софийски.

***
София.
От 18.30 часа, в зала „Роял" на София Хотел Балкан, Българският форум на бизнес лидерите ще връчи своите призове за корпоративна социална отговорност за 15-а поредна година. Отличията ще бъдат връчени от министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-министъра на образованието, и науката Деница Сачева, заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев, посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс.

***
София.
От 19.00 часа в Галерия „Алма Матер" ще бъде представена изложбата да „Да обичаш дивото. Монголия".

***
Благоевград.
От 10.00 часа „Работилница на Баба Марта" ще отвори врати във фоайето на Общината.

***
Благоевград.
От 11.00 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще постави начало на дейностите по обновяване и модернизиране на сградите на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград.

***
Благоевград.
От 11:30 часа в зала „22 септември" - Благоевград на тържествена церемония по повод 26 години Национален парк „Рила" ще бъде представен юбилеен филм „Национален парк Рила и зоната на вечните снегове". Ще бъде подредена юбилейна експозиция под надслов „Национален парк Рила - ретроспекция".

***
Благоевград.
От 14.00 часа в зала 114, Учебен корпус 1 на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе публична лекция на Жан-Касиен Билие.

***
Бургас/Руен.
От 14.00 часа в офиса на партията в село Руен, ул. „Първи май" 37, Народният представител ГЕРБ Ася Пеева ще има приемен.

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа, в клуба на партията на ул. „Г. Бенковски" №1 в морската столица, народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова ще проведе приемна за граждани.

***
Варна.
От 13.00 часа в централата на ГС на БСП-Варна (ул. „Македония" 33) ще се проведе приемна за граждани на народните представители от ПГ на „БСП за България" Иван Иванов и проф. Анелия Клисарова.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в ДГ „Пролет" ще се състои инициативата „Приказки без край" по проект „Деца четат на деца", съвместно с Младежки дом.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе куклен спектакълът „Тримата братя и златната ябълка".

***
Добрич.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе конференция, посветена на Втората световна война.

***
Монтана.
В експозиционна зала "Кутловица" ще бъде открита изложба на жени, които творят в областта на изкуството от Монтана. Тя се организира за трета поредна година от Дружество на художниците ,,Тенец".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Борислав З., Росен Н., Петко К., Димитър А. и Георги Ч., обвинени в съучастие при избягване плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Стефан М. и Петър А., обвинени в съучастие при извършване на грабеж.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия полицай Венцеслав Караджов по обвинението, че е предоставил законно притежавано огнестрелно оръжие на лице, ненавършило 18 год. - неговия син. Заседанието е първо по делото.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се проведе обществено обсъждане на местоположението на седемте нови социални услуги в Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Никола Х., обвинен в измама и избягване плащане на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив./Белозем.
От 14.30 часа в ОУ „Гео Милев" ще се проведе училищният кръг от Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

***
Шумен.
От 14.00 часа в сградата на общината кметът Шумен Любомир Христов ще има приемен ден за граждани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.