• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития на 26 април 2018

Предстоящи събития на 26 април 2018

/КРОСС/ ***
София.
В 09.00 часа президентът Румен Радев ще проведе среща с Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейската комисия за еврото и социалния диалог.
В 11.30 часа Румен Радев ще разговаря с Ули Маурер, вицепрезидент на Конфедерация Швейцария и ръководител на Федералния департамент на финансите.
В 12.20 часа държавният глава ще се срещне с министъра на образованието и науката на Украйна Лилия Гриневич.

***
София.
От 11.30 часа в София Ивент Център „Парадайз център" (ул. „Черни връх" 100) на ет. 3. ще се проведе дискусия „България в еврозоната. Икономическа логика срещу митовете", инициираната от президента на ПЕС и ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП Сергей Станишев и Ева Майдел, член на ЕП и председател на Европейското международно движение. В нея ще вземат участие министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, политици от различни политически сили, икономисти, политолози и др.

***
София.
От 14.30 часа във фоайето на Министерство на вътрешните работи министър Валентин Радев ще даде редовен месечен брифинг.

***
София.
В Министерски съвет заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще проведе среща с украинския министър на образованието и науката Юлия Гриневич. Изявления са предвидени в 17.15 часа.

***
София.
От 18.30 часа в централата на „Сосиете Женерал Експресбанк" (бул. Александър Стамболийски 73) ще бъде отпразнувано публикуването на Годишник 2018 на Френско-българската търговска индустриална камара. Поканен е министърът на икономиката Емил Караниколов.

***
София.
Парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Уонг Чу Лиу, ще бъде на посещение в България. В 11.30 часа виетнамските парламентаристи ще се срещнат в зала „Изток" с председателя на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов, а след това ще бъдат приветствани в пленарната зала на Народното събрание. В 14.30 часа председателят на парламента Цвета Караянчева ще приеме виетнамската делегация. По-късно гостите ще разговарят с вицепрезидента Илияна Йотова.
***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в зала „Мусала" на хотел „Хилтън" Асоциация „Банка" организира за пети път Финансов форум „Иновации".

***
София.
От 09.00 часа в зала 3 на Национален дом на науката и техника ще се проведе научно-техническа конференция на тема „Интегриран обществен транспорт".

***
София.
От 09.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо А. за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
В 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Рубин" на хотел „Рамада" ще се състои Научна конференция на тема „Шафранът в България - минало, настоящи и бъдеще".

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т. и др. за образуване и ръководене а организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Голямата конферентна зала на УНСС ще се състои кръгла маса на тема „Световен ден на интелектуалната собственост в България".

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет ще се състои откриването на Четиринадесетите международни славистични четения „Стереотипът в славянските езици, литератури и култури".

***
София.
От 11.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Димитър П., Найден В. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа пред централния вход на сградата Народното събрание (бившият Партиен дом) ще бъде представен годишният доклад на Национална мрежа за децата „Бележник 2018".

***
София.
От 11.00 часа в парк „Света Троица" ще бъде открит паметник на видния индустриалец, политик и меценат Ернест Солвей, по случай 180 години от рождението му.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои встъпителна пресконференция по проект „Подготовка на регионалнo прединвестиционнo проучване за водоснабдяване и канализация за територията на Столична община".

***
София.
От 11.30 часа в НСА, Рикардо Фракари - президент на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC), ще изнесе публична лекция „Предизвикателствата пред Международната федерация в съвременния свят". От 17.30 часа на ст. „Октомври" в Технически Университет официално ще бъде открита Балканиада по бейзбол и софтбол.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представено Българско обединение на шофьорите (БОШ), както и становището на БОШ относно предложените нови (стари) проекти за Закон за движение по пътищата, Закон за водачите на моторни превозни средства и Закон за пътните превозни средства.

***
София.
Главният преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние и кметът на София Йорданка Фандъкова ще посетят софийското метро. От 12.15 часа двамата ще дадат кратък брифинг за медиите на перона на метростанция „Европейски съюз".

***
София.
От 13.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Виктор В., Росен А., Кристиян Р. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Централния военен клуб Валдис Домбровскис, заместник-председател на ЕК и отговарящ по въпросите на еврото и социалния диалог, финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари, ще проведе диалог с граждани на тема „България в Еврозоната - въпроси и отговори".

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе церемония „Първа копка" и вграждане на „Капсула на времето" в Национална художествена академия (НХА), ул. „Шипка" № 1, по повод стартирането на строителните дейности по проект „Нов учебен корпус на НХА в град София".

***
София.
От 14.00 часа в зала „Изток" народните представители от комисиите по външна политика и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще разговарят с главния преговарящ на Европейския съюз за излизане на Великобритания от структурите на Съюза Мишел Барние.

***
София.
От 14.30 часа в зала 248, пл. „Княз Александър І" №1 ще се проведе извънредно заседание на Комисията по културата и медиите, на което ще бъде обсъден проблемът с ниските заплати на музикантите от съставите на БНР.

***
София.
От 17.30 часа КТ „Подкрепа" и Независимият синдикат на служителите от НАП ще проведат протестен митинг-шествие с маршрут: от ул. „Аксаков" 21-31, по ул. „Шишман", пл. „Народно събрание", ул. „Московска", ул. „Дунав", по бул. „Дондуков" до сградата на ЦУ на НАП. Протестът е във връзка с преговорите за постигане на споразумение за структурни промени в отдел „Оперативен контрол" и НАП като цяло.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз Александър І", ще бъде представена изложба „70 години Национална галерия. Европейски диалози".

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще бъде представена книгата на Лайош Дьобрьоши „Мисията на един унгарец на българска земя".

***
София.
От 18.30 часа на ул. „Златен рог" 10, ще се проведе протест срещу изграждането на 120-метровата сграда в жилищна зона, в противоречие със законовите изисквания.

***
София.
От 19.00 часа в Сити Марк Арт Център (бул. „Янко Сакъзов" 30) ще се състои представлението "Втори меден месец" на Театър "Искри и Сезони".

***
Айтос.
От 18.30 часа в НЧ „Васил Левски" ще се състои благотворителен концерт под надслов „И ние можем - дайте ни шанс". Концертът е под патронажа на кмета на Айтос Васил Едрев.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала № 3, в сградата на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще наградят участниците в конкурса „Живей здравословно 2".

***
Бургас.
В 10.30 часа в заседателната зала на Апелативна прокуратура - Бургас ще бъде проведен брифинг на Административния ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас г-н Любомир Петров по повод провеждане на годишното отчетно събрание за дейността на прокуратурите в Апелативен район - Бургас през 2017г.

***
Бургас/ с. Маринка.
От 17.00 до 18.00 часа в залата на кметството на с. Маринка общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Антон Берданков, Георги Кузманов и Калчо Белов ще имат приемен ден.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала „Варна", Община Варна, ще се проведе пресконференция във връзка със старта на кампания „Не шофирай, ако си пил!"

***
Варна.
„Открито за съдебната власт" е надсловът на Деня на открити врати, организиран съвместно от Апелативен съд - Варна и Апелативна прокуратура - Варна. От 10.00 часа в съдебната зала на Апелативния съд съдии и прокурори ще посрещнат студенти от ИУ - Варна.

***
Велики Преслав.
От 18.00 часа в Археологическия музей ще бъде открита изложба „Искрата на величието" по повод 40 години от откриването на Преславското златно съкровище и след пълната му консервация в Майнц, Германия.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа Община Велико Търново, голяма зала сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 до 12.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе представяне на Бележник 2018, където ще бъде представена оценката на изпълнението на държавните ангажименти към децата, поставена от гражданските организации.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за предстоящия Празник на яйцето в град Павликени.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в ПМГ „Васил Друмев" ще бъде изнесен интерактивен урок по английски език.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе семинар, посветен на обектите под егидата на ЮНЕСКО по проект ЕРАЗЪМ +.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе представяне на новата книга на проф. д-р Петко Ст. Петков „Книга за върховете „Свети Никола и Шипка". Проф. д-р Пламен Павлов представя автора.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще започне концерт на пианистите от класовете на Мариана Калчева, Мария Добрева и Антон Благоев.

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще бъде представен проект „Визия за развие на приключенски туризъм" - AD-Vision, финанcиран по Програма Интеррег ИПП България-Сърбия 2014 - 2020 г.

***
Враца/с.Борован.
От 10.00 часа в Спортен салон на ОУ „Отец Паисий″ в с. Борован, заместник-областният управител Мирослав Комитски ще открие Областното ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата „Да запазим децата на пътя 2018".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Станислав Иванов ще има приемен ден.

***
Габрово.
От 13.00 часа в зала „Възраждане" ще бъде официалното откриване на конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия" с фокус върху развитието на интелигентни градове и общности на тема „Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини". Събитието е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

***
Габрово.
От 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата в зала 5 на ет. 3 ще бъде открита ретроспективната изложба „Светът според Тодор Цонев", представяща скулптура, живопис, графика и рисунка.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Зала 1 на Общината ще се проведе Празничен концерт „Героите на моя".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Общински младежки център „Захари Стоянов" ще бъде открита изложба „С очите си видях бедата".

***
Добрич.
От 17.30 часа в НЧ „Йордан Йовков - 1870 г.", Зала „Зорница", ще бъде представен спектакълът „Любовта е...".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба „Изкуството и ние днес".

***
Каварна.
От 13.30 часа в зала „Олимпиада" ще се състои спортно състезание „Бързи, Смели, Сръчни".

***
Каварна.
От 10.00 часа на градски стадион „Калиакра" ще се проведе общинският кръг на състезанието по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" Владо Веселинов ще покаже новата си инсталация „НЕВРОНИ".

***
Пазарджик.
От 10.00 часа пред градския стадион „Чепинец" ще се проведе Кулинарен фестивал „Табиет". От 12.00 часа ще има пресконференция и представяне на изложителите, след което кулинарните презентации ще се редуват с различни забавни състезания, песни и танци. Официалното откриване ще бъде от 18.30 ч., след което ще има концерт на Ангелина Милева и Здравко Мандаджиев.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Янчо Андонов, областен лидер на КНСБ и Борис Петков от Областна инспекция на труда - Плевен.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу Никола Д., обвинен в умишлено убийство на сина си И. Д.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 11 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван С., обвинен в противозаконно присвояване на чужди движими вещи.

***
Пловдив./Крумово.
В 10.30 часа в 24-та авиационна база - Крумово ще се проведе медиен ден в рамките на летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2" (ETAP-C 18-2).

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Балната зала на „Империал Пловдив Хотел" ще се състои пресконференция, на която ще бъде обявен първият Икономически форум Пловдив и двудневна конференция, която ще се проведе през юни в града.

***
Пловдив.
В Трета авиобаза „Граф Игнатиево" ще се проведе демонстрация на военни способности от българските Военновъздушните сили. От 14.00 часа ще се състои официална церемония по посрещането на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос. Началото на демонстрацията на военни способности от българските Военновъздушните сили ще бъде в 14.30 часа.

***
Пловдив.
В 14.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Мариян Б., обвинен в причиняване на смърт на едно лице при управляване на автобус.

***
Пловдив.
В 14.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Христо П., обвинен в изключителна жестокост към гръбначно животно - куче, като използвайки лък и стрела му е причинил противозаконно смърт по особено мъчителен начин. Заседанието е първо по делото.

***
Пловдив.
В 15.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Росен П., обвинен, че при управляване на лек автомобил е нарушил правилата за движение и е причинил по непредпазливост смъртта на едно лице.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни с граждани. Приемните ще се проведат по следния график: Петър Попов, Ясен Михайлов и Дамян Дамянов ще приемат граждани от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" ще се проведе сбирка на инициативата „Аптека за душата". Темата ще бъде „Изкуството да общуваме - групово консултиране по библиотерапия".

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Постоянна експозиция "Мексиканско изкуство" на Градската художествена галерия ще се открие самостоятелната изложба живопис на пловдивския художник Димитър Добрев.

***
Разград.
В зала 308 на Община Разград кметът д-р Валентин Василев ще проведе среща с посланика на САЩ в Република България Ерик Рубин.

***
Разград.
От 11.00 часа в залата на Общинския съвет зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов ще участва в годишното заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград.

***
Смолян.
От 15.00 часа в Административен съд - Смолян ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Смолян.
Ден на отворените врати ще се проведе в Окръжна прокуратура - Смолян. Ще бъде проведен симулативен съдебен процес в Зала № 1 на Окръжния съд, където ученици от I-во СУ „Св. Св. Кирил и Методий" гр. Смолян ще влезнат в ролите на участници в наказателно административен характер дело. В 15.00 часа процесът може да бъде наблюдаван онлайн на линк, който ще бъде наличен в самия ден на страницата на Административния съд http://www.ac-smolian.org/.

***
Търговище.
От 13.00 часа в залата на РЗИ на пресконференция ще бъде изнесена здравна информация за действието на съвременните ваксини.

***
Хасково.
От 10.30 часа в зала „Марица" на областна администрация Хасково ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Хасково.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен.

***
Шумен.
От 9.30 часа в залата на Военния клуб ще се проведе Панорама на средните училища в област Шумен.

***
Шумен.
От 12.00 часа в заседателната зала на Регионален исторически музей ще се състои удостояване на проф. дин Иван Йорданов със званието „доктор хонорис кауза" на Шуменския университет.

***
Ямбол.
От 10.30 часа, в офиса на Областен информационен център- Ямбол на ул. „Търговска" № 34 ще се проведе среща с младежи от областта под надслов „Да открием Европа в Ямбол".

***
Ямбол.
От 17.30 часа във фоайето на спортна зала „Диана" ще бъде представена фотодокументалната изложба „Пътят: хроника на ямболския баскетбол".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.