• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 19 май

Предстоящи събития в страната за 19 май

/КРОСС/София

От 13.00 часа в 121 СУ „Георги Измирлиев“, ул. „Георги Измирлиев“ 24, ще се проведе първи детски шахматен турнир „Столичен дебют“, организиран от столичните шахматни клубове. На турнира ще присъства и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

***

София.

От 9.30 часа на Околовръстен път No 214 до Sofia Ring Mall ще стартира благотворителният маратон по двойки Run2Gether.

***

София.

От 10.00 часа в новата зала „Джеймс Баучер“ (бул. „Джеймс Баучер“ 23) ще се проведе международна конференция за архитектурно наследство, организирано от Института за социални изследвания и развитие на културни структури.

***

София.

От 11.00 часа в зала „ЕФЕ“ на хотел „Маринела“, град София ще се проведе III Редовен Конгрес на ПП АБВ.

***

София.

От 12.30 часа в Масонския храм, намиращ се на ул. „Княз Борис I“ № 111, Обединената Велика Ложа на България организира пресконференция по повод своята 25-годишнина.

***

София.

От 14.00 часа пред главните входове на НДК ще се проведешестото издание на инициативата „Извърви километър в нейните обувки“.

***

София.

От 14.30 часа пред Народното събрание ще се проведе протест против Истанбулската конвенция.

***

София.

От 16.00 часа в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация ще се състои откриването на Музейната експозиция за историята на радиото в България към Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

***

София.

От 17.00 часа Музеят на авиацията ще се включи за поредна година в Европейската инициатива „Нощ на музеите“ с вход свободен.

***

София.

От 18.00 часа Националният исторически музей ще се включи в 14-ото издание на Европейската „Нощ на музеите“ с вход свободен.

***

София.

От 18.00 часа Националният военноисторически музей се включва за поредна година в Европейската инициатива „Нощ на музеите“.

***

София.

От 18.00 часа в двора на къща музей „Пейо К. Яворов“ в столицата ще се проведе литературно-музикалната вечер „Пространство за съвремие и класика“.

***

София.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои Концертът Камен Донев представя: македонски песни.

***

Асеновград.

В 10.30 часа пред ОУ „Ангел Кънчев“ ще се състои откриване на екопътека „Кутра” и поход по маршрута. Проявата е част от програмата на Майските културни празници в Асеновград. 

***

Асеновград.

В 11.00 часа в читалище „Родолюбие“ ще се открие официално киномаратон „София филм фест“. Проявата е част от програмата на Майските културни празници в Асеновград. 

***

Благоевград. 

В 18,00 часа в РИМ-Благоевград ще бъде открита изложба с археологически находки, открити на лот 3 от АМ „Струма“.

***

Бургас.

От 09.00 часа в квартал „Ветрен“ ще се проведе "Втори Турнир по Стрелба с Лък за Купата на кмета на град Бургас".

***

Бургас.

От 18.00 часа в зала „Трезор“ на Археологическия музей (ул. "Богориди" 21), ще бъде представена икона от слонова кост, открита при разкопките на крепостта Русокастро през 2017 г.

***

Бургас

От 18.00 часа – Четирите музея в града  - Откриване на Нощта на музеите – Янислава (предварително). Четирите експозиции на РИМ-Бургас - Археологическа, Етнографска, Природонаучна и Историческа, ще работят със свободен достъп от 18:00 до 00:00 часа. 

***

Враца.

От 11.30 часа с възпоменателно честване в местността „Милин камък“ ще се почете паметта на загиналите Ботеви четници.

***

Враца.

От 18.00 часа в РИМ-Враца ще започне „Европейска нощ н амузеите“.

*** 

 Велико Търново.  

От 10.00 до 14.30 часа, в квартал „Асенова махала“ /Шишманова баня и църквата „Св. св. Петър и Павел“/ ще се проведе Форум-фестивал „Европа и Царевград Търнов“. 

*** 

 Велико Търново.  

От 11.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представена „Пипи Дългото чорапче“ – детска постановка, премиера.

*** 

 Велико Търново.  

От  11.00 часа в салона на НЧ „Искра“ Театър ВЕСЕЛ представя: „Котаракът в чизми“ – детски куклен спектакъл.

*** 

 Велико Търново.  

От 12.30 часа пред паметника на „Асеневци“, бар The Gallery и сцена „Арт Лято“ ще се проведе „Пинята парти“ – деца и родители създават традиционни мексикански пиняти.

***

Габрово.

От 10.00 часа в Музей "Дом на хумора и сатирата" – Габрово ще се състои откриването на Биеналето на хумористично–сатиричната детска рисунка.

***

Горна Оряховица/с. Върбица.

От 10.00 часа в село Върбица ще се проведе празник на дрипавата баница.

***

Добрич.

От 10.00 часа на площад „Свобода“ ще се проведе Хляб фест. 

***

Карлово.

От 10.00 часа в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще се срещне с местни розопроизводители  и кметове на населени места, във връзка с ниските изкупни цени на розовия цвят и проблемите с изкупуването на тазгодишната реколта.

***

Лом.

От 11.00 часа опустялата от десетилетия чакалня на старата гара, ще посрещне съгражданите на поета Георги Атанасов за представянето на новата му единадесета книга „Събличането на росата“.

***

Перник.

От 11.00 часа в „Пернишка крепост“ ще се проведат занимания на открита по повод Европейска нощ на музеите. От 18.00 часа в Галерия “ Любен Гайдаров ” ще се състои мултимедийно  представяне на фонда на галерията, посветено на 60- годишнината на  Художествена галерия – Перник. От 19.00 часа в Регионален исторически музей ще бъдат представени „Един експонат – една изложба: История разказана върху метал“ и „КРИСТАЛ“(на) изложба“. От 20.00 часа Регионалният исторически музей  ес вход свободен. 

***

Петрич.

От 17.00 часа Исторически музей – Петрич ще се включи в Европейската инициатива „Нощ на музеите“.

***

Пловдив.

От 16.30 часа в киноклуб Фарго, ул. Гладстон №4 ще се проведе работилница по киносценарий с режисьора на филма „Безбог“.

***

Русе.

От 11.00 часа в двора на УМБАЛ „Канев“ ще се проведе социалната инициатива „Хапка здраве“ по случай Европейския ден за борба със затлъстяването – 19-ти май.

***

Русе.

От 19.00 часа на Римска крепост „Сексагинта Приста“ ще се проведе осмото издание на Danube Sunset Sessions.

***

Смолян/с. Фатово.

От 10.00 часа в местността „Петровица”–Горно Фатово Инициативният комитет към параклис „Свето Възнесение Господне – Свети Спас” – с. Фатово организира св. литургия и благословен курбан.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа пред Регионалния исторически музей с изпълнения на фолклорен ансамбъл „Загоре“ ще се състои официалното откриване на Европейската нощ на музеите.

***

Хасково.

От 10.00 часа в Хасково ще се проведе 53- ти Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”.

***

Ямбол.

От 14.00 часа от Безистена ще стартира Занимателна игра „Влез в историята“, свързана с посещението на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите – 19 май.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.