• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
Пловдив.
В авиобаза „Граф Игнатиево" президентът Румен Радев, министърът на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще наблюдават уникална по рода си демонстрация на военновъздушни способности, представени за първи път в България от екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ.

***
София.
От 11.30 часа в зала „Музикална" в Централния военен клуб министърът на туризма Стела Балтова ще даде пресконференция -отчет на своя мандат.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседания на Народното събрание.

***
София.
От 08.00 до 11.00 часа ще се проведе официалният европейски кръг на световноизвестното състезание за роботи BotBall.

***
София.
От 09.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо В., Станка В., Борис М., Тома И. и Златко Т. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги С., Огнян П., Георги С., Ивайло Т. за организиране и ръководене на престъпна група - чл. 321, чл. 321А НК.

***
София.
КНСБ ще отбележи световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си в следствие на трудовa злополукa или професионалнa болест. От 09.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ. От 09.30 часа в сградата на КНСБ ще се състои пресконференция и ще бъдат връчени „Прометея" за постижения и добри практики в безопасността и здравето на работниците през 2016 г.

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на СГС ще се гледа делото срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин (чл.253, ал. 7 от НК) - пледоарии.

***
София.
От 09.30 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Ню Йорк" на бизнес сграда Капитал Форт ще се проведе конференция "ЕС-Китай 2018 - година на туризма и нови възможности за инвестиции за българския туристически сектор", в която ще вземе участие евродепутатът Андрей Новаков.

***
София.
От 10.00 часа в Дворец Врана ще се проведе кръгла маса на тема „ЕС на следващото поколение - вдъхновение и предизвикателства".

***
София.
От 10.30 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Т., Галин М. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Столичната дирекция на МВР, представители на „Пътна полиция" от ГДНП и СДВР ще оповестят предприетите от полицията мерки за охрана на обществения ред и регулиране на трафика във връзка с предстоящите празници.

***
София.
В 11.00 часа в Националния учебен център на БЧК в с. Лозен. (ул. „Половраг" №31) ще бъдат засадени цветя и дръвчета в чест на Деня на солидарността между поколенията 29 април.

***
София.
От 11.00 часа в галерия „Credo Bonum" ще се проведе дискусия на тема „Съдбата на недвижимото културно-историческо наследство, след археологическите разкопки"
и представяне на изданието „Законът за културното наследство, срещу културното наследство" с автор проф. Диана Гергова.

***
София.
В 11.30 часа в парк „Възраждане" ще се проведе пресконференция по повод старта на „Табиет - кулинарен фестивал" - София.

***
София.
От 12.00 часа заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев ще провери поставянето на ново осветление в града.

***
София.
В 12.30 часа пред служебния вход на МОН, 144-о училище организира „хепънинг" по повод приема в специалност „Хореография".

***
София.
От 14.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валери В., Илияна В. и др. организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа в залата на ет. 3 в Столична община ще се проведе общественото обсъждане на реконструкцията на бул. „Дондуков".

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22 септември" ще се проведе редовно заседание на Общински съвет-Благоевград.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала № 5 на Община Благоевград ще бъдат наградени победителите от конкурса „Живей здравословно".

***
Благоевград.
От 11.00 часа, в Аулата на Учебен корпус 1 ще се проведе тържествена церемония по случай връчването на дипломите на випуск 2016 от Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" ще се състои премиера на пиесата „Всичко или нищо".

***
Брегово.
От 13.30 часа в Народно читалище „Развитие - 1897", Сдружение „България в Европа" организира информационен ден за представяне ползите от компостирането на биоразградими отпадъци „Компостирането - полезно и приятно!".

***
Бургас.
От 10.00 часа при спортен комплекс /градски стадион/ „АРЕНА СОЗОПОЛ" - Созопол, Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас организира XVIII-тите районни състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Центъра за видеонаблюдение на Община Бургас /в спортния корпус към ПМГ/Френска гимназия/ ще се проведе финална пресконференция по проект „Интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас.

***
Бургас.
Макет на всички фигури от изданието на Фестивала на пясъчните фигури през 2016 е изработен от 3D дизайнери и ще бъде изложен в Експо център "Флора Бургас".

***
Бургас.
От 11.30 часа ще бъде сложено официалното начало на Национална изложба на цветя „Флора Бургас'2017".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Среща на кметове и кметски наместници от общината с представители на клубовете на пенсионера и инвалида.

***
Велико Търново.
От 10.10 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе Откриване на Национален театрален фестивал за деца и юноши „Малкият принц". Входът на събитието е свободен.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Хотел „Алегро" - В. Търново ще се проведе дискусия за инвестициите, предприемачеството, образованието и StartUp - „Силициевата долина идва във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Читалище „Надежда" ще се проведе „Тъгопоглъщач" -театрален спектакъл с Мая Новоселска, представен от „Театър 199".

***
Враца.
От 10.00 часа в сградата на Младежки дом ще се проведе Ден на професиите 2017.

***
Враца.
На 28 април ще бъде открит ХІI-тият Международен фолклорен фестивал "Врачанска пролет".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе спектакълът „Неродена мома"/

***
Дупница.
От 10.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Дупница.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа на стадион „Осогово" ще се проведе състезание на младежките противопожарни отряди в Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа заседателната зала на Областна администрация ще бъде подписан документ за сътрудничество между администрациите на Кюстендил и Монтана, както и пресконференция по актуални теми на областния управител на Кюстендил Йордан Татарски.

***
Павел баня.
От 16.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Маноил Манев ще приема граждани на адрес бул. "Освобождение" - № 4.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на обявилите се против стила на работа на местния парламент общински съветници.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в сградата на Архиерейството в Пазарджик ще се проведе пресконференция.

***
Плевен.
От 11.05 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Инспекция по труда, Бюрото по труда и Дирекция „Социално подпомагане" - Плевен.

***
Пловдив
От 13.00 часа Кметът на Район „Северен" инж. Ральо Ралев ще открие изградения нов паркинг в междублоковото пространство на бул. „България" срещу № 30, в кв. „Гагарин"

***
Пловдив
От 09.00 часа в зала 1 на Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу Стойко Д. от с. Соколица, Карловско. Срещу него е повдигнато обвинение, че в периода юни 2015 г. - юли 2016 г. в Пловдив и Карлово се е представял за длъжностно лице - "полковник" и служител от ДАНС, с цел да набави за себе си имотна облага.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе редовно заседание на Областния съвет по условия на труд.

***
Русе.
От 18.30 часа в зала „Русе" Ротаракт клуб Русе" организира събитие под надслов „80 години Ротари в Русе" - благотворителна изложба и благотворителен концерт „заЕДНО" в подкрепа на това да продължи ремонтът и обновлението на музикалните инструменти в НУИ „Професор В.Стоянов".

***
Русе.
Националната организация „Малки български хора" организира своята 8-ма национална среща от 28-ми до 30-ти април в Лесопарк „Липник" край Русе.

***
Смолян.
От 11.00 часа пред сградата на ОДМВР - Смолян ще бъдат връчени нови служебни автомобили за нуждите на дейността по контрол на движението по пътищата.

***
Смолян.
От 12.00 часа в Гарнизонен военен клуб град Смолян ще се проведе Преглед на любителското художествено творчество на 101 алпийски батальон.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" официално ще бъде открит ХХІV-тия Международен франкофонски фестивал.

***
Хасково.
От 18.00 часа в голяма зала на ОП „Младежки театър" ще се състои концерт на музикалната школа.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината кметът Любомир Христов заедно с представители на синдикатите и на работодателските организации в образованието ще подпишат Общински колективен трудов договор в системата на училищното и предучилищното образование.

***
Шумен.
От 10.30 часа в фоайето на НЧ „Тодор Петков - 1963" ще се състои конкурс за най- добре пресъздадени български народни приказки.

***
Ямбол.
От 18.30 часа в Синия салон за Народно „Съгласие - 1862" ще бъде открит фестивал „Здравей, Здраве!". Вечерната програма ще продължи с Класически концерт „Музика за душата" от 19.00 часа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.