• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития на 31 март

Предстоящи събития на 31 март

/КРОСС/  София.
От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец" (кв. „Горубляне", ул. „Самоковско шосе" № 75), с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще бъде оглавено от Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим - главен секретар на Св. Синод на Българската православна църква. След края на църковната служба, пред храма националният омбудсман Мая Манолова ще дари пакети с храна на социално слаби и възрастни хора, събрани от доброволците на Националната кампания „Великден за всеки - дари празник на баба и дядо".

***
София.
От 09.00 часа в сградата на централния корпус на Софийския университет „Св. Климент Охридски", ще се проведе писмения изпит по обявения от ВСС конкурс за назначаване на длъжност „прокурор" в районните прокуратури.

***
София.
От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои официалното откриване на Мото-сезон 2018г.

***
София.
От 11.30 часа от площад „Народно събрание" Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият талант в алпийските ски Алберт Попов и участничката на Олимпиадата в ПьонгЧанг Теодора Пенчева ще поведат колоната на Велошествието и Велокарнавала.

***
София.
От 12.00 часа в Sofia Ring Mall ще се състои първата от серията изнесени инициативи, част от осиновителската кампания на ОП „Екоравновесие" - „Подари си приятел". В рамките на кампанията, кучета от общинските приюти се извеждат максимално близо до хората - в търговски центрове, паркове и градинки, за да може всеки желаещ да се запознае с тях и да ги поразходи.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб перото ще се проведе представяне на книгата „За доброто име на фирмата" на Ясен Гуев.

***
София.
От 19.00 часа на сцената на Театър Азарян ще бъде представено представлението „В очакване на Годо".

***
София.
От 19.00 часа в зала „Орфей" на парк „Македония" ще започне първата фестивална вечер на „Blagoevgrad Blues & Jazz"2018.

***
Благоевград .
От 11:00 часа пред зала „22 септември", където се намира и Почетното консулство на Казахстан в Благоевград, ще бъде отбелязан Казахстанският празник Науръз.

***
Бургас.
От 11.00 часа в конферентна зала на Гранд хотел и СПА „Приморец" ще се проведе премиерата на автобиографичната книга на Стефан Данаилов „Романът на моя живот".

***
Варна.
От 11:00 часа в Концертната зала на Младежки дом, ще се проведе награждаването на лауреатите в Общинския конкурс „Възкресение Христово" за великденски рисувани яйца, рисувана и колажирана картичка; великденска украса и рисувано яйце.

***
Варна.
Два концерта, посветени на предстоящите празници - Цветница и Великден, ще бъдат изнесени в Градската художествена галерия „Борис Георгиев".От 11.30 часа започва концертът на смесен хор „Морски звуци", с диригенти Р. Щерева и Стефан Бояджиев - състави от хорова школа „Проф. Марин Чонев", съвместно с Хор на моряците - ветерани „Христо Манолов", с диригент Д. Димитров. От 17.30 часа ще пее Хорът на варненските момчета и младежи.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салон на НЧ „Искра"Театър ВЕСЕЛ представя: „Хитър Петър" - детски куклен спектакъл, представен от Куклен театър ВЕСЕЛ.

***
Габрово.
От 16.30 часа в Актовата зала на Национална Априловска гимназия ще се проведе Втората сесия на XIV Национален събор на Българския младежки Червен кръст.

***
Добрич.
От 08.00 до 16.00 часа в ЖК „Рилци" ще се проведе възстановка на пролетни обичаи „Пъстър Лазар, шарена Цветница".

***
Каварна.
От 11.00 часа на общоградския площад пред църквата „Свето успение Богородично" в Каварна ще се проведе честване на пролетните празници Лазаровден и Цветница.

***
Карлово.
В 10.00 часа в „Бухаловия хан" ще се проведе работилница за великденска украса.

***
Монтана/с. Медковец.
От 09.00 часа, на Лазарова събота, Негово високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил ще оглави архиерейска света Литургия в храм "Св. Параскева", село Медковец.

***
Пловдив.
В 10.00 часа пред кметството на район „Тракия" на бул. „Освобождение" ще се състои официално откриване на Велосезон 2018. В 10.30 часа ще бъде даден старт на 3-километров веломаратон до парк „Лаута".

***
Пловдив.
В 10.00 часа рокерите ще се съберат на ул. „Данаил Николаев", близо до бул. „Руски", а в 12.00 часа ще дадат началото на новия мотосезон, след което ще потеглят към Бачковския манастир за традиционнен водосвет.

***
Пловдив.
В 17.00 часа в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей ще се проведе концерт в памет на маестро Крикор Четинян. Ще участват певци и диригенти от цяла България, Гърция и Турция.

***
Пловдив.
В 19.00 часа в Комплекс С.И.²Л.А. ще се състои концерт на група ФСБ.

***
Шумен.
От 12.00 часа в ДКТ „Васил Друмев" ще се състои творческа среща с ръководителите на съставите участници в 13-тите Национални ученически театрални празници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.