• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития на 4 април 2018

Предстоящи събития на 4 април 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на държавния глава на Република Хърватия. Колинда Грабар-Китарович, която е в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2 от 10.30 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Хърватия. В 11.35 часа Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще дадат съвместна пресконференция.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.30 часа председателят на НС Цвета Караянчева ще се срещне с министъра на външните работи на Черна гора Сърджан Дарманович.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в хотел КООП София заместник-министър Деница Николова ще председателства заседание на Комитета за наблюдение на Програма за междурегионално сътрудничество УРБАКТ ІІІ.

***
София.
От 10.00 часа в Информационното бюро на Европейския парламент в България (ул. „Георги С. Раковски" 124) евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк организира конференцията „ЕС в търсене на смисъл". Участие в събитието ще вземе председателят на Движението за права и свободи - Мустафа Карадайъ.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър А., Красимир В. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Тихомир В. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Т., Тодор С. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала 5 на ул. „Московска" 33 ще се проведе на брифинг за промените в проекта на Наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт в София. Промените ще бъдат представени от Председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, Председателят на комисията по транспорт Екатерина Йорданова и Зафир Зарков.

***
София.
От 12.15 часа на Терминал 2 на летище "София" с полет от Рим ще се завърнат участниците в XXVI Национална антарктическа експедиция.

***
София.
От 13.30 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителството на разширението на 149 СУ „Иван Хаджийски" в район „Овча Купел" 2 , ул. „Феникс".

***
София.
От 12.30 часа в зала „София" на Бест Уестърн Сити хотел Европейският полицейски съюз (ЕПС) и Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) организира пресконференция на тема „Въвеждане на минимални стандарти за полицейско оборудване, екипировка и обучение в Европа".

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Министерство на вътрешните работи ще се състои брифинг във връзка с предприетите действия по осигуряването на обществения ред и безопасността на Великден.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Шерго З., Алдин А. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христоско В., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Анжело В., Валери Д. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър Б., Данаил С. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 19.00 часа в галерия SYNTHESIS ще бъде представена изложбата на Никола Михов „МОЯ ЛИЗА".

***
София.
От 19.00 часа в Централния Военен клуб ще се проведе концерт, част от празненствата „Невруз", с които се отбелязва пристигането на пролетта.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Историческия музей ще се бъде открита гостуваща изложба от специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в град Трявна, озаглавена „От ръката тревненска".

***
Благоевград.
От 12.30 часа в отдел „Изкуство" на Регионална библиотека „Д. Талев" ще се проведе инициативата „Писани яйца".

***
Благоевград.
От 14.00 часа ще се проведе Брифинг по повод предстоящите Великденски празници проведе в КАТ-Благоевград.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в отдел „Изкуство" на Регионална библиотека „Д. Талев" Шеф Иван Манчев да представи книгата си „Мечти и кошмари".

***
Варна.
От 12.00 часа в сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия (площад „Св. св. Кирил и Методий" №1), Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще произнесе своето Пасхално послание.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Калин Калевски ще проведе приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в библиотеката на НЧ „Надежда 1869" Клуб приятели на книгата ще проведе среща с писатели-хумористи от Велико Търново на тема: „Светът е оцелял, защото се е смял".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе концерт на преподавателите от катедра „Музика" при ВТУ „Св.св.Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев" ще бъде открита юбилейна изложба на Тодор Тодоров /живопис/ и Иван Сираков /скулптура/.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата "Акведуктите по българските земи II - IV век" на д-р Иван Църов.

***
Велико Търново.
В 21.00 часа в Клуб "Мелън" ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Александър Гайдев.

***
Видин.
От 09.00 часа в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски" и митрополитски храм „Св. Николай Чудотворец" ще бъде отслужена Преждеосвещена св. Литургия.

***
Видин.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" ще се проведе Великденско ателие за деца.

***
Видин.
В 11.00 ч. кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети филиал "Звънче" на детска градина "Мир", гр. Дунавци, за да направи лично дарение. (Филиалът се намира в гр. Видин, в близост до кв. "Нов път", зад бившия завод за режещи инструменти - ЗРИ)

***
Видин.
От 17.00 часа в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски" и митрополитски храм „Св. Николай Чудотворец" ще бъде отслужено Малко повечерие.

***
Видин.
От 17.00 часа в новата сграда на Административен съд - Видин, находяща се на ул. "Цар Симеон Велики " № 3, в Заседателната зала на ет. 2. ще се проведе пресконференция с Георги Чолаков - председател на Върховен административен съд и председатели на отделения във ВАС, присъствали на отчета на дейността на Административен съд - Видин.

***
Враца.
От 09.00 часа в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски" ще бъде отслужена Преждеосвещена света литургия.

***
Враца.
От 10.30 часа ще се проведе инициативата „Детска градина с по-зелен двор" с участие на деца от ДГ „Българче" Враца.

***
Враца.
От 14.00 часа в сградата на ОДМВР-Враца директорът Янко Янколов ще даде брифинг, на който ще запознае медиите с работата на МВР в дните Великденските празници.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на Художествена галерия „Иван Фунев" ще се проведат XXIX Зимни четения „Да създаваш любопитство" - Тихомир Машов.

***
Добрич.
От 10.00 до 13.00 часа във фоайето на Младежкия център ще се проведе Великденска творителница.

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе Великденски концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев", част от общинската компания „Бъди здрав".

***
Дупница.
От 18.30 часа в Спортната зала ще се проведе Великденски благотворителен концерт под патронажа на кмета на Община Дупница инженер Методи Чимев и председателя на Общинския съвет Емил Гущеров. Мотото на благотворителната проява е „За повече жадувани бебета в Дупница".

***
Карлово.
От 09.00 часа в пункта на БЧК - Карлово, намиращ се на бул. „Освобождение" № 28, ще започне раздаването на хранителни помощи - ІІ транш за най-нуждаещите се лица.

***
Монтана.
От 18.30 часа в Младежкия дом ще се състои концертът „Тракийска палитра" с участието на народната певица Пепи Христозова, фолклорен танцов ансамбъл „Младост" и певческа група „Пъстренец Jr.".

***
Перник/с. Кладница.
В землището на с. Кладница, в района на Държавно ловно стопанство - Витошко - Студена ще се проведе залесяване на служителите от Изпълнителна агенция по горите, партньорски организации и журналисти. В рамките на събитието е предвидена пресконференция.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Борислав З., Росен Н., Петко К., Димитър А. и Георги Ч., обвинени за точене на ДДС и опит за вземане на кредит със сведения менте от Креди Агрикол.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в сградата на Комплекс за социални услуги „Свети Георги", намираща се на бул."Цариградско шосе" № 102, ще се бъде открит Дневен център за пълнолетни лица с увреждания.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Тургут А., на който е повдигнато обвинение, че на 03.07.2015 г. е нарушил правилата за движение на автомагистрала „Тракия", като е шофирал в насрещното движение.

***
Пловдив.
От 17 часа в Балабановата къща в Стария град ще се проведе празничен „Пролетен концерт".

***
Пловдив.
От 18 часа в галерия „Пловдив" във фоайето на сградата на Общински съвет ще се открие фотоизложбата „Добре дошли в България!".

***
Русе.
От 11.00 часа в Парка на възрожденците, в Алеята между Тенис клуб „Приста" и църквата „Всех Святих", ще бъдат залесени 10 фиданки - чинари във връзка с Деня на залесяването във връзка с Деня на залесяването.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детска градина „Слънчо" гостува Читалищната библиотека при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856". Ще започне инициативата Голямото Великденско четене.

***
Симитли./ с. Брежани.
От 10.30 часа от площада на село Брежани ще започне акция по залесяване с брежански кестен. На събитието ще участва кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Брежани Благой Стефанов, представители на Югозападно предприятие, лесничеи и работници от Горско стопанство Симитли, както и представители и членове на сдружение „Хора и традиции".

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 315 в сградата на ОДМВР-Сливен ще се проведе брифинг във връзка с предприетите мерки, свързани с обезпечаване на пътната и пожарна безопасност, както и опазване на обществения ред по време на Великденските празници.

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала "Май" сливенският симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков и с концертмайстор Силва Топузян ще изнесе Великденски концерт .

***
Сливен.
От 17.30 часа в "Узунова къща" ще бъде открита и зложбата на преподаватели от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий, озаглавена "Приятели" . Ще бъдат представени картини на трима художници Иван Узунов, Мария Караиванова и Стоян Илиев.

***
Смолян.
от 10,30 часа на Амфитеатър - Нов център жителите и гостите на град Смолян ще имат възможност да получат фиданки от служителите на Държавно горско стопанство - Смилян.

***
Смолян.
От 18.30 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" ще се проведе Великденски концерт с участието на читалище „Екзарх Стефан" - Широка лъка и фолклорен ансамбъл „Манол Радичев" - село Гела.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в западната зала на Художествена галерия - Стара Загора ще бъде представена изложба на известния български скулптор, старозагореца проф. Валентин Старчев.

***
Хасково.
От 10.30 часа в залата на Драматично-куклен театър „Иван Димов" ще бъде представен спектактълът „Абра театра". Събитието е част от празничния календар на Община Хасково по повод Великден.

***
Хасково.
От 19.00 часа в залата на Драматично-куклен театър „Иван Димов" ще се състои Великденски концерт с участието на Детски хор "Орфей" с диригент Елена Цветкова, който ще изпълни Църковнославянски песнопения. Събитието е част от празничния календар на Община Хасково по повод Великден.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 363 на Община Шумен ще се проведе обществено обсъждане на касовото изпълнение на бюджета на Община Шумен за 2017 г.

***
Ямбол.
От 17.00 часа на тържествена церемония в Ритуалната зала на Обредния комплекс ще бъдат връчени наградите в сферата на здравеопазването в Ямбол.

***
Шумен.
От 10.30 часа в РУ- Шумен ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на БТА на пресконференция ще бъде представена програмата на предстоящия фестивал „Шумен рок".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.