• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития на 13 май 2018

Предстоящи събития на 13 май 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от цялата страна тръгват с мотори и знамена към Батак, където ще бъдат почетени жертвите от клането в града - 142 години след трагичните събития.

***
София.
В 9.00 часа на площад „Александър Невски" ще се проведе безплатно щафетно бягане за ученици и училищни отбори "RUN4EU".

***
София.
От 10.00 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов" в София Тех Парк ще бъде открита конференцията „Перспективи пред стартъпите в България".

***
София
От 10.00 часа на площад "Александър Невски" ще се проведат игри и атлетически предизвикателства за деца. Фокусът на инициативата e
активният начин на живот сред младите, както и значението му за децата в училищна възраст в България.
***
София.
От 10.00 часа в градинката на София Тех Парк ще бъде представен проекта „6/12/60" - част от културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.

***
София.
От 16.00 часа на етажа в Музейко американският астронавт, участник в четири космически полета, д-р Ричард Линехан от NASA ще гостува в Детския научен център за специална среща с млади медалисти от международните олимпиади по астрономия, астрофизика и физика, поканени със съдействието на МОН.

***
София.
От 16.00 часа в City Mark Art Center ще бъде представена музикалната приказка за деца „Петя и вълкът" от Сергей Прокофиев.

***
София.
От 17.00 часа в София Тех Парк - зала Мтел Арена проф. д-р Йорш Сатмари - преподавател в Института по биология в Университета "Лоранд Йотвьош" (Будапеща), Факултет по "Теория на еволюционната биология, екология и растителна систематика" ще изнесе лекция на тема „Големите крачки на еволюцията". Събитието е част от Софийския фестивал на науката (11-13 май 2018.

***
Батак.
От 12.00 часа от Исторически музей-Батак ще тръгне литийно шествие-поклонение в памет на загиналите за свободата на България в Априлската епопея.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Туристически комплекс „Акве Калиде" ще се проведат творчески работилнички.

***
Бургас.
От 17.30 часа на открита сцена „Охлюва" ще се проведе Афро работилница за деца и дръм съркъл с гости и участници на проекта „Дни на Африка в България-Бургас".

***
Бургас.
От 18.30 часа на открита сцена „Охлюва" ще се проведе Афро концерт с участието на танцова компания DAMBALLAH, /Сенегал/, Sammy Koyate/ Гвинея /, Танцова школа "Дюн" /България, Бургас/ , Асен Хайдутов /България, Бургас/, Мария Косса /България,София/, Rachel Nakato и Ivan Tuino / Уганда/ и гости на събитието.

***
Варна.
В 9.30 часа от площад „Независимост" ще започне „Маратон Варна" 2018.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в зала 302 на Общината ще се проведе Беседа „Слово за Учителя Петър Дънов".

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
В НЧ „Съединение - 1888" продължава VII-ми Национален преглед на селските любителски читалищни театри / от 8 до 13 май/.

***
Габрово.
В храм „Успение на Св. Богородица" ще се проведе панихида в памет на участниците в Априлското въстание. След панихидата от 11.30 часа на паметника на Цанко Дюстабанов (градинката до БЧК) ще се състои тържествено поднасяне на цветя.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде представен куклен спектакъл „Хитър Петър".

***
Перник.
От 11.00 часа в Театрален салон „Георги Русев" ще се проведе Филмов маратон - прожекция на детски филм и игрални филми.

***
Перник/Батановци.
От 9.00 часа в НЧ "Просвета - 1909 г.", гр. Батановци, ще се проведе Силов трибой „Батановска сила" - състезание по случай „Спасовден".

***
Пловдив.
От 10.00 часа е на Гребната база (фонтана зад трибуните) в град Пловдив за шеста поредна година Община Пловдив и Асоциацията на студентите по медицина организират инициативата „Моето сърце е съпричастно what about Yours".

***
Сливен.
От 11.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще бъде представен спектакълът „Палавата питка".

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в сградата на „Етносвят България" ще се състои „Песните на пролетта, песните на Победата" - празник, посветен на 73-та годишнина от края на Втората световна война.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.