• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за 26 юли

Предстоящи събития в страната за 26 юли

/КРОСС/София.
От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 08.30 до 21.00 часа пред Народното събрание ще се проведе протест срещу поправките в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, приети на 17 юли 2018 г. от Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в ХІV въззивен състав на Софийския градски съд ще се разгледат мерките за неотклонение на двамата шофьори, които пометоха общо 19 коли в София.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение за изследователски практики (инициатива „Зелени закони") и коалиция от граждански организации „За да остане природа в България" във връзка със законови промени в ущърб на природата.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА проф. Николай Овчаров ще покаже и други находки от тазгодишната археологическа кампания на Перперикон.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) на тема „Българският език - духовен мост за национално единение". В събитието ще участва и кметът на София Йорданка Фандъкова. Участниците в конференцията ще бъдат поздравени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

***
София.
От 16.00 часа в Министерството на здравеопазването (залата на ет. 4) ще бъдат представени резултатите от националното проучване „Подобряване на равноправния достъп до вода и санитария в България", осъществено от фондация „Земя завинаги", съвместно с Министерство на здравеопазването и Икономическата комисия за Европа на ООН (UNECE). Участие в пресконференцията ще вземат зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова и представители на фондация „Земя завинаги".

***
София.
От 16.00 часа в зала 3 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" 1 председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов и председателят на експертната група на Европейския съюз по въпросите на футбола Дейвид Боанан ще дадат съвместна пресконференция на тема „Законова рамка за безопасност и сигурност при провеждане на спортни събития - добрите европейски практики".

***
София.
От 16.30 часа в зала 132 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" 1 Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще изслуша ръководството на КОНПИ.

***
София.
От 18.00 часа в зала 19 на Квадрат 500 ще бъде представена изложбата на Австрийското посолство в София „Commuting 2018a", в която Австрия прие от България председателството на Съвета на ЕС.

***
София.
От 18.30 часа в Къща за литература и превод, ул. „Латинка" 12 ще се състои прожекция и разговор с писателя и режисьор Стефан Чапалику за неговата работа и за съвременното албанско изкуство.

***
София.
От 18.30 часа в галерия Credo Bonum ще бъде открита изложба, организирана от природозащитната организация WWF.

***
Банско.
На площад „Никола Вапцаров" се провежда „Лятна филмомания под звездите 2018".

***
Бургас.
От 17.00 часа в Експозиционен център Флора ще бъде официално открито Петото юбилейно издание на WINE FEST BURGAS. От 21.30 часа ще бъдат връчени грамоти за топ 10 вина и голямата награда статуетка "Златен Нептун' за най-добро бяло вино на фестивала.

***
Бургас/Царево.
От 21.00 часа в Народно читалище „Георги Кондолов" в гр. Царево Георги Мамалев ще представи автобиографичната си книга „Усмихни се, човече!" с импровизирано "One Man Show".

***
Варна.
От 09.30 ч. в хотел „Черно море" ще се проведе регионален дискусионен форум по повод 30 юли, международен ден за борба с трафика на хора. Гости на форума, организиран от Дирекция „Превенции" към Община Варна ще бъдат г-жа Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), представители на администрацията на НКБТХ и на местните комисии в страната.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в голяма зала на Общината ще се проведе редовна сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе Работилница по бродерия.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на сцената на „Арт лято" до ХГ „Борис Денев" ще се проведе премиера на книгата на Ралица Генчева „Кой те излъга какво е щастие".

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Летния театър ще се проведе концертна програма, част от Международния фолклорен фестивал.

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на 6 ет. в административната сграда на Община Видин ще се проведе редовна месечна пресконференция.

***
Видин.
От 11.00 часа в крайдунавския парк на града ще бъде открита изложба #artofdanube - най-дългата картина-портрет на река Дунав. В 11.30 часа на открита сцена на Художествена галерия „Н. Петров" ще се проведе семейно представление на Цирк "Играчка-Плачко".

***
Видин.
От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Видин кметът на Общината Огнян Ценков ще участва в съвместна пресконференция с административния директор на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" - Момчил Станков и с началника на Регионалното управление на образованието - Веселка Асенова, във връзка с много високата оценка, която получава университета на институционалната си акредитация от Националната агенция по оценяване и акредитация.

***
Видин.
От 17.30 часа на стадион „Георги Бенковски" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се срещне с ръководството и с футболистите на ОФК „Бдин-1923".

***
Габрово.
От 18.00 часа в Музея на хумора и сатирата ще бъде представена изложбата „Дунавска карикатура".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще бъде представена юбилейната книга „Шест грама" от Елка Няголова.

***
Клисура.
В 13.00 часа в читалище „20-ти април" ще се състои официалното откриване на Национална научна конференция, посветена на 190 години от рождението на Христо Данов.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил" ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще бъде открит Международният фолклорен фестивал „Сребърна пафта".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложбата „Нови постъпления".

***
Момчилград.
От 16.30 часа в парк „Нури Адалъ" играчите на шах ще могат да премерят сили, а от 17.00 часа - тези, които залагат на спортния бридж. Вечерта на лятната сцена в градския парк почитателите на хубавата музика ще могат да чуят изпълненията на група „Old School Band".

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в зала 1302 в сградата на Общината ще се проведе заседание на Комисията „Ин витро" към Общинския съвет, която ще разгледа 7 заявления за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, подадени през второто тримесечие на годината.

***
Перник.
От 10.30 часа пред Двореца на културата ще се проведат забавни игри и анимация с деца и родители „Лято в Двореца".

***
Перник.
От 11.00 часа пред Общински младежки дом-Перник ще се състои творческа работилница.

***
Перник.
От 16.00 часа в галерия „Кракра" ще се състои изложба на пернишки автори „Лято".

***
Перник.
От 18.00 часа пред Хранкомерс, кметство „Изток" ще се проведе дискотека под открито небе.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Аrtnewscafe на ул. „Отец Паисий" 38 испанският архитект Марта Харабо ще разкаже на чаша кафе пред гости и граждани за разработения от нея проект в рамките на резидентната програма ADATA AiR.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" - Пловдив ще бъде представена новата книга на Мартин Ралчевски - сборника с разкази „Душа".

***
Свищов.
От 10.00 часа в парк „Калето" ще се проведе закриване на Юлско лято в Читалището и връчване на сертификатите за участие на децата.

***
Сливен/с. Гавраилово.
От 10.00 часа на площада пред читалището в село Гавраилово ще бъде открит празникът „Златна праскова" 2018. В 10.45 часа в салона на читалище „Слънце-1928" ще започне кръгла маса на тема „Състояние и тенденции при производството на праскови", в който ще се включат водещи специалисти от Института по овощарство - гр. Пловдив. В 11.00 часа ще бъде лекцията „Възможности и подпомагане на малки стопанства по „Програмата за развитие на селските райони 2014-2020", в това число и подготовка за проектни предложения по Подмярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделските стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства".

***
Смолян.
От 13.00 часа на площад „Свобода" заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще участват в тържествения ритуал по посрещането на 35-ия контингент на Въоръжените сили на Република България, който успешно приключи участието си в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа".

***
Смолян.
От 18.00 часа в манастира "Св. Вмчк Пантелеймон" край Смолян иконом Запрян Шиков - секретар на Архиерейското наместничество и изпълняващ длъжността игумен на манастира ще отслужи Празнична Вечерня с Петохлебие по повод храмовия празник на манастира.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къща-музей „Гео Милев" ще се проведат литературни занимания за деца от 5 до 9 години.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа до 12.30 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе програма „Чета и играя - знам и мога".

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" на Областната администрация в Хасково ще се проведе работно заседание по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 в сградата на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен.

***
Ямбол.
От 18.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена изложба на шапки и униформи, използвани в различни периоди от Българската армия - от Освобождението до наши дни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.