• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 11 септември

Предстоящи събития в страната за 11 септември

/КРОСС/ София.
От 11.50 часа президентът Румен Радев ще проведе среща с председателя на парламента на Република Сърбия Мая Гойкович на „Дондуков" 2. От 14.00 часа президентът ще награди посланика на Република Хърватия у нас Лйерка Алайбег с орден „Мадарски конник" първа степен. От 15.00 часав Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще удостои български военнослужещи с орден „За военна заслуга" първа степен.

***
София.
От 09.30 часа председателите на парламентите на България и Сърбия Цвета Караянчева и Мая Гойкович ще се срещнат в сградата на Народното събрание. От 10.10 часа те ще направят изявления. Визитата ще продължи с полагане на венец пред паметника на Незнайния воин.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен кът до паметника на Алеко Константинов на бул. „Витоша" министърът на културата Боил Банов ще даде началото на шестото издание на „Алея на книгата".

***
София.
От 17.00 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на приятелската футболна среща между отборите на Националната гвардейска част (НГЧ) и Кралските военновъздушни сили (ВВС) на Обединеното кралство „Икарус", която ще се играе на Националния стадион „Васил Левски".

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК), в бюлетините за гласуване в частичните избори за кметове, насрочени за 14 октомври 2018 г. Жребият ще се състои в заседателната зала № 42 в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1.

***
София.
От 11.00 часа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме швейцарския си колега д-р Игнасио Касис в МВнР. След края на срещата, около 12.00 ч, двамата министри ще направят съвместни изявления за медиите.

***
София.
От 11.30 часа СДС ще предостави на Държавна агенция „Архиви" архива на партията за съхранение и дигитализиране. Събитието ще се състои на ул. „Г. С. Раковски" 134, ет. 5. На него ще присъстват председателят на Държавна агенция „Архиви" доц. д-р Михаил Груев, председателят на СДС Румен Христов и членове на ръководството на партията.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на сдружение „Клъстер на малките и средни износители". На събитието ще бъде представен проектът „Подкрепа за развитие на Клъстер на малките и средни износители" по процедура „Развитие на клъстери в България" по ОП „Иновации и конкурентоспособност".

***
София.
От 13.00 часа в зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" №1 ще се проведе заседание на парламентарната Комисия по правни въпроси.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. На нея ще бъде обсъдена нормативната уредба в инвестиционния процес и отговорността на участниците в него, ще бъдат очертани ясни правила в целия инвестиционен процес, свързан със строителството и др.

***
София.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация по въпроси, свързани с донорството и трансплантациите в България.

***
София.
От 18.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов ще присъства на тържествено събрание-концерт, посветено на Деня на свободата 9-и септември. Събитието ще се състои в читалище "Кирил и Методий" в "Красна поляна" (бул. "Възкресение" №64).

***
Бургас.
От 10.00 часа служителите на служителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас ще чистят пространството около Укритието за наблюдение на птици към Поддържания резерват „Атанасовско езеро" и Пътеката на Саблеклюна.

***
Бургас.
От 13.30 часа ще бъде открита новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в жк. „Меден рудник".

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иво Иванов ще приема граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Добрич.
От 11.00 часа по инициатива на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще се проведе ежегодната дарителска кампания на хляб, произведен от ръж по проект „Хляб на мира". Събитието ще се състои в сградата на Областен съвет на Български Червен кръст - Добрич.

***
Дупница.
От 10.00 часа Общинският съвет в Дупница ще проведе извънредно заседание, на което ще бъде обсъдено предложение за безвъзмездно прехвърляне на правото на собственост върху язовири-публична общинска собственост, находящи се на територията на Община Дупница в полза на държавата, съгласно предоставената възможност, посочена в Закона за водите.

***
Карлово.
От 10.00 часа в зала „Васил Караиванов" на Община Карлово на ул. „Петко Събев" 1 Икономическият екип на Представителството на ЕК в България ще представи ключовите документи и специфичните за страната препоръки в рамките на Европейския семестър 2018.

***
Карлово.
От 11.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция по теми, свързани с приключила успешна проверка относно изпълнението на изискванията за пречистване на отпадни води и управление на отпадъците, както и готовността за новата учебна 2018/2019 година.

***
Разлог./с. Баня.
От 12.30 часа пред кметството на с. Баня, община Разлог, лидерът на БСП Корнелия Нинова ще даде брифинг за представителите на медиите.

***
Смолян.
От 09.00 часа в конферентната зала на хотел „Кипарис алфа" ще се проведе петата работна среща на Басейнова дирекция Източнобеломорски
район /БД ИБР/ за обучение и информиране на заинтересованите страни по проблеми, свързани с наводненията.

***
Смолян.
От 10.00 часа Общински съвет - Смолян ще проведе редовното си заседание.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк-хотел „Стара Загора" ще се проведе среща-дискусия „Среща на бизнеса в Стара Загора и региона".

***
Шумен.
От 11.30 часа на бул. „Славянски" преди площад „Кристал" ще се проведе изнесен брифинг на ОДМВР-Шумен преди началото на новата учебна година и старт на нова кампания свързана с безопасността на децата.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг за готовността за новата учебна година в община Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.