• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития в страната за 6 ноември

Предстоящи събития в страната за 6 ноември

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 27-ата българска Антарктическа експедиция.
От 14.30 часа на „Дондуков“ 2 президентът Радев ще удостои изтъкнати българи с държавни отличия.

***
София.
От 11.00 часа в Националния археологически институт с музей (НАИМ) при БАН главен инспектор Ангел Папалезов, началник на сектор „Културно-исторически ценности" в ГДНП, и главен инспектор Емил Александров, началник на сектор „Трафик на културно-исторически ценности" в ГДБОП, ще дадат подробности за спасените от иманярство и нелегален трафик експонати.
От 18.00 часа в НАИМ вицепрезидентът Илияна Йотова ще отправи приветствие по повод официалното откриване на изложбата „Спасени съкровища на България“. На събитието ще присъства и вътрешния министър Младен Маринов.

***
София.
От 13.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъдат гласувани проектобюджетите на ДОО и НЗОК.

***
София.
От 09.00 часа в хотел Шератон ще се проведе Петата годишна здравна конференция на "Капитал" - "Иновации и добри практики в здравния сектор".

***
София.
От 09.15 часа в хотел „Хилтън“ зам.-министър Деница Николова ще открие заседание на Комитета за наблюдение на Програмата за международно сътрудничество ИНТЕРАКТ.

***
с.Черни Вит/Тетевен.
В 14.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде в основно училище „Георги Бенковски“ в село Черни Вит, в което се изучават разширено народни инструменти и народно пеене. В 15.20 часа министър Вълчев ще присъства на откриване на обновената със средства по ОП „Региони в растеж“ сграда на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в Тетевен.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 часа 8 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“ депутати от ПГ на „БСП за България" ще внесат искане до Агенцията.

***
София.
От 10.00 часа в София Хотел Балкан, зала „Средец“, ще се проведе форум-дискусия „Заедно за по-безопасни пътища“ за пътна безопасност, организиран от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

***
София.
От 10.00 часа 16 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Емил М., Мартин Д. и Калоян Б., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа Национален пресклуб на БТА Експертен клуб за икономика и политика (ЕКИП) ще представи доклада "Градоустройствена политика в София".

***
София.
От 11.00 часа 18 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай П., Виктор И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в галерия „Кредо Бонум“ (ул.„ Славянска“ №2) ще се проведе пресконференция на Конкурса за нова пиеса на Нов български университет.

***
София.
От 11.00 часа в Cosmos coworking camp (ул. „Ангел Кънчев 3“) в София ще се проведе семинар за журналисти на тема „Да сведем до 0 астматичните пристъпи“.

***
София.
От 12.30 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Вл., чл. 65 НПК – молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.30 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Костадин Г. и Николай Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Костадин Г. и Николай Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Н., Велизар Г., Георги И. и др. обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа Софийският градски съд ще проведе заседание срещу Булмаркет и БДЖ (eдно от делата за трагедията в Хитрино).

***
София.
От 13.30 часа 8 състава на Софийския градски съд ще проведе заседание срещу Десислава Д. (пране на пари).

***
София.
От 14.00 часа Национален пресклуб на БТА Българското дерматологично дружество ще представи Десета юбилейна кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания /12 – 14 ноември 2018 г./

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа за трета година бизнес събитие събира утвърдени специалисти и млади преприемачи с иновативни решения за градската среда, сградите и домовете.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1, общинският съветник от БСП Альоша Даков ще има приемен ден.

***
София.
От 17.00 часа във фоайето на централната сграда на БАН ще бъде открита Изложбата „Европейско културно наследство“.

***
София.
От 18.30 часа в Smartfablab на бул. „Христо Смирненски“ 1, в страничния двор на Университета за архитектура, строителство и градоустройство, експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ продължават информационната кампания в защита на Национален парк Пирин.

***
София.
От 19.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет, Северно крило на Ректората, ет. 2, ще се състои премиерата на книгата „Да мислиш двайсети век” от Тони Джъд.

***
Бургас.
От 11.00 часа в двора на ПМГ „Акад.Н.Обрешков” ще се проведе Ден на отворените врати по повод професионалния празник на Служба „Военна полиция”.

***
Бургас.
От 11.30 часа в кафето на Община Бургас (партер) „Обществен дарителски фонд – област Бургас” ще проведе пресконференция, на която ще представи дейностите по реализацията на проект „Доброволчеството като метод за личностно развитие“ по договор № 25-00-48/17.09.2018г. към Министерството на младежта и спорта.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в заседателната зала на ОД на МВР - Велико Търново ще се проведе месечният брифинг за престъпленията и нарушенията, регистрирани на територията на областта през месец октомври.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в аулата на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще започне церемония по случай 55-годишнина на висшето учебно заведение.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на организаторите на протеста срещу картела на горивата във Велико Търново. Ще бъдат представени събраните до момента подписи, исканията, както и сигналите, изпратени до институциите. Ще бъдат оповестени и следващите действия на протестиращите.

***
Велико Търново./ с. Самоводене.
От 18.30 часа Читалище „Извор– 1873“ село Самоводене ще се състои концерт на женски хор „Родна земя“ „Песен мила, песен родна“.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Вие сте тук“ на автора Петър Пунчев.

***
Враца.
От 14.00 часа в ОДМВР – Враца ст. комисар Янко Янков ще даде редовен месечен брифинг.

***
Добрич.
От 11.30 и 12.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се състоят куклени спектакли „Пинокио“.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“, Централно фоайе, ще се състои Награждаване на участниците в Национален конкурс за рисунка, колаж и компютърна рисунка „В света на Дора Габе“.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център, Концертна зала, ще се състои спектакълът „Антихрист“ по Емилиян Станев.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложба с фотографии на Иван Пенков.

***
Копривщица.
От 13.00 часа в Училище музей "Св.св. Кирил и Методий" ще се проведе Ден на Унгария в Копривщица.

***
Перник.
От 12.00 часа в ЦПЛР – ОДК – Перник Център за кариерно ориентиране към Обединен детски комплекс – Перник ще проведе първия по рода си форум „Висше образование – да успееш в България”.

***
Пирдоп.
От 11.00 часа в завода до Пирдоп "Аурубис" ще се проведе националното честване на Деня на металурга.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала 1 в Апелативен съд ще се гледа делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура и жалби на близки на пострадалия срещу присъдата на подсъдим с инициали Й.И. от 3 години лишаване от свобода. Подсъдимият е обвинен в това, че на 14.09.2014 г. в село Йоаким Груево е причинил по непредпазливост смъртта на 25-годишния В.В. вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в Дирекция „Социално подпомагане“ за Район „Централен“ и Район „Западен“ на бул. „Шести септември“ № 77А ще започне раздаването на храната по проект за подпомагане на бездомни лица – мобилна трапезария за 20 бездомни лица.

***
Пловдив.
От 16.00 часа във фоайе „Изкуствотека“ на Народната библиотека „Иван Вазов“ ще бъде открита изложбата „Целият този балет“.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ ще бъде открита Колективна изложба с творби на български и италиански художници.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив кметът на район „Централен“ Георги Стаменов ще отчете дейността си през 2018 година пред обществеността.

***
Русе.
В града ще се проведе Vто заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество.

***
Русе.
От 9.00 часа ще се проведе Десетият фестивал на хора с увреждания „Светът е за всички – 2018 г.”, съфинансиран от Община Русе.

***
Смолян.
От 14.00 часа в ОДМВР – Смолян ще проведе откриването на „Детска полицейска академия“.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Драматичен театър ще се проведе „Пинокио“ по Карло Колоди, драматизация - Рада Москова, постановка - проф. Андрей Аврамов.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Куклен театър ще бъде представена театралната постановка от Алдо Бенеди по повод световния ден на слепите хора „Червени рози“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се състои „Сватбата на Фигаро“ по Бомарше
постановка - Мартин Киселов.

***
Троян.
От 09.00 часа в Троянската света обител „Успение Богородично“ ще бъде отслужена Архиерейска заупокойна св. Литургия по повод 6 години от кончината на Българския патриарх Максим.

***
Шумен.
В 12.47 часа на жп гара Шумен ще пристигне влак 2601 с подвижната приемна на омбудсмана Мая Манолова.

***
Шумен.
От 17.00 часа в НЧ „Напредък“ ще бъде открита изложба фотографии на Иван Иванов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.