• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития в страната на 21 януари

Предстоящи събития в страната на 21 януари

/КРОСС/София.
От 10.30 часа в галерия "Средец" на Министерството на културата ще се проведе пресконференция по повод 28-ия международен фестивал на маскарадните игри „Сурва" 2019г.

***
София.
От 11.00 часа в Националния музикален театър ще се състои пресконференцията по повод най-очакваната премиера на Националния музикален театър -„Фантомът на операта" от Андрю Лойд Уебър.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Парк хотел Витоша", зала „Мецанин", ет. 2, ще се проведе заключителна конференция относно структурен диалог за образователната система - „Говори Северозападът" организирана от сдружение „Младежки Глас" - клон София.

***
София.
От 11.00 часа в рапортната зала на четвъртия етаж на Първа САГБАЛ „Света София" (ул. „Михалаки Ташев №2) с ритуала „миене на ръце" лечебното заведение ще отбележи Деня на родилната помощ.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива ще проведе пресконференция във връзка с решенията на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. (Предлагане на задача с факти и коментар за 1 милиард лева /къде е "сивата" икономика в търговията с петролни продукти?/. Обръщение към депутатите на 44-то Народно събрание и оставане в повишена протестна готовност до гласуване на шестмесечния мораториум на Закона за горивата).

***
София.
От 11.30 часа в галерия Credo Bonum на ул. "Славянска" 2 ще се проведе пресконференция за представяне на Storytel в България.

***
София.
От 12.00 часа в аулата на болница „Майчин дом" ще се проведе церемонията „Златни ръце".

***
София.
От 16.00 часа в Park Center, ниво +1, бул. „Арсеналски" 2, ще се проведе пресконференция на тема: „Иновативни кардиологични решения" на Кампания „Вземи го при Сърце".

***
София.
От 17.00 часа в зала 11 на кино „Люмиер Лидл" ще се проведе конкурсът „Евтимиев ученик" на 41 ОУ „Св. Патриарх Евтимий".

***
София.
От 18.30 часа в Клуб 1 ще се състои представяне на книгата на Явор Милушев "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира".

***
София.
От 18.30 часа в Столична библиотека ще се състои традиционният концерт на Камерния ансамбъл към Българска асоциация по музикотерапия - "Елате синове на изкуството".

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде представен най-новият филм на италианския киномайстор Паоло Сорентино - „Те".

***
София.
От 19.30 часа в НДК, Нов театър, ще бъде представена Унгаро-българска продукция "Цъфнали очи".

***
София.
От 19.30 часа на сцената на Театър Азарян ще се играе хитовият моноспектакъл на Театър 199- „Чамкория", по романа на Милен Русков.

***
Асеновград.
От 19.00 часа в зала 517 в сградата на Общината ще се проведе двудневна кръводарителска кампания.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център „Морско казино" ще се проведе беседа и прожекция на документален филм за живота на Ирена Сендлер - жената, спасила хиляди деца от унищожение в нацисткия лагер „Треблинка".

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще бъде открита Пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

***
Благоевград.
От 18.00 часа с шоу по фигурно пързаляне ще бъде открита ледената пързалка в града.

***
Варна.
От 09.30 часа в Окръжен съд - Варна в Наказателна зала на 1 ет. ще се проведе разпоредително заседание по делото за контрабанда на 16 тона прекурсори за производство на наркотици.

***
Варна.
От 10.00 часа в сградата на СБАГАЛ - Варна ще се отпразнува професионалния празник на родилната помощ- „Бабин ден".

***
Варна.
От 11.00 часа в централата на ГС на БСП на ул. „Македония" 33 Александър Паунов, народен представител от ПГ „БСП за България", член на комисиите по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения, ще приема граждани.

***
Варна.
От 11.00 часа във фоайето на Родилно отделение в МБАЛ „Света Анна - Варна" ще се отпразнува професионалния празник на родилната помощ в изцяло обновения и модернизиран болничен сектор за оказване на родилна помощ в болницата.

***
Варна.
От 18.00 часа на сцената на Държавна опера - Варна ще се играе "Пук. Лили на морското дъно".

***
Велико Търново.
От 12.30 в АГ отделението на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" ще бъде отбелязан Бабинден.

***
Велинград.
От 10.30 часа във фоайето на общинска администрация ще се състои традиционният ритуал „Даване име на дете".

***
Видин.
От 10.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде гост в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Св. Петка" - Видин, по случай Деня на родилната помощ (Бабинден).

***
Горна Оряховица.
От 12.00 часа в МБАЛ „Св. Иван Рилски" ще бъде отбелязан Бабинден.

***
Горна Оряховица./ с. Писарево.
От 10.00 часа в НЧ „Съгласие-1905" ще бъде пресъздаден ритуалът „Бабинден".

***
Горна Оряховица./ с. Първомайци.
От 10.00 часа в НЧ „Иван Вазов-1893" Фолклорна група за запазване на народните традиции ще представи обичая „Бабинден".

***
Горна Оряховица./ с. Горски долен Тръмбеш.
От 10.00 часа в НЧ „Наука и труд-1904" ще бъде отбелязан Бабинден с пресъздаване на обичая „Измиване на бабини ръце".

***
Горна Оряховица./ с. Върбица.
От 11.00 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894" ще бъде представен народния обичай „Бабуване" по повод Деня на родилната помощ.

***
Горна Оряховица./ с. Янтра.
От 12.00 часа в НЧ „Пробуда-1922" ще се проведе седянка, а групата за изворен фолклор при читалището ще пресъздаде обичая „Бабинден".

***
Горна Оряховица./ с. Правда.
От 13.00 часа в НЧ „Звезда-1905" ще бъде пресъздаден обичая „Бабуване".

***
Горна Оряховица./ с. Поликраище.
От 13.00 часа в НЧ „Развитие-1884" ще бъде отбелязан Деня на родилната помощ с пресъздаване на обичая „Къпане на бебе".

***
Добрич.
От 09.00 часа в малката заседателна зала на Общината ще се състои кметска оперативка.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Народно читалище „Пробуда - 1939 г." ще се състои възстановка на обичая Бабинден.

*** Монтана.
От 18.00 часа в Зала „Клуб на актьора" на Драматичен театър - Монтана ще се проведе детският спектакъл „Надхитряне".

***
Панагюрище.
От 11.00 часа в Ритуалната зала в сградата на Община Панагюрище по традиция ще бъде орисано първото родено бебе в община Панагюрище за 2019 година.

***
Плевен.
От 12.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се състои Церемония за награждаване на спортистите на Спортен клуб по карате „Спартак 14" - Плевене за постижения през 2018 г.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд - Хасково, с която са признати за виновни за контрабанда на хероин.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, като подсъдимият Т.Н. обжалва присъда на Окръжен съд - Пловдив от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че при управление на товарен автомобил по непредпазливост е причинил смъртта на 87-годишен мъж.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Гюнай М., Георги М и Петър Тр., обвинени в немарливо изпълнение на лекарска професия и съпричиняване смъртта на пациент.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан с празнична програма.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в Пресцентъра на БСП - Пловдив (ул. „Кръстю Пастухов" 18) ще се състои пресконференция с участието на Николай Радев, председател на ППГОС на БСП - Пловдив, и инж. Йордан Василев, председател на РС на БСП - Източен. Те ще представят идеи за разработването на стратегия за кв. „Столипиново" и концепция за решаване на проблемите там.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в залата на третия етаж на НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се състои Честване на празника Бабинден, съвместно с Клуба на учителите ветерани.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер" ще се състои откриване на традиционна Младежка януарска художествена изложба.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа във фоайето на първия етаж на РБ „З. Княжески" ще се състои Фотографска изложба на Йонко Русев.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперен театър ще бъде представена Документалната поредица „Помни войната 1915 - 1918".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Държавната опера в Стара Загора ще се състои прожекция на филмите „България влиза в Първата световна война" и „Разгромът на Сърбия", първа и втора част от документалната поредица на Военния телевизионен канал „Помни войната 1915 - 1918".

***
Хисаря.
От 10.00 часа в Спа хотел „Аугуста" Националната асоциация на зърнопроизводителите ще проведе редовно Общо отчетно събрание на Сдружението.

*** Шумен.
От 10.00 часа в кв. „Дивдядово" НЧ „Асен Златаров" ще пресъздаде обичая Бабинден.

*** Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще се проведе Консултативен съвет.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.