• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ София.

Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017 / 2018 г. продължава с устен изпит по журналистика - 09.00 часа, събеседване за специалност „Изобразително изкуство" - 09.00 часа , музикален инструмент или пеене - 13.00 часа, физика и със събеседване за специалност „Графичен дизайн" от 14.00 часа.

***
София.
От 10.00 часа в зала №3 „инж. Стоимен Сарафов" на Федерацията на научно-техническите съюзи ще се проведе кръгла маса на тема „Подменените ценности и образованието - агресията и езикът на омразата".

***
София.
От 11.00 часа ще се проведе Пленум на БСП в централата на партията на ул. „Позитано" 20.

***
София.
От 12.00 часа в комплекс „Спортна София" (Зона Б5) ще бъдат открити двудневните регионални полуфинали на Фен Купа 2017.

***
София.
От 12.30 часа на естрадата на хижа „Момина скала" в Природен парк "Витоша" Столична библиотека организира честване на празника Еньовден с инициативата „Библиотека в планината".

***
София.
От 16.00 часа на пл. „Александър Невски" ще бъде открито юнското издание на фестивала „София Диша".

***
София.
От 17.00 до 21.00 часа на Голямата поляна в Южния парк ще се проведе първия летен Радио Парк Фест, организиран от БНР.

***
София.
От 19.00 часа в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийски духов оркестър.

***
София.
За шеста поредна година Софийско бизнес училище ще гостува на Нов български университет между 24.06-30.06.2017 г.

***
Асеновград.
От 8.30 часа в Етнографска къща ще бъде дадено начало на обичая „Калиница".

***
Асеновград.
От 9.00 часа в храм „Св. Николай Чудотворец" ще се проведе Празнична литургия по повод обичая „Калиница".

***
Асеновград.
От 10.00 часа ще се проведе Литийно шествие на малките калинички до параклиса „Св. Богородица - Въведение" (Калиничката) . Шествието ще стигне до градския парк.

***
Асеновград.
От 11.00 часа в Градския парк започва празничната програма за калиничките с участието на детски вокални групи. Ще се връчват и грамоти на калиничките.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в Градската библиотека ще започне концерт „Музикален лъч" на Ловешки духов оркестър.

***
Асеновград.
От 18:00 часа в Градската библиотека ще се открие кулинарна изложба-конкурс „Сватбена пита" и изложба-базар на атрибути, свързани със сватбената церемония.

***
Благоевград.
От 09.30 часа в хотел "Парк Бачиново" Федерация "Български пацинетски форум" организира семинар на тема: "Бремето на остеопорозата - реалността в България".

***
Благоевград.
В 09.30 часа в парк „Бачиново" ще бъде отбелязан Международният ден на йогата с богата програма, по време на която лицензирани инструктури ще представят различни техники.

***
Благоевград.
От 21.30 часа ще бъде закрито петото издание на детския театрален фестивал „Талантино".

***
Варна.
От 17.00 часа в сградата на Яхт Клуб „Кап. Георги Георгиев -Порт Варна" ще се състои информационна среща, относно проект „Плавай с нас", който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Варна Европейска Младежка Столица 2017".

***
Видин.
От 09.00 часа в новия манастирски храм, в Лопушанската света обител, ще бъде отслужена тържествена света Литургия, която ще оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с игумена и отци-гости на манастира.

***
Велики Преслав.
От 10.00 часа в местността „Борова гора" край Велики Преслав ще се проведе фолклорен събор „Петровска китка".

***
Велико Търново.
От 05.00 часа в близост до каменния мост в кв. „Асенов" ще бъде пресъздаден ритуала по прескачане на Еньовски огън за здраве.
От 10.00 часа, за четиринадесети път, на Самоводската чаршия ще бъде отбелязан Еньовден - денят на лятното слънцестоене, лечебните билки и прастарите магическите обреди.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на паметника „Асеневци" ще се проведе Еньовденска детска работилница- „Арт лято".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа, в залата на Общинския съвет в Община Велико Търново, ще бъде открито второто редовно заседание на Съвета на децата, което ще продължи до 26 юни.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Туристически учебен център „Момина крепост" ще бъдат представени произведенията, създадени по време на Младежката скулптурна колония „Ксилифор 2017".

***
Видин.
От 11.00 часа до ДКЦ №1 ще се състои тържествена церемония за откриване на паметната плоча на капитан-лейтенант Кирил Минков - флотски герой от Балканската и от Първата световна война.

***
Враца./с. Градешница.
От 09.00 часа Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в Градешнишкия манастир "Св. Йоан Кръстител" на Еньовден по повод на неговия храмов празник.

***
Враца.
От 10.00 часа в местността „Леденика" ще се проведе Национален фолклорен събор „Леденика".

***
Горна Малина.
От 13.00 часа в Горна Малина ще се състои литературна дискусия, посветена на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин.

***
Горна Оряховица.
От 08.30 часа в околностите на Петропавловски манастир ще се проведе XIV-ти Национален Петропавловски събор на народното творчество.

***
Горна Оряховица./ с. Долна Оряховица.
От 18.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" ще се състои празнична програма с участието на самодейни колективи по повод Еньовден.

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови-2002" ще се проведе Гала концерт и официално закриване на Детски фестивал на изкуствата „Раховче".

***
Гоце Делчев./ с. Делчево.
В 05.00 часа в местността „Вълчова тумба" с посрещане на слънцето и бране на най-лековитите билки ще бъде поставено началото на фестивала „Еньовденски тайнства". В 09.30 часа ще бъде открито ателие „Изработване на еньовски венци".

***
Добрич.
От 09.30 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде открита ХVIII Национална среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров" - Добрич 2017.

***
Добрич./ с. Дебрене.
От 09.30 до 18.00 часа ще се състои фолклорен събор „Песни и танци от слънчева Добруджа".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа от ОДК ще започне традиционното отбелязване на Еньовден.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на общински плажен комплекс ще се състои силовият турнир „Аполония".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на спортен комплекс „Осогово" ще започне Международния конкурс по художествена гимнастика „Кюстендилско лято".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в градинката пред Община Кюстендил официално ще бъде открит Празникът на черешата. Преди това, още в 10.00 часа в градинката започват изложба-базар на череши и на черешови произведения, арт работилници за деца и изложения на занаятчии.

***
Мадара.
От 10.00 чaса на територията на Национален историко-археологически резерват „Мадара" ще се състои официалното откриване на Второто издание на Националния средновековен събор „Магическата Мадара".

***
Пампорово.
От 10.00 часа в Пампорово-Мечи чал ще бъде даден официален старт на летния туристически сезон в курорта.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала „Пълдин" на хотел „Санкт Петербург" ще се състои форум на тема „Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти". Гост-лектор ще бъде проф. Иво Христов.

***
Разград.
От 10.00 часа в античен град Абритус ще започнат проявите във втория фестивален ден на „Античният Абритус".

***
Русе.
От 09.30 часа на новите тенис кортове на сдружение „Тенис клуб Приста 2011" ще се състои >. техническа конференция преди началото на регионалния турнир по тенис на корт за мъже и жени, организиран от ГЕРБ - Русе.

***
Свищов.
От 19.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе концерт „Първи български хор „Янко Мустаков" и приятели".

***
Смолян.
От 10.00 часа в Амфитеатъра, Нов център, ще бъде открит 5-тия фолклорен фестивал на инвалидите. Двудневното събитие е под надслов „Открий себе си и мечтай".

***
Стара Загора./ с. Преславен.
От 10.00 часа ще се проведе Празник на житото.

***
Стара Загора.
В 11.00 часа в залата на Областна администрация Стара Загора, кметът Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова ще се срещнат с руските историци Дмитрий Володихин, Петр Мультатули и княз Александр Трубецкой.

***
к.к. Старозагорски минерални бани.
От 11.00 часа ще се проведе Еньовденски събор - празник на билките, слънцето и водата.

***
Търговище./ с. Вардун.
От 10.00 часа, на площада в селото ще се проведе първото издание на Национален фолклорен фестивал на етносите в България.

***
Търговище.
От 10.00 часа до 12.30 часа пред Славейковото училище с „Магията на билките", чрез демонстрации и съвети, ще гостува дългогодишният билкар Георги Андонов от гр. Омуртаг, представител на Съюза на билкарите в България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.