• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 9.30 часа в салона на Славянското дружество в България на ул. „Славянска" 6 ще се проведе Четвъртата научна конференция с международно участие, посветена на славянската идея.

***
София.
От 10.00 часа проф. дфзн. Александър Драйшу ще открие традиционния Ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" (бул. "Джеймс Баучър", 5 ).

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа пред Паметник на Съветската армия ще се проведе инициативата „Книги за смет".

***
София.
От 10.00 до 16.00 ч. ученици от столичното Технологично училище „Електронни системи" (ТУЕС) ще представят разработени от тях електронни игри, мобилни приложения, мрежови проекти, роботи и други софтуерни и хардуерни разработки.

***
София.
От 10.00 часа в Западен парк 3 000 дръвчета ще бъдат засадени от доброволци в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017.

***
София.
От 11.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано" № 20, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията.

***
София.
От 11.00 часа в Националния дворец на децата в София ще се проведе Националното състезание за ученици от V до VІІІ клас „Природата - наш общ дом".

***
София/с. Лозен.
В Националния учебен център на БЧК (с. Лозен, ул. „Полуврак" № 31), ще бъде даден старт на проект „Бъди готов за неочакваното".

***
София.
В хотел „Маринела" ще се проведе единадесетата конференция „Денят на Кеймбридж" в България.

***
с. Баня./Пазарджик
От 18.30 часа в панагюрското село Баня ще бъде представена историческата възстановка „Заклятието на Оборищенци" от членове на НК „Традиция".

***
Благоевград.
От 12.30 часа ще започне Национален рали шампионат по планинско изкачване „Благоевград-2017" .

***
Благоевград.
От 15.00 часа в Спортен комплекс „Пирин" - Благоевград ще се проведе турнир по водно спасяване.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Американския университет в Благоевград (АУБ) (в сграда „Америка за България", ет. 3, във фоайето пред ресторанта) ще се проведе церемония по награждаване на победителите в Седмото национално състезание по творческо писане на английски език.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Морски център Магазия 1 за жителите на Бургас организират първата по рода си е-drive Академия. Целта на инициативата е да представи пред широка публика, що е то изцяло безвредно градско шофиране, да отговори на въпросите на хората, какво представлява електрически или хибриден автомобил, как се произвеждат батериите на автомобилите и най-вече как се рециклират.

***
Варна.
Във Факултет по дентална медицина на МУ-Варна( ет. 4, зала 408) ще бъдат провеждани безплатни профилактични прегледи, насочени към диагностициране на възможни възпаления на венците.

***
Варна.
От 14:00 ч. в Пленарна зала на община Варна ще бъде отбелязана двадесетгодишнината от основаването на Литературен клуб „Касталия" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, град Варна, с представянето на годишния алманах „Докосване до Касталия" с творби на възпитаниците на клуба.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа на сцената на Двореца на културата и спорта „Васил Левски" ще бъде открит Седмият национален фестивал на любителските клубове по танци „Болярско надиграване", който се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" Театър „ВЕСЕЛ" ще бъде представена пиесата „Болен здрав носи" на ДКТ „Васил Друмев".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в Голяма зала на Общината ще се състои „София Филм Фест" 2017 - прожекция на филма „Походът на императорите". От 18.00 часа ще се състои прожекция на филма „Аз, Даниел Блейк". От 20.00 часа ще се състои прожекция на филма „Лудетини".

***
Враца.
От 10.00 часа, в спортен комплекс „Христо Ботев" ще се проведе футболния турнир за „Купата на Coca-Cola".

***
Враца.
От 10:00 часа, в Народно читалище „Пробуждане 1906" с. Чирен ще се проведе 22-рия Общински пролетен празник на читалищата от Община Враца.

***
Враца.
От 17.30 часа, в Градската концертна зала ще се проведе концерт, организиран от Община Враца.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Младежки център - Концертна зала ще се проведе Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце" .

***
Добрич.
От 19.00 в зала „Добрич" Концерт „Tango" на Людмил Ангелов - пиано и Веско Ешкенази - цигулка.

***
Кюстендил.
От 09.45 часа на стадион „Осогово" ще се проведе състезанието Дрон Арена Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в сградата на местното читалище в с. Жабокрът ще се проведе празник на зелника.

***
Пазарджик.
От 10:00 часа във фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов" за трета поредна година географите от цялата страна се събират на национален форум.

***
Панагюрище.
От 13.00 часа в Панагюрище се открива ХІІІ национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие"

***
Пловдив.
От 09.30 часа на градския стадион в Пловдив ще се срещнат отбори от Пловдив и цяла Южна България, които ще се борят за купа "Данониада".

***
Пловдив.
От 18:00 часа на сцената на Драматичен театър - Пловдив 100 ученици от Пловдив, изучаващи СИП „Религия-Православие", ще представят драматизации по библейски сюжети от Новия Завет в спектакъл, озаглавен „Оставете децата да дохождат при мене."

***
Русе.
От 09.20 часа на площад „Светлина" ще бъде открит Национален фестивал на ролери под надслов "Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа на спортните площадки срещу плувния басейн ще бъде открити Трети априлски работнически спортни игри.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков" ще бъде открита Ученическа спартакиада

***
Стара Загора.
От 12.00 часа, в общинската спортна зала „Иван Вазов", започва Държавно първенство по карате за деца (кумите и ката).

***
Хасково.
От 11.30 часа в ОНЧ „Заря" ще се проведе „България пее" с участието на хор „Орфей".

***
Ямбол.
От 17.00 часа тържествено ще бъде осветен новопостроеният православен храм „Успение на Пресвета Богородица" в кв. „Аврен" в Ямбол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.