• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Събитията в страната на 17 февруари

Събитията в страната на 17 февруари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.30 часа и от 14.00 часа по повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей ще представи на своите посетители безплатно най-успешната си образователна програма: „Васил Левски - вчера и днес".

***
София.
От 12.30 часа в Ритуалната зала на Централните софийски гробища ще се състои поклонението пред тленните останки на дългогодишния кмет на столицата, дипломат и общественик Петър Междуречки.

***
София.
От 17.30 часа от пл. "Света Неделя" ще тръгне факелно шествие, което да почете паметта на ген. Христо Луков, известено като Луковмарш.

***
Благоевград.
От 18.30 часа в Студентски център „Америка за България", спортна зала, в кампуса на Американския университет ще започне Международен танцов и кулинарен фестивал.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Етнографския музей заедно с възпитаниците на Атанасия Петрова от Центъра за подкрепа на личностното развитие - Бургас, ще бъдат представени традиционните за Сирни Заговезни обичаи.

***
Бургас.
От 14.00 часа на плажа до Морското казино ще се проведе протестна демонстрация под надслов „Да защитим Пирин, да защитим България".

***
Варна.
От 11.00 часа в Пленарна зала на Община Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите в XXI - то издание на Националния конкурс за литературно творчество и компютърни и визуални изкуства „Любовта в нас".

***
Велико Търново.
От 11.30 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе протест под надслов „Не на насилието в детски градини и училища".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с Росиан Огнянов Дермански - състезател по борба класически стил.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Клуб 7 ще се проведе представяне на вокална група „Веселие".

***
Велинград.
От 10.30 часа в местността „Старина" Община Велинград организира „Празник на снега".

***
Видин.
От 10.00 часа в центъра на града ще се проведе четвъртият от поредицата протести с искане за магистрала от Видин до София и тунел под Петрохан.

***
Враца.
От 10.00 часа в местността Ученически колонии ще се проведе 33-ото издание на зимния спортно-туристически празник „Враца - 2018".

***
Златоград.
От 11.00 часа в Етнографския ареален комплекс в Златоград ще се проведе празникът Трифониада, посветен на виното.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площад „20-ти юли" ще се проведат кукерски игри „Старчовден".

***
Перущица.
От 10.30 часа пред сградата на общината ще се проведе протест срещу увеличението на такса „Смет".

***
Пловдив.
В 11.30 часа в Първа аудитория на Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив, на бул. Васил Априлов 15 А, ще се проведе Ден на работодателя.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Limacon Event Center ще бъде представен образователният проект на сдружение „Българска история" и ЗАД „Армеец" - „Българско военно чудо".

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Княз Александър I" на Регионален исторически музей - Русе ще се проведе „Виртуална" феминистична разходка из местата на памет, свързани с имената на видни русенки.

***
Сливен./с. Глушник.
От 10.00 часа ще започне регионалния празник „Маскарадни игри".

***
Смолян./с. Гьоврен.
От 11.00 часа кметът на Девин Красимир Даскалов, председателят на Общинския съвет Руси Чаушев и неговият колега от местния парламент Велизар Шанов ще проведат приемен ден в ресторанта на селото.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в общинска зала „Иван Вазов" ще бъде открито осмото издание на международния турнир по художествена гимнастика за купа „Берое".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.