• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 25 май 2018 година

Предстоящи събития в страната за 25 май 2018 година

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе финалният кръг на състезанието по български език „Пазим езика си".

***
София.
От 16.00 часа в зала „София" на Българския червен кръст ще бъде открито общото отчетно събрание на БЧК. Гости на най-висшия форум на организацията ще бъдат представители на президентството на Р България, на законодателната и изпълнителната власт, на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, на неправителствени организации, партньори, медии.

***
Асеновград.
В 18.30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" ще се състои тържествен ритуал на община Асеновград за изпращане на абитуриентите от СУ „Св.княз Борис I". Събитието е част от програмата на Майските културни празници на Асеновград.

***
Асеновград.
В 19.00 часа в Зрителната зала на читалище „Родолюбие" ще се играе театралната постановка „Морска сол". Събитието е част от програмата на Майските културни празници на Асеновград.

***
Благоевград.
От 9.30 часа в зала „22 септември" ще се проведе редовната сесия на Общински съвет-Благоевград, която ще започне с обявяване на решение на Общинската избирателна комисия относно прекратяване пълномощията на общинския съветник Илко Стоянов.

***
Благоевград.
В базата на Университетски център Бачиново ще се проведе турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания.

***
Варна.
От 13.00 часа през Щаба на Военноморските сили ще се проведе церемония по откриване на реставрираната сграда № 3, която е част от командването на флота и ритуал по случай 102 години от началото на подводното плаване в България.

***
Варна.
В 18.00 часа на стадиона на спортен комплекс „НСБ Спортпалас" във Варна Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще даде старт на футболен мач между отбор от Генералния секретариат на Съвета на ЕС и сборен отбор от млади варненски футболисти и журналисти.

***
Варна.
От 19.00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще се проведе благотворителната кампания „Талантливите деца и младежи на Варна"
по инициатива на БСП - Варна и Сдружението „За младите с любов".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа пред МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе дефиле на абитуриентите от великотърновските училища.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита фотографско-документална изложба „Папството и българите / IX-XXI век/". Събитието е във връзка с 370-годишнината от основаването на Католическата Никополска Епархия /1648-2018/, 330-годишнината от Чипровското въстание /1688-2018/ и 140-годишнината от Освобождението на България /1878-2018/.

***
Видин/Иново.
От 17.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на фолклорния събор "Хоп, троп на хорото" в село Иново.

***
Враца.
От 16.00 часа в Регионалния исторически музей-Враца ще бъде открита гостуваща изложба на РИМ-Плевен „Отвъд знаците".

***
Враца.
От 17.00 часа в Регионалния исторически музей-Враца ще се проведе XXII Национален литературен конкурс за написване на стихотворение и есе„Живеем в земята на Ботев".

***
Карлово.
В 20.30 часа на пл. „20-ти юли" ще се състои мултимедиен спектакъл „Древни тайнства от долината" на Фолклорен ансамбъл „Розова долина".

***
Пазарджик/Панагюрище.
От 20.00 часа ще бъде открито Шестото поредно издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България -2018 г.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в актовата зала в СУ „Свети Седмочисленици" Регионалното управление по образование в Пловдив ще връчи Годишните си награди за висок професионализъм в педагогическата дейност.

***
Смолян.
От 14.00 часа в сградата на Областната администрация в Смолян заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще се срещне с кметовете на общините Смолян, Рудозем, Златоград и Чепеларе, за да обсъдят възможностите за инвестиции във ВиК отрасъла. Преди това от 10.00 часа Крумова ще посети язовир „Пловдивци".

***
Тополовград.
От 17.30 часа в Големия салон на читалището ще бъде изнесен концерт на съставите за народни танци „Луди млади" и „Възрожденци".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.